LİSTE SAVAŞLARI

  

İlçemiz de siyasi partilerimizin belediye başkan adayları belli olurken, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi liste savaşları yaşanmaktadır.

 

Neden belediye meclis ve il genel meclis üyeliğine bu kadar rağbet var`

 

Bu seçimlerde aradığımız belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyelerini göreve getirebilecek miyiz`

 

Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden beklentilerimiz nelerdir`

 

ŞEHREMANETİNDE ŞEHREMİNİNİ arıyoruz.

 

Geçmiş de bir takım belediye meclis ve il genel meclis üyelerine baktığımızda zihnimizde;

 

__Kendi menfaati için çalışan,

 

__Eş dostuna rant sağlayan,

 

__Konut alanlarına  ticari alana çeviren,

 

__İş takipçiliği karşılığı çıkarı olan,

 

Kısacası  belediye ve il genel meclis üyeliği konumunu hakkını veremeyen, tamamen kendi ve eş dostu menfaati için çalışarak haksız kazanç elde eden bir dönemi yaşadık.

 

Tabi ki bütün belediye ve il genel meclis üyeleri aynı zihniyettedir diyemeyiz. Bu zihniyette olanlar azınlıkta olsalar dahi, dürüst olanlar görevini hakkı ile yerine getirenlerde bunların sayesinde şaibe altında kalmışlardır.

 

Geçmişte bu sıkıntıları yaşayan siyasi partiler bu dönemde aynı sıkıntıları yaşamamak için belediye ve il genel meclis üyelerini seçerken sık eleyip sık dokuyorlar.

 

Gelecekte şaibe olmaması için, temiz-dürüst siyasetçi profilini görmek için, siyasi parti ve belediye başkan adaylarımıza çağrıda bulunuyor tavsiye ve önerilerimizi aktarıyoruz.

 

1 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde aşağıdaki şekilde sözlü ve yazılı taahhütname istiyoruz.

 

              TAAHHÜTNAME

__Belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi olduğum zaman, görev sürem içerisinde konumumu, makamımı, kendime eş dostuma haksız kazanç, rant, menfaat ve  çıkarı için kullanmayacağımı taahhüt ediyorum.

__Bunun aksine davranışta bulunup hareket ettiğim zaman, bulunduğum görevimden istifa edeceğimi, elde ettiğim haksız kazanç, rant, menfaat ve çıkarı iade edeceğimi, bir daha siyasetle asla uğraşmayacağımı kamuoyu önünde namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.

 

2 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, her yıl açık ve net bir şekilde, mal beyanlarını yazılı ve sözlü açıklamalarını, bunu kamuoyu ile baylaşmalarını istiyoruz.

 

3 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, kendi partilerinin değil, Bafra hizmet partisinin mensubu olarak ilçemizin her kesimini kucaklayacak, bütün mahallelerine eşit hizmet götürecek anlayış içerisinde olmalarını istiyoruz.

 

4 -  Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, ilçemizi Köy-kent olmaktan kurtarıp Modern-kent haline getirecek projeler geliştirmelerini, geliştirilen bu projeleri uygulamaya koymalarını istiyoruz.

 

6 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, yaptıkları çalışmaları basın aracılığı ile kamuoyu ile baylaşmalarını istiyoruz.

 

7 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, makam araçları içerisinde halktan kopuk değil, halkla beraber halkın içerisinde birlik beraberliği sağlayacak şekilde olmalarını istiyoruz.

 

8 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, hak-hukuku bilen, helal-haramı gören, tüysüz yetimin hakkını kollayan kişilik, karakter, ahlaki değerler içerisinde olmalarını istiyoruz.

 

9 ` Belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinden görev süreleri içerisinde, birilerinin veya bir takım gurupların adamı değil, ilçemizin hizmetkarı olarak kendilerini görmelerini istiyoruz.

 

Velhasıl siyasette;

__Temizlik,

__Dürüstlük,

__Şeffaflık,

 

İstiyoruz. Seçmen olarak hakkımız olsa gerek. Verdiğimiz oylar ile o makamlara geliniyor. Oylarımızın karşılığında her seferinde yanıldık, kandırıldık, yanlış oy kullandık çaresizliğini yaşamak istemiyoruz.

 

Liste savaşlarında galip gelenlerin, hizmet savaşı başlatmalarını, hizmet savaşında her türlü fedakarlığı yaparak galip gelmelerini arzuluyoruz.

 

Bir atasözümüz der ki.

` Abdal ata binince bey oldum sanır, Şalgam aşa girince yağ oldum sanır.`

 

Kimi görgüsüz ve eğitimsiz kimseler bir rastlantı sonucu layık olmadıkları bir işin başına geçseler yada mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi görünmeye ve böbürlenmeye başlarlar. Dahası bunun hakları olduğunu da ileri sürerler.

 

Rastlandı sonucu belediye başkanı istemiyoruz.

Rastlandı sonucu belediye meclis üyesi istemiyoruz.

Rastlandı sonucu il genel meclis üyesi istemiyoruz.

Rastlandı sonucu milletvekili istemiyoruz.  

Geçmişte rastlandı sonucu bu makamlara gelenlerin durumları ortada.

 

Gelecekte aynı olumsuzlukları yaşamamak için, hayal kırıklığına uğramamak için, kaybedecek bir günümüz olmadığını bilerek zaman kaybını önlemek için oylarımıza sahip çıkalım. İşi ehline hak edene verelim.

 

Bunun  kriterleri ortada.

 

İsmail KARAHAN

Sevgi ve Saygılarımla

 

 

 

  • BafraHaber Yorum
  • LİSTE SAVAŞLARI içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0