Şapka Düştü, Kel Gözüktü

İlçemiz;

__Özü sözü bir olmayan,
__Nabza göre şerbet veren,
__Ne şiş yansın ne kebap yansın felsefesine inanan,
__Bulunduğu yere, ortama zaman göre şekil alan,

Ve bunun gibi daha binlerce değişik karaktere bürünerek davranış sergileyen insanlardan, bu insanlara çanak tutan destek olarak yol verenler yüzünden bir adım ileriye gidemiyor.

Geçtiğimiz günlerde sözde gazeteciler derneği ve başkanı tarafından İl ve ilçemizde görev yapan bürokrat ve işadamlarına plaket verildi.

Sözde dedim çünkü bir şahıs çıkıyor gazeteciler derneği kuruyor. Kurduğu bu derneğin ne yönetiminde ne de üyeleri arasında bir kişi hariç fiili olarak meslek içerisinde yer alan kimse bulunmuyor.

Sözde dedim çünkü bu şahıs ve kurduğu gazeteciler derneğinin bu güne kadar basın-medya ve gazetecilik adına yaptığı bir icraatı yok.

Sözde dedim çünkü bu şahıs ve kurduğu derneğin bu güne kadar gazetecilik adına yetiştirdiği bir eleman yok.

Sözde dedim çünkü bu şahıs ve kurduğu derneğin ilçemizde yirmi dört saatini sokaklarda haber peşinde koşturarak geçiren, evine zar zor ekmek getirmeye çalışan gerçek basın çalışanlarının hiç birine sahip çıktığı yok.

Böyle bir gazeteciler derneği ve başkanının plaket vermekteki tek amacı olur.

__Plaket verdiği bürokratlara selamı ile iş yaptırtmak, güç gövde gösterisinde bulunmaktır.
__Plaket verdiği iş adamlarına bayramdan bayrama çıkarttığı çakma dergi veya gazetesinin finansmanını karşılattırmaktır.

Şimdi çıkacak birileri neden tenkit ediyorsunuz`

Kıskanıyor çekemiyor musunuz diyecek. 

Tenkit etme hakkımız var. Çünkü yazımın başında yazdığım kişiliğe bürünerek oyununu güzel oynuyor.

Tenkit etme hakkımız var. Çünkü kendisini yolda gören vatandaş karşılaşmamak için yol değiştiriyor.

Tenkit etme hakkımız var. Çünkü program yaptığı televizyon kanalını vatandaş açtığında o program yapıyorsa kanalı değiştiriyor.

Tenkit etme hakkımız var. Çünkü yerel ve ulusal basın bu şahsın ve derneğinin plaket törenini haber yapmıyor. O an orada muhabir bulunduramıyor. İki üç gün sonra bir kısım basın zoraki haber yapıyor.

Tenkit etme hakkımız var. Çünkü gazetecilik adına yaptığı her faaliyette kendine menfaat sağlama var. Örneğin bir dönem kameralar eşliğinde insanların ihtiyaç duygusunu sömürerek yardım programları yaptı. Bunun karşılığında siyasete atıldı. Halktan Osmanlı tokadı yedi.

Böyle bir gazeteciler derneği ve başkanının plaket merasiminin organizasyonunda maddi ve lojistik anlamda;

__Bafra belediyesinin.
__Kaymakamlığın,
__Valiliğin.

Destek verdiği kamuoyunda konuşuluyor. Şahsen bu kurumların maddi ve lojistik anlamda destek verdiğine inanmıyor inanmak istemiyoruz.

Şayet bu kurumlar maddi ve lojistik anlamda destek vermiş iseler,

__YAZIKLAR OLSUN.
__LANET OLSUN DİYORUM.

Plaket vermeye de, Plaket almaya da o kadar çok meraklıyız ki koşa koşa gidiyoruz.                   

Alt tarafı bürokratsak gündelik işimizi yapıyor karşılığında da maaşımızı alıyoruz.

İş adamı isek ticaretimizi yapıp para kazanıp servet sahibi oluyoruz.

Plaket alan bürokratların içerisinde gündelik işinin dışında farklı değişik hizmetleri ile ön plana çıkacak çalışmalarını gösterebilir misiniz`

Plaket alan iş adamlarımızın içerisinde kazançlarının en azından bir kısmı ile ilçemiz için bir şeyler yaptığını gösterebilir misiniz`

Plaket alan bürokrat ve iş adamlarımız kusura bakmasınlar tek yenilik ve ortak özelikleri sözde gazeteciler derneği ve başkanının gövde gösterisi yapmasına malzeme olmak, bayramdan bayrama çıkartacağı çakma gazete ve dergiye sponsor olmaktan öteye gidememektedirler.  

20 liraya mal olan plaketler iş adamlarımıza aldığımız duyumlara göre 500  ile 1000 (Bin) lira arasında mal olmuştur. Plaket alan bir kısım iş adamlarımızda bu kadarı ile yetinse iyi. Kim bilir daha ne maddi istekleri ile karşı karşıya kalacağız düşüncesi ile şimdiden kıvranmaya bile başlamışlardır. 

Bu şehir ve insanları kurtulacak. Ne zamanki;

__Özü sözü bir olmayan,
__Nabza göre şerbet veren,
__Ne şiş yansın ne kebap yansın felsefesine inanan,
__Bulunduğu yere, ortama zamana göre şekil alan,

Ve bunun gibi daha binlerce değişik karakterlere bürünen kişi ve kurumlara taviz vermez ise, oyunlarına malzeme olmaz ise, çıkar ve menfaatlerinin aracısı gözükmez ise.     

İnsan, diğer insanlardan hiçbir şey istememeye, onlara hep vermeye alıştığı zaman, elinde olmadan soylu davranır.

Evet! İbrahim Alaçamlı. Gazetecilik mesleğini menfaat çıkar amaçlı, güç ve gövde gösterisi işlevli yapmadığını ispatla takdir edelim.
 
Evet! İbrahim Alaçamlı. Kurduğun gazeteciler derneğini yönetim ve üyelerini ilçemizde gerçek basın kuruluşu ve çalışanlarından oluştur yanında yer alalım.

Evet! İbrahim Alaçamlı.
Derneğin ve şahsın basın adına bir hizmet versin. Basında çalışanlara maddi ve manevi sahip çıksın helal olsun diyelim.

Birilerinin gözünü boyayarak, plaket vererek bir yere varamazsın. Plaket versen de göz boyasan da hep yalnızsın. Hepte yalnız kalacaksın.

İlçemiz halkının iş adamı bürokratı seni tanıyor biliyor. Yeni olanlarda tanıyacak bilecek.

Kısacası şapka düştü kel gözüktü.


Saygılarımla
İsmail Karahan 

  • BafraHaber Yorum
  • Şapka Düştü, Kel Gözüktü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0