Kar, fırtına ilçemizde Vali Kaymakam İzinde

Yeni bir gün nasıl yeni bir başlangıç ise, yeni yılın da bütün insanlığın hayatında;
-Barışın,
-Sevginin,
-Hoşgörünün,
-Yeni umutların
yoğun olarak yer alacağı, yeni bir başlangıç olmasını temenni ederim.

2009’a girerken yoğun kış şartlarının sorunları ve sıkıntılarını yaşadığımız şu günlerde, Sayın Vali bey ve Kaymakam beyimizin görevlerinin başında olmamasını esefle kınıyorum.

Birileri çıkıp, şimdi de Vali ve Kaymakam ile mi uğraşmaya başladın diyebilir. Ben kimse ile uğraşmıyorum. Uğraşmam da. Hem neden uğraşayım ki. Elimden geldiğince yanlışları dile getirmeye çabalarken, doğruları da ifade etmeye çalışıyorum. Dünkü yaptığım kendi yanlışlarımı da, bugün ve yarın yapmama mücadelesi veriyorum.

İlçemizin Ağıllar köyünde bulunan, 1984 yılında bölgemizin en büyük tekstil fabrikası olarak faaliyete başlayan Bayrak ailesine ait firmada on yedi yıldır çalışıyorum. Çalıştığım süre içinde en büyük sorunumuz, günde üç-dört sefer kesilen, bazen iki üç gün boyunca tamir edilemeyen elektrik kesintisinin verdiği zarardı.

İki senedir bayrak ailesi imalatı durdurup fabrikayı kapatmıştı. Kapalı kalması nedeni ile yıkılmaya, dökülmeye, çürümeye yüz tutan bölgemizin ilk ve en büyük fabrikasını bu durumdan kurtarmak,  yeniden ekonomiye kazandırmak için kiraya verilmesine karar verildi. Çünkü bu fabrika tekstil alanında meslek edinenlerin okulu, eğitim yuvası olurken, diğer taraftan da geçimlerini sağladıkları işyeri olmuştur.

Benim şahsi gayretlerimle, İstanbul’da faaliyet gösteren, fakat İstanbul’un Kültür şehri ilan edilmesi ile Anadolu’ya yatırım yapmak isteyen, aslen Termeli olan bir iş adamımızı Bafra’ya getirerek fabrikayı kiraya verdik.

Gerekli tadilat yapılarak 250 kişi ile kısa süre önce üretime başladık. Yıllardır kabusumuz olan elektrik kesintisi ağır kış şartlarının da olması nedeni ile,

-Bıktırdı,
-Usandırdı,
-Tiksindirdi.

İlçemize yatırım yapan, gelecekte 500 kişi çalıştırmayı düşünen iş adamımızı ilçemize yatırım yaptığına pişman etti.

Bize yardımcı olmaya çalışan TEDAŞ işletme müdürü ve yetkilileri ise bizden daha çok dertli çıktı.

Kar ve fırtına nedeni ile 280 ayrı yerde arıza oluşmuş, şehir merkezi olmak üzere her yerde elektrikler kesilmiştir. Bundan da en çok zararı ihracatçı firmalara fason üretim yapan bu şirket görmüştür. Çünkü antlaşması yapılmış olan mamuller zamanında ihracatçı firmaya teslim edilememiştir.

Yüz bine yakın nüfusu olan ilçemizde toplam otuz adet TEDAŞ personeli var.

Bu arkadaşların,

-Personel eksikliği,
-Malzeme eksikliği,
-Elektrik şebekesinin yetersiz olması,
gibi sorunları var.

Onların, bu ağır kış şartlarında yeterince hizmet verememelerinin üzüntüsü ile mücadelelerini takdirle karşılarken,

İlimizde ve ilçemizde en çok sorunların olduğu dönemde yardım için arayıp bir türlü ulaşamadığımız,

Sayın Valimizin,

Sayın Kaymakamımızın,

İzinde olup görevlerinin başında olmamalarının kesinlikle hiçbir mazereti olamaz.

