MHP başlamadan bitti

MHP Bafra İlçe Teşkilatı, belediye başkan adaylarının belli olduğunu söyleyip tanıtımını yapıyor.
Aday adayı Ali Yıldız, genel merkezden genel başkan yardımcısı ile görüştüğünü, adayın henüz belli olmadığını söylüyor.
Aday adayı Nusret Seven ise, aday belirleme sürecinin bittiğini, adaylarının Hasan Aslan olduğunu, onun etrafında tek yürek, tek ses olarak birleşip, yola devam edeceklerini açıklıyor.
Yarın diğer aday adaylarının veya ilçe teşkilatının ne söyleyeceği belli değil.
Ben de dâhil olmak üzere, halkımızın kafası karışık.
Kim doğruyu söylüyor`
MHP adına basın açıklaması yapmaya yetkili kim`
Kime inanalım`
İlçe teşkilatına mı`
Ali Yıldız beye mi`
Nusret Seven beye mi`
Kim ne derse desin, kesin olan bir hadise var.
Önceki yazımda: “MHP BAFRA’DA BULUŞAMADI” demiştim.
Şimdi de kesin ve net söylüyorum: “MHP BAFRA’DA BAŞLAMADAN BİTTİ”.
MHP ilçe teşkilatı, aday adaylarının fazla olma avantajını, birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirerek, çok güzel bir çıkış yakalayabilirdi. Belediye başkanlığında, ilk defa bu kadar fazla aday adayı olması, halk tarafından olumlu karşılanarak güzel bir hava yakalanmıştı.
Ta ki aday adaylarının aynı partinin değil de, sanki farklı siyasi partilerin adayı gibi davranmaları bu olumlu-ılımlı havayı bozdu. MHP’ye ve aday adaylarına olan güven, güvensizliğe dönüştü. Bu güvensizlik süreci hız kesmeden devam ediyor.
Düşününüz! Bir aile kendi içinde birlik beraberliği sağlayamazsa başarılı, düzenli, tertipli olur mu` Böyle bir izlenim verir mi` Tabi ki vermez.
İşte! Kendi içindekilerini ve dışarıdaki seçmenleri kucaklayamayan bir yönetim! Böyle bir yönetimden kopuk aday adayları! Her biri ayrı bir teşkilat! Her biri ayrı bir yönetim! Ve MHP’den uzaklaşan seçmenler. 
Şimdi diyecekler ki, sen müneccim misin` Nasıl bu kadar kesin, bu kadar net konuşup yazarsın` MHP ile bir sorunun mu var`
Müneccim değilim. Olmaya da gerek yok. Ama görünen köy kılavuz istemez. Bütün siyasi parti, yönetim ve aday adayları ile hiçbir sorunum, meselem yok. Kimseye kinim, nefretim yok. Asla olmaz. Kişisel olarak yaşadığım meseleleri genelleştirmem.
Halkın içerisindeyim. Halkın düşüncelerini, görüşlerini birebir aktarıyorum.  İşim dolayısı ile her gün birçok insanla diyalog halindeyim. İlçemizin nabzını tutuyor, kendimce değerlendiriyorum. Düşüncelerimi tarafsız olarak sizlerle paylaşıyorum.
Siyasetle ilgili genel düşüncelerimi, duruşumu defalarca yazdım. Yine burada açık ve net yazıyorum.
Hiçbir siyasi parti ve siyasetçinin beni kendisine bağlayacak, verilmiş sözü ve taahhüdü yok.
Hiçbir siyasi parti ve siyasetçiye beni kendilerine bağlayacak, verilmiş sözüm ve taahhüdüm de yok.
Bütün siyasi parti ve siyasetçilere ne kadar yakınsam, o kadar uzağım. Ne kadar uzaksam o kadar yakınım.  Zaman ne gösterir, bilmiyorum.
Burada yaşadığımız sürece nerden gelmişsek gelelim, Bafralıyız. Başka Bafra yok. Ülkemizin bu güzel, şirin ilçesini ekonomik, kültürel, sportif, sosyal, eğitim, siyaset ve diğer alanlarda en iyi noktalara getirmek zorundayız. Bunu da ancak birlik beraberlik içerisinde çalışarak yapabiliriz. 
Seçim sürecinde partilerin kendi içinde ve diğer partiler arasındaki yarışta ana hedefi, hizmet olmalıdır. Seçim taahhütleri afaki, gerçekleşemeyecek, popülist, kandırmaya ve yalana dayalı vaatlerle olmamalıdır. Siyasi partiler ve adayları birbirlerine karşı kırıcı, suçlayıcı, karalayıcı, çamur atma politikalarından vazgeçmelidirler. Seçim sonrası aynı şehirde birbirimizin yüzüne bakarak yaşayacağız.
İlçemizin gerçek sorunları tespit edilerek hazırlanacak doğru, gerçekçi projelerle alternatif olmalıyız. İlçemizin sorunları çok olmasına rağmen çözüm yolları vardır. İlçemizin kaynakları yeterlidir. Hizmet için yola çıkacak iyi bir kadro, ilçemizin kısa sürede çehresini değiştirir, köy-kent olmaktan çıkartır, modern kent haline getirir.
Bu seçim zor olacaktır. Siyasiler bir oyun bile hesabını yapmalıdırlar. Bir oy siyasilere çok şey kazandıracak, çok şey kaybettirecektir. Eleştirilere kulak verelim. Eleştirilere kulak verenler kazançlı çıkacaklardır.
Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için yola çıkalım.
İsmail Karahan
Saygı ve sevgilerimle…
  • BafraHaber Yorum
  • MHP başlamadan bitti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0