GENÇLİK VE `HEDEFSİZLİK` SORUNU

Aldığım bir mail`de, Sayın Rasim Tanrıverdioğlu `gençlerde hedefsizlik` üzerine bir yazı yazmamı önermiş. Bu öneriye uyarak, bugün bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

`Hedefsizlik` probleminin genel bir sorun olduğu kanısındayım. Bireyselleşmeyle beraber, insanların motivasyon sorunu yaşamaya başladığını düşünüyorum. İnsanlar birbirinden güç alır, fikirlerini yaşatır ve yeni fikirler edinmek için cesaret toplar, motive olur.

Genelde takdir gören davranışlar ne ise ona yönelir kişi, dikkatini ve enerjisini o yöne kaydırır. Diğer bir ifadeyle, takdir gören tarafını geliştirir. Maalesef eğitime, bilgiye ve hedeflere yönelik yeterli bir teşvik yok.

Popüler kültürün hakimiyeti altındaki bir çok genç, gündelik hedeflerin dışına çıkma ihtiyacı hissetmiyor.

Son zamanlarda `tatil` kavramının da abartılı bir şekilde yaygınlaşmasıyla, iyice tatil havasına giren zihinler, üretkenlikten uzaklaşıyor.

Tarihini, bir kaç sloganik cümle ile ifade eden gençlik; Tarihinden gerekli destek ve cesareti alamıyor.

Maalesef gündemi takip etmiyorlar. Gençler arasında okuma oranı çok düşük.

Bugün bilgiye ulaşmak çok kolay, fakat seçici olmak ve hedefe yönelik, akılcı yönelimlere ihtiyaçları var.

İnşallah siyasi çekişmeler de minimuma iner ve eğitim alanında ihtiyaç duyulan adımlar atılır.

Evet, gençlikte `hedefsizlik` bir problem. Ancak  içinde bulunduğumuz sancılı dönem atlatıldıktan sonra eğitim alanında gerekli adımların atılacağına inanıyorum. Ülkemizde geç de olsa bir değişimin başladığını gözlemliyorum. Daha dışa dönük ve sorunları görüp kaygı duyan gençlerin sayısında artış var. Fikir özgürlüğü anlamında ciddi gelişmeler yaşanıyor. Dün tartışılamayan, tabu olan pek çok konu bugün tartışılabiliyor.

İçimizdeki potansiyeli boşa harcamak en büyük israf olsa gerek. Zamanın boşa harcanması da büyük bir kayıp. Herkesin bireysel anlamda sunacağı çözümleri olmalı. Düşünmek, okumak ve yazmak bana çok şey kattı. Bildiklerimi çevremle paylaşmak, başardığımı düşündüğüm alanda hırslanmamı sağladı.

Daha çok okumalı ve sorgulamalıyız, diye düşünüyorum. Sağlıklı iletişime de gerekli özeni göstermeliyiz. Bence hayat bir mücadele. Sorunlar olmakla beraber, elbette ki içimizdeki potansiyeli keşfetmek ve geliştirmek bizim elimizde.

  • BafraHaber Yorum
  • GENÇLİK VE `HEDEFSİZLİK` SORUNU içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0