Meydan Okuyan Adam.

Son günlerde Gazete Arena ile Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Metin Gençcakır arasındaki savaş bir tarafın gazete baş sayfasındaki suçlamaları diğer tarafın sessizliği ile devam ediyor.

Gazete arena ve köşe yazarları zaman zaman birilerini manşetine taşıyarak suçlar, suçladığı konularda elindeki belgeleri kamuoyu ile Paylaşıp ilgili makamlara vererek suç duyurusunda bulunmaz.


Bu nedenle buradan gazete arena ve köşe yazarlarına âcizane tavsiyemiz lütfen Esnaf kefalet kooperatifi başkanı Metin Genççakır ile ilgili suçlamalarda bulunduğunuz konuların belgelerini ortaya koyun veya ilgili makamlara vererek suç duyurusunda bulunun.


Gelelim bütün bu suçlamalara rağmen sessiz kalan adeta sessizliği ile basına, kamuoyuna, hatta kanunlara meydan okuyan Metin Genççakır beyefendiye.


Bulunduğunuz konum itibari ile bu suçlamalar karşısında sessiz kalamazsınız. Daha öncede yazdığımız gibi Bafra esnafı, şoförü yıllardır sizi sırtında taşıyarak maddi manevi zirveye taşımış onurlandırmıştır.

Bunun karşılığında sizin esnafımıza şoförümüze ve ilçemize elle tutulur bir hizmetinizi görmemiz mümkün değil.

Ve bu gün gelinen nokta sizin ve ilçemiz acısından utanç verici ve üzücüdür.

Tekel binası ihaleye çıktığı zaman Esnafımız binasına kavuşacak diye hiç kimse ihaleye girmemiştir. Esnafımız binasına kavuşmuştur. Bu gün bu binanın satılması esnafımıza ve ilçemize ihanettir.

Hele de satış gerekçenizi duyduktan sonra suçtur.

Seçimlerde oy versinler diye önüne gelene kredi verdiniz. Sorumsuzca verdiğiniz bu kredilerin bugün geri dönüşümü maalesef olamamaktadır. Olamayınca da bu kredileri ödemek için çareyi binayı satmakta buldunuz.


Binayı satmak çare değildir.

Lütfen açıklayın.

 

__Kimlere sorumsuzca geri dönüşümü olamayacağını bildiğiniz halde kredi verdiniz`

__Bu kredileri verirken karşılığında ipotek teminat kefil almadınız mı`

__Kredi alan karşılığında ipotek verip kefil olanların hacizlerle ocaklarına incir dikerken batık kredi verdiğiniz esnafla ilgili ne yaptınız` 

__Batık kredi verdiğiniz kişi ve kuruluşlar size oy veren bu nedenle gerekli inceleme ve araştırma yapmadığınız yandaşlarınız mı`

__Esnaf kefalet kooperatifinin parasını kılıfına uydurarak kendiniz ve yakınlarınıza aktardınız mı`

__Geçiminizi ve sahip olduğunuz serveti başkanlık yaptığınız kurumlardan mı sağladınız sağlıyorsunuz`

__Başkanlık yaptığınız kurumlardan elde ettiğiniz gelir nedir` Bu gelirin miktarını neye göre tespit ediyorsunuz` 

 

Koltuk sevdası olmanız sorumsuzca taraflıca hareket etmenizi gerektirmiyor.

Krediye onay verirken nasıl imza attıysanız bugün o krediler ödenmiyorsa siz kendiniz ödemek zorundasınız. 

Gazetelerde yazılanlar ile partiler kapatılıyor. Ama maalesef bu kadar ağır suçlamaların yapıldığı bir yerde ilgili makamların harekete geçerek soruşturma açılmamasını anlamak mümkün değil.

Buradan ilgili makamlara sesleniyorum. Lütfen Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Şoförler cemiyeti ile ilgili inceleme başlatılsın. Yanlış ve doğrular ortaya çıksın.

Yanlış varsa yanlış yapanlar cezalandırılsın. Doğru varsa doğrular açıklansın spekülasyonlar sona ersin.

Meydan okumayla bu işler yürümez.

Şahsınıza ait mülkiyeti ilçemizin kanını emen marketler zincirine kiraya vereceksiniz. Kamuoyunun tepkisine aldırış etmeyip,

MEYDAN OKUYACAKSINZ.

Esnaf ve yönetim kurulunuz ile toplantı yaparak binanın satılıp satılmaması konusunu görüşerek satılmama kararı alacaksınız. Bu karara rağmen binayı satacaksınız.

MEYDAN OKUYACAKSINIZ.

Şimdi meydan okuma zamanı değil hesap verme zamanı. Ya hesabınızı verir aklanırsınız. Toplum içerisinde alnınız ak dik durursunuz. Ya da hesap veremediğinizden dolayı ezilir gidersiniz.


Diğer basın kuruluşları gibi;

Şahsi servetinizi,Özel yaşantınızı burada gündeme taşıyarak tartışmıyoruz. Bu şekilde bir davranışı da basın ahlak ve ilkeleri adına uygun görmüyoruz.  Fakat toplumsal bir olayında ardını bırakmayacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Saygılarımla

İsmail Karahan

  • BafraHaber Yorum
  • Meydan Okuyan Adam. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0