Sayın valim kusura bakmayın da bu ağır kış şartlarında izine çıkacak başka uygun bir zaman bulamadınız mı`

Sayın kaymakamım göreve yeni başladığınız ilçemizde bu ağır kış şartlarında nasıl görevinizin başında olmazsınız`

Kanuni olarak normal izin haklarınızı kullanmış olabilirsiniz. Yerinize vekâleten bakan görevli de olabilir. Fakat vicdanen yanlış zamanda izin kullandınız. Bu ağır kış şartlarında görevinizin başında olmanız gerekirdi.

Sayın Valim! Ara sıra ilçemize gelmekte, adeta bakan gelmiş gibi hazırlık yapılıp karşılanmaktasınız. İlçemizde belli yerleri ziyaret ettikten sonra geri dönmektesiniz.

Ne olur ziyarete gittiğiniz ilçelerinizdeki büyük fabrikaları, adreslerinde ziyaret ederek sorunları var mı yok mu bir sorsanız. Sizin bizzat ilgilenip çözüm bulabileceğiniz o kadar çok sorunlarımız var ki.

Sayın Kaymakamım! Siz de göreve geldiğiniz ilçenizde öncelikli olarak sanayicilerinin durumu hakkında bilgi alsanız. Adreslerinde ziyaret etseniz. Sizin haberiniz yok ama ilçemizde yatırım yapan müteşebbislerimizi, memleketlerinin yöneticileri ziyaret ederek, ilçelerine de yatırıma davet ediyor. Sizlerin ise ilçemize yatırım yapan müteşebbislerin hallerinden bilginiz, haberiniz yok.

Velhasıl, Sayın Valim, Kaymakamım olmak üzere Ticaret ve sanayi oda başkanlarımız, Belediye başkanlarımız lütfen ilimize ve ilçemize yatırım yapan sanayici ve müteşebbislerimizi ziyaret ediniz. Yanında olunuz, sorunları ile ilgileniniz.

Yoksa mevcut yatırımcılar yatırımlarını durduracak, yeni yatırım yapmak isteyenler ilgisizlikten, sorunlarla boğuşmaktan bıkıp, yatırım yapmaktan vazgeçeceklerdir.

Başta organize sanayi bölgesi olmak üzere ilçemizin çevresinde yatırım yapanların en büyük sorunu elektrik kesinti ve arızalarıdır.

Lütfen TEDAŞ işletme yetkilileri ile görüşerek ilçemizin elektrik şebekesi ile ilgili sorunlarının çözümünde yardımcı olunuz. Başta personel eksikliği, malzeme eksikliği olmak üzere yenilenmesi gereken belli hatların şebekelerinin ihalelerinin bir an önce yapılmasına öncülük ediniz.

Bu konuda duyarlı olalım. Siyasiler gelecek seçimleri nasıl entrikalar, oyunlar yaparak kazanırımın telaşından halk ve halkın sorunları ile ilgilenmeyi her zaman ikinci sıraya bırakmıştır.

Bu nedenle buradan siyasilere söyleyecek sözüm yok. İktidar ve muhalefet partilerinin,

-İlçe başkanlarına,
-Milletvekillerine,
-Belediye meclis üyelerine,
-İl genel meclis üyelerine,
-Belediye başkanlarımıza,

söyleyecek sözüm yok.

Çünkü onlar seçim telaşında. Kolay darılıp güceniyorlar.

Eleştirenleri arayıp dinleme zahmetinde bulunmuyorlar. Hemen hain veya provokatör ilan ediyorlar.

Hiç olmazsa, siz atama ile yönetici olanlar, sizler halk ile bütünleşin.

Eleştirilere tepkisel değil duyarlı olalım.

Bu ülkede Cumhurbaşkanı ve Başbakan eleştiriliyor ise Vali de,  Kaymakam da eleştirilebilir.

Umarım bundan sonra daha duyarlı olunur. Titiz davranılır.

Çünkü ülkemizde koltuğu dolduran yöneticilere değil, koltuğun hakkını veren yöneticilere ihtiyaç vardır.

İsrail’in Filistin-Gazze’deki vahşetini şiddetle kınıyor, yeni yılın bütün insanlığa barış getirmesini temenni ediyorum.


İsmail Karahan
Saygı ve Sevgilerimle

  • BafraHaber Yorum
  • Kar, fırtına ilçemizde Vali Kaymakam İzinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0