Seçim süreci bitti. Hizmet süreci başladı

29 Mart’ı geride bırakırken, karşılıklı sevgi-saygı  hoşgörü içerisinde bir seçim sürecinin yaşanmasına katkıda bulunan siyasi partilerimizin,
 
__Belediye başkan adaylarımıza,
__Belediye meclis üyesi adaylarımıza,
__İl genel meclisi üyesi adaylarımıza,
__Muhtar adaylarımıza.
 
Teşekkür ediyor halkımızın teveccühü ile seçimle göreve gelen,
 
__Belediye başkanlarımızı,
__Belediye meclis üyelerimizi,
__İl genel meclis üyelerimizi,
__Muhtarlarımızı.
 
Kutlarken yeni görevlerinde başarılar diliyorum.
 
Nihayet seçim sürecini tamamladık. Şimdi hizmet süreci başlamıştır. Bu hizmet sürecinde mensup olduğumuz siyasi partilerimizin rozetini çıkartarak  BAFRA PARTİSİNİN rozetini takıp;
 
__Tarafsız,
__Şaibesiz,
__Şeffaf,
__Dürüst,
__Dedikodusuz,
__İlkeli,
__Seviyeli.
__Açık ve net bir şekilde.
 
İş başı yaparak yeni bir yönetim anlayışını ilçemizde hakim kılma zaruretimiz vardır. Seçim sürecinde kazanan ve kaybedenlerin devamlı söylediği bu anlayışı uygulamada görmek siyaset adına olumlu sonuç verecektir.
 
Demokrasi gereği sandıktan çıkan sonuçları herkesin kabullenip gereken tersi alıp, yanlış ve doğrularının, eksik ve hatalarının  muhasebesini yaparak  kaldığı yerden siyasi hayatlarına devam etmelidirler.
 
Bundan önceki yazılarımızda ilçemizin sorunları ile öncelikleri yazarak yapılması gerekenleri aktarmıştık. Bu sorunlardan en önemlisinin su sorunu olduğunu belirtmiştik. Her ne kadar 50 yıllık su sorununa 50 yıllık çözüm getirildiğini söyleyerek hallolduğu söylense de kısa bir süre önce  ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİN 19 Nisan 2005 tarihli şu an çeşmelerimizden akan su ile ilgili teknik raporundaki sonuçları okuyunca irkildim.
 
Bu nedenle bu yazımı bu konuya değinerek yeni belediye başkanımızı, belediye meclis üyelerimizi  bu konuda acil ve ivedilikle bir şeyler yapmaya davet ediyorum.
 
On Dokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik fakültesinin hazırlamış olduğu  teknik rapordaki korkunç gerçeğin kısa özetini sizlere aktarıyorum.
 
Bu rapora göre;
 
__Kızılırmak ve çevresindeki suların kirlenerek zamanla yer altına sızması sonucu yer altı kuyu sularında sağlık açısından önemli sorunlar çıkmasına neden olmuştur.
 
__Kızılırmak ve çevresindeki suların kirlenmesi bu suların üzerinde kurulan alabalık üretim çiftliklerinin ve buradaki balıkların ölümlerinin yol açtığı düşünülmektedir.
 
__Çünkü baraj ve yer altı kuyu sularındaki kirlenme alabalık tesislerindeki balık ölümlerinden sonra başlamıştır.
 
__Bu nedenle yer altı kuyu sularının ve baraj suyunun kullanılması sağlık acısından sakıncalıdır.
 
__Baraj sularının kirliliğinin devam etmesi sonucu tarım arazilerinde kullanılması ve elde edilen ürünlerin hastalık saçacağı muhtemeldir.
 
__Çeşmelerden akan sulardan bırakın yemek yapmayı el yüz yıkamak bile sakıncalıdır.
 
__Baraj ve yer altı kuyu sularındaki kirlilik sonucu kullanılmasından oluşacak en önemli hastalık zamanla bebeklerde ölümle sonuçlanabilen MAVİ BEBEK hastalığıdır.
 
__ Rapor ta diğer dikkat çeken önemli unsur, Bafra belediyesinin hazırladığı proje ile mevcut arıtma tesisi arasında farklılıklar mevcuttur. Proje farklı yapılan arıtma tesisi farklıdır.
 
Kısacası bu rapora göre baraj suyu üzerindeki alabalık üretim tesislerinin balık ölümleri sonucu kirlenmiş ve zehirlenmiştir. Baraj suyunun yer altı kuyu sularına karışması sonucu bu suları da kirleterek zehirlemiştir.. Belediye tarafından hazırlanan projesi farklı, tesisi farklı arıtma çalıştırılamamış kirli ve zehirli suyu temizleyememiştir.
 
Ve en önemlisi üniversitenin 19 Nisan 2005 tarihinde hazırlamış olduğu bu raporların gereği yapılmamıştır.
 
Beki şimdi soracaksınız neden şimdi böyle bir yazı yazma gereği duydun`
 
Öncelikle kesinlikle art niyet taşımamaktayım. Amacım yeni yönetimin dikkatini bu konuya çekerek bu konu ile  ilgili kişi ve kurumlarla irtibat sağlayıp gerekenlerin yapılmasına aracı olmaktır.
 
Halkımızın sağlığı tehlikeye atılmıştır.
 
Yıllardır çeşmelerden zehir akmıştır.
 
Kirli  ve zehirli baraj suyu  tarım arazilerinde kullanılarak elde edilen ürünler de hastalık yapma riski doğmuştur.
 
Yeni belediye başkanımız ve yönetimi belediyede de mevcut olan  bu raporları  dikkate almalıdırlar.  Mevcut yapılmaya çalışılan arıtma tesisi çeşmelerimizden akan suları kullanılır hale getirse bile  kirli baraj suyunun tarım arazilerinde kullanılmasının sağlık açısından tehlikesini önleyemeyecektir.
 
Çernobil faciası nasıl zamanla insanlar üzerinde olumsuz etkisini gösteriyor ise kirli-zehirli baraj suyu ve sızma yaptığı yer altı kuyu sularının kirlilik ve zehirliliği zamanla kullananlar üzerinde ölümcül vakalara neden olacak hastalıklar oluşturacaktır.
 __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __
 
Yaşarken değerini bilemediğimiz elim bir kaza sonucu vefatı ile milyonları yasa boğan,
 
Türk - İslam Ülküsünün
 
__Muhsin başkanı,
__Muhsin reisi,
__Muhsin abisi.
 
Halkının hizmetindeydi, anlaşılamadan hizmetini tamamladı.
 
Hakkına aşıktı, Aşkına kavuştu.
 
Sonsuzluğa yürüdü.
 
Allah rahmet eylesin.
 
Türk – İslam diyarının, Milletimizin başı sağ olsun.
 
 
İsmail Karahan
Sevgi ve saygılarımla
 
  • BafraHaber Yorum
  • Seçim süreci bitti. Hizmet süreci başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0