Kürt Açılımı 1

..KÜRT AÇILIMI..

Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin halk iradesiyle seçilen AKP hükümetinin -hizmet diye- halkımıza sunduğu icraatlardan dolayı başımıza birçok hadise geldi ve gelecek.
Mevcut iktidarın dış güçlere karşı bu esnek ve kaygan tutumundan  sonra bize düşündürdüğü şey ;   "Türk olmak suç mu`”.  Gerilimdeki son nokta!
 
-Nereye gidiyoruz`
 
Ben yaşananları ve bu açılımı kısaca şöyle değerlendiriyorum;
 
Sınırlarımız içinde yaşayan bir kaç çapulcunun bölücülük gölgesi altında çıkıp özgürlük, hak, hukuk istemesi ve iktidar gücünün bu çapulcuları kaile alıp muhatap kabul etmesi. Ben bu ülkede Kürt-Türk çatışması olduğuna inanmıyordum, fakat gelişen süreç bizi bir çatışmaya sürüklüyor. Özellikle Güneydoğuya gittiğinizde Türk’üm veya o bölge harici başka bir bölgenin insanıyım dediğiniz zaman insanların bakışlarının size karşı değiştiğini görebiliyorsunuz. Gerçeklerden kaçmamalıyız; gelişen süreç ve gündem bizimde görüşlerimizi değiştiriyor  "Kürtler de, ülkemizde yaşayan 36 etnik kökenden sadece bir tanesi"  düşüncesinden yavaşça, belki de hızla uzaklaşıyoruz.
 
Bu açılımın gündeme gelmesinin sebebine ve konunun daha da derinine indiğimiz zaman gerçekler ortaya çıkıyor;
 
AKP iktidarının Doğu ve Güneydoğuya oy toplamaya giderken bölgede çok kötü bir başarısızlığın altına imza atmıştır. Bu insanlara verilen vaatler sonucunda ve ‘siz Türk değilsiniz siz Kürtsünüz’ yaklaşımı, bölgede istenmeyen bir uyanışı başlattı. Bu başarısızlığın sonucunda ülkede büyük huzursuzluk başladı. 35 etnik kökenden 59 milyon insan aynı dili kullanırken bir kısım çapulcunun çıkıp 11 milyon Kürt vatandaşını temsil ediyormuşçasına Kürtçe eğitim istiyoruz, kimlik istiyoruz şunu istiyoruz bunu istiyoruz demesi kaçınılmaz oldu.
 
 Sonucunda Ülkem insanının mayınlı Suriye sınırındaki tereddütlerinden sonra ortaya birde Kürt açılımının ortaya atılması ülke refahını iyice azalttı.
 
AKP bu açılımı yapmak isterken yanında sadece Cumhurbaşkanı da yok. CHP Lideri Deniz Baykal da Ankara Amerika Büyükelçisi ile görüştükten sonra sürpriz bir şekilde DTP` ye destek vermesi ve bir Kürt açılımının da CHP` den gelmesi şaşkınlık yarattı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli ise yaptığı açıklamada; "Ayrışma ile birlikte çatışma, çatışmanın sonucu olarak da bölünme senaryoları ortaya konulmak isteniyor. Böyle bir olayı gerçek yönüyle algılayamazsak, yorumlayamazsak, tanımlayamazsak hep beraber bu ülkeyi bir felakete sürüklemiş oluruz. Türkiye`de olanlar bir bölücü terör sorunudur." değerlendirmesi yaptı.

 
            Bu açılım yapıldığı takdirde büyük tehlikeler bizi bekliyor, verilen her taviz, yeni bir tavizin doğmasına sebep oluyor.  Kürt açılımın gündeme gelmesi 7 milyon Alevinin de  "bu ülkede biz de yaşıyoruz, farklıyız"  demesine sebep oldu bile. Bir açılım başka bir açılımı yanında götürmesi ve bölünmenin olası olduğu kaos ve istenmeyen bir iç savaşa götüreceği aşikâr.
 
Bana göre bir görüşte; eğer bu tip bir açılım gerçekleşirse kendi sınırlarımız içersinde küçük Yunanistan` ı yaratıyoruz, Kürtler Yunanistan yerini almak üzere!
 
Daha dün Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir sloganları yükselirken, bugün çok farklı bir noktaya sürükleniyoruz. PKK terörü ile Kürtlerin yaşadığı sorunlar özdeşleştirilmeye çalışılmaktadır.
 
İşin farklı bir boyutu da aynı Kürtlerin Almanya ve Fransa’da’ da sorun olması.
 
 
Daha önceden bu insanların bu tip istekleri yoktu. İstedikleri şey bölgede sanayi ve tarımın kalkındırılmasıydı.
 
            Bizim istediğimiz ise Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her Türk gibi Kürt vatandaşlarımızın da aynı şartlarda yaşadıklarının, Kürt sorununun olmadığı,  PKK sorununun olduğu konusunda bilinçlenmesi. Doğuya sanayi ve tarımsal alanlarda yatırımların yapılması ve bölgedeki halkın orada muhafaza edilip göç sorununun ortadan kaldırılması. Aklı başında yerel bir Kürt vatandaşımıza sorunun nedir diye sorarsak eğer, Kürdistan hayalinden bahsetmeyecektir. -ülkenin her yerinde olduğu gibi- ‘Bizim de işsizlik ve fakirlik sorunumuz var.’ diyecektir.
 
"Adımız bir, anımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Kuzeyden Güneye, Doğudan Batıya tek bilek ve tek yüreğiz. Biz Türkiye’yiz!"
 
Ne Mutlu Türküm Diyene!
 
Sevgi ve saygılar

  • BafraHaber Yorum
  • Kürt Açılımı 1 içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0