Makamla Şereflenmeyin. Makamı Şereflendirin

Karabük Belediye Başkanı makamını şereflendiriyor, ya siz! 

Yöneticilerimiz makamla şereflenme değil makamı şereflendirme zihniyetine kavuştuklarında bu ülke çok daha iyi yerlere gelecektir.

Genelde siyaset veya atama ile bizleri yöneten makam mevki sahibi zatlar kraldan çok kralcı tavır ve hareketleri ile hem kendilerini hem de bulundukları kurumun saygınlığına gölge düşürmektedirler.

İlçemizde son günlerde en çok konuşulan aslında bunca sorunun arasında konuşulmaması gereken bir konuyu dayanarak;

Makamla şereflenmek mi`

Makamı şereflendirmek mi`

Doğru olur sorularına cevap arayalım.

Belediye başkanlığına alınan makam aracının alınma neden ve gerekçelerini bilen de yargıladı bilmeyen de.

Belediyeye makam aracı alınmalı mıydı`

Kimseyi savunmak veya kalemşorluğunu yapma niyetim yok. Herkes yaptığı eylemlerinden dolayı kendini savunacak iradeye sahiptir.

Belediyeye makam aracı alınmalıydı. Secim sürecinde söz verilen vaatlerin en az birinin şantiyesi kurulup temeli atıldıktan sonra alınmalıydı. Kamuoyuna sunumu belediyenin önünde durarak aktarılmamalıydı.

Doksan dört model eskimiş, yıpranmış, her gün arıza yapan, yola çıktığınızda nerde bırakacağı belli olmayan getirisinden çok götürüsü olan bir aracı kullanmanın doğruluğunu kimse savunamaz.

Bu nedenle eski makam aracının miladı dolmuş değiştirilmeliydi. Değiştirilmiştir. Hayırlı olsun.

Fiyatı yüksekmiş. Daha ucuz araba alınamaz mıydı`

Aldığımız bilgilere göre belediyeye maliyeti Yüz on bin TL’ye mal olmuş. Çevremizdeki ilçemizin bir mahallesi kadar olamayan belde belediye başkanlarının kullandıkları makam araçlarının fiyatlarına baktığınızda çok daha ucuz bir araç olduğunu görürüz. Bu nedenle fiyatının da günlük koşullara baktığımızda standartların üzerinde olmadığı ortadadır.

Kamuoyuna sunumunda eksiklik vardır. Nasıl ki alınan hizmet araçları üzerine çıkarak tanıtımı yapılmış alınma neden gerekçe ve maliyetleri kamuoyu ile paylaşılmış ise makam aracında da aynı yöntem yapılmalıydı.

Çünkü yanlış bir iş yapılmamıştır. Yanlış bir iş yapılmamışsa bunu göğsünüzü gere gere  
Kamuoyu ile paylaşmak en doğal hakkınızdır.

Halkımız kendisini yönetenlerle arasına makam araçlarının korumaların girmesini istemiyor. Siyaset ve atama ile kendini yönetenlerle iç içe olmak istiyor.

Belediye başkanımızı siyasetçi belediye başkanı olmaktan ziyade;
__Zihni abimiz.
__Zihni hocamız Olarak ilçemiz halkı tarafından kabullenilmiş sevilmiş saygı duyulmuştur. Çünkü devamlı halk ile iç içe olmuş işinden evine giderken aracı ile değil yaya giderek görülmüştür.

Buna alışan ilçemiz halkı başkanlığı döneminde de halk ile iç içe olan Zihni ağabeylerini, zihni hocalarını başkanlık döneminde de aynı şekilde görmeyi arzulamaktadırlar.

Halk ile iç içe olmak belediye başkanlarına ne sağlar`
 
__Halkınızın dertleri ile daha yakından dertlenme imkanı bulursunuz.
__Yönettiğiniz şehrinizin dertleri ile daha yakından dertlenme imkanı bulursunuz.

Böylece çözüm noktasında çok daha kararlı ve istikrarlı olursunuz.

Geçtiğimiz günlerde bir vesile ile Karabük ilimize gitmiştim. Karabük belediye başkanı ile ilgili duyduklarım beni şok etmişti. Gerçekten ülkemizde böyle belediye başkanları da var mı dercesine imrentim.

Neydi bunlar`

Karabük belediye başkanı evinden işine giderken kesinlikle makam aracı kullanmıyor. Resmi ve diğer seyahatlerinde yine makam aracını kullanmıyor. Kendi özel aracını kullanıyor. Yakıtını cebinden ötüyor. Makam şoförü ve koruma yanında taşımıyor. Makamında içilen çayların parasını cebinden ödüyor.

Nedenini soranlara siyasetle de olsa görev süre içerisinde devletten maaş aldığını, maaşının karşılığında hizmet ettiğini, bu nedenle işe gidiş gelişinde olsun diğer seyahatlerinde makamında içilen çayına kadar masraflarını kendisinin ödemesi gerektiğini söylemektedir.

İşte bunun adına;
Makamla şereflenme değil.
Makamı şereflendirme diyoruz.

Not: Gelecek yazım Makamla şereflenmeyin, Makamı şereflendirin -2  Vali ve kaymakamlarımız içerikli olacak.

Saygılarımla.
İsmail Karahan

  • BafraHaber Yorum
  • Makamla Şereflenmeyin. Makamı Şereflendirin içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0