"SANAT" ÜZERİNE BİR KAÇ CÜMLE

            Cumartesi günü bir resim sergisindeydim. Resim öğretmenlerini de tanıyorum. Emine Kılçık TİĞİN ve eşi Tolga TİĞİN. Yıllar önce ben de ders almıştım Emine hanımdan. Çok keyifliydi. Yıllardır, açtığı sergilerle iyi bir ressam olduğunu ispatlamış birisi.  Emine hanım,Tolga bey ve öğrencilerinin bir yıllık emeği sonrası ortaya çıkmış bir sergiydi bu.

            Sanatın her alanının, insanlar üzerinde pozitif etkileri var. Öncelikle içinizdeki enerjiyi bu yolla aktarabiliyorsunuz. Kafanızdaki doluluğu doğru şekilde boşaltabiliyorsunuz

            Emine hanımı yaklaşık altı yıl öncesinden tanıyorum. Samimi, güler yüzlü ve kibar bir insan.

            Serginin açılışının ardından, kızımın da içinde bulunduğu beş öğrenciye plaket verildi. Bu, gurur vericiydi. Üç yıla yakın süredir başarı ile bu sanatı icra ettikleri için hak ettiler plaketi. Altı yaşından on beş yaşına kadar öğrencileri var. Çocukların küçük yaşta sanatla tanışmaları bir avantaj. Bunun faydalarını ileriki zamanda daha iyi fark edecekler. Çocukların enerjilerini aktarabilecekleri alanlara ihtiyacı var. Böylesi kurslar desteklenmeli ve çocuklar bu alanlara yönlendirilmeli.

            Elbette ki sadece çocuklar için değil, büyükler için de rahatlatıcı bir faaliyet, resim.   

            Resim sanatının, insanı zarifleştiren, empati yeteneğini artıran bir yanı var. Hayatın renklerini keşfediyorsunuz. Her şey de bir güzellik yakalıyorsunuz. Etrafınıza daha büyük bir heyecanla yaklaşıyorsunuz ve şükür edecek çok şeylere sahip olduğunuzu hissediyorsunuz.

            Sanat, toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren bir unsur. Ayrıca sanat, insanların şiddetten uzaklaşıp, sözel iletişimi artırmasını sağlıyor. Çözümü şiddette değil, karşılıklı konuşmada arayan bireyler yetişmesini sağlıyor.

  • BafraHaber Yorum
  • "SANAT" ÜZERİNE BİR KAÇ CÜMLE içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0