Modern Muhafazakarlar, AKP` nin Seçim Taktiği ve Ülkücüler

Muhafazakâr olmak kelime anlamıyla: Sahip olduğu değerleri muhafaza eden kişi, tutucu anlamına gelmektedir ama Ülkemizde çok değişik bir anlamı vardır. Kelime anlamıyla alakası olmayan büyük bir topluluk muhafazakâr olarak adlandırılmaktadır. Toplumumuzda Muhafazakar olarak tanımlanmayan insanların Muhafazakarlık tanımları;  Sağ ya da sol görüş olmayan, aşırı dindar ve dini motiflerin etkisi üzerlerinde sıkça rastlanan din istismarı yapan kişiler.

 Mevcut iktidar gücüne baktığımızda muhafazakâr diye tabir edilen kesimin modernleştirilerek, propagandasını da “merkez sağın tek gücü”  olarak yapmış ve karşımıza çıkartmışlardır.  

  Bugün AKP’nin siyasi seçim stratejisine ve taktiklerine baktığımız zaman tamamen maddiyata dayalı finans kaynaklarının meçhul olduğu bir yol izlemektedir.

Ama finans kaynakları aslında meçhul değildir sadece gizlidir. Paralar nereden mi geliyor. Ben açıklıyorum bunu açıklamak çok da zor değil zaten. Akp’li iş adamlarının iş alanlarında ki etkinlikleri gittikçe büyümektedir.

Parti ve İş adamları arasında ki alış veriş kombinasyonu anlaşmalı olarak gayet güzel işlemektedir. Seçimden önce partiye yatırımını yap,  seçimler kazanıldıktan sonra karşılığını fazlasıyla al. İki tarafında gayet memnun olduğu ve kazandığı ama her seçimde olduğu gibi insanlarımızın duygularıyla, çaresizlikleriyle, yoksulluklarıyla adeta oynanan bir alışveriş düzeni oluşturulmuştur.

Kömür yardımı, gıda yardımı, giyim yardımı, altın yardımı vs. adı altında birçok yardım yapılarak maddi gücü kısıtlı olan taban olarak tabir ettiğimiz insanlarımızın üstünden seçime girmektedir ve seçimden sonra bu insanlar unutulmaktadır.

Ayrıca bu insanlara birçok iş sözü verilmektedir şayet Bafra’da işsizlik çok büyük bir sorun haline gelmiştir.   Nüfusumuzun hemen hemen yarısı genç nüfustur ve bu genç arkadaşlarımız göç etmektedir ve bir süre sonra ailelerini de göç ettikleri yerlere almaktadırlar.
Bafra’ da işsizliğe yönelik en ufak bir istihdam alanı yaratılmamıştır. Bugün köylerimize de baktığımız zaman köy nüfusları oldukça azalmıştır. Köylerimizin çoğunu boş olarak tabir etsek yeridir. Çiftçilikte bitmiştir. Bafra’mızın tarımsal alanda ürettiği kaliteli meyve ve sebze markalaştırılmamış ve Türkiye’nin en büyük ovası yokları oynamaktadır.

  Buradan Ülkücülere, MHP`ye gönül vermiş insanların şunu bilmesini isterim. AKP çirkin seçim taktiklerini internet üzerinden de yapmaktadır. Sitemizde yorumlara baktığımız zaman MHP’liler birbirlerine düşürülmeye çalışılmaktadır. Ne zaman bir MHP mensubunun bir haberi olsa orada insanlarımız polemiklere ve kavgalara itilmek istenmektedir.

Partilileri ve Ülkücüleri bu süreçte daha hassas olmaya davet ediyorum.
Tahriklere ve oyunlara gelmeyelim.
Ülkücülük rasyonel bir harekettir!
Ülkücü kardeşini kötülemez, karalamaz, arkasından konuşmaz.
Her yorumu her söyleneni dikkate almamak gerekmektedir. 

Bafra`da büyük bir aksiyonun temsilcisi olduğumuzu ve halkımızın bizden büyük beklentileri olduğunu unutmayalım.
 Şehrimizde ve Ülkemizde her zaman geleceği olan bir oluşuma lütfen zarar vermeyelim, sahip çıkalım. Herkesi daha ketum ve sabırlı olmaya davet ediyorum.  Bu günler birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gereken günlerdir.

Yazımı Mustafa Kemal Atatürk’ ün bir sözüyle bitirmek istiyorum;
Bir millette, özellikle bir milletin iş başında bulunan yöneticilerinde özel istek ve çıkar duygusu, vatanın yüce görevlerinin gerektirdiği duygulardan üstün olursa, memleketin yıkılıp kaybolması kaçınılmaz bir sondur.
Saygılarımla.

  • BafraHaber Yorum
  • Modern Muhafazakarlar, AKP` nin Seçim Taktiği ve Ülkücüler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0