Eski Tas Eski Hamam, Uygun Değil Yola Devam.

Seçimle işbaşına gelen siyasetçilerimiz seçim sürecinde sonuca olumlu varabilmek için her türlü vaatlerde bulunurken, seçim bitip iş başı yapınca, “ ESKİ TAS ESKİ HAMAM “ yola devam etmeyi tercih etmektedirler.

Seçim sürecinde bugün belediyemizi yönetenlerin en önemli vaatlerinden biri de belediye ihalelerinde,

__Şeffaf,

__Dürüst,

__Şaibesiz,

__Açık ve net

Olacaklarını söylemişlerdi. Hatta belediyenin en büyüğünden en küçüğüne kadar bütün ihalelerini kamuoyunun bilgisi dahilinde, basının huzurunda yapacaklarını deklare etmişlerdir.

Önümüzdeki günlerde belediye hizmet binasının bitişiğinde Otel olarak hizmet veren binanın  işletme ihalesi yapılacaktır.

Şu ana kadar bu ihale hakkında kamuoyuna bilgi verilmemiştir. Biz kendi kaynaklarımızdan bu ihalenin yapılacağı bilgisini aldık.

Bu ihale öncesi uyarıyoruz.

Belediyenin gayrimenkulleri bütün Bafralının ortak malıdır.

Hiçbir şahsa, hiçbir kuruluşa değerinin altında oldubitti ile kullanımına izin verilmemelidir.

Gerçek değeri neyse o değerden ihalesi yapılarak kullanımına izin verilmelidir.

Belediye hizmet binası bitişiğindeki Otel olarak ticari faaliyetine devam eden binanın işletme ihalesi kamuoyu önünde herkese açık gerçek değeri üzerinden ihalesi yapılmalıdır.

İhale başlangıcından sonucuna kadar kamuoyu bilgilendirilmelidir.

Eski alışkanlık ve uygulamalar bir kenara bırakılmalıdır.  Karşınızda kim olursa olsun suya sabuna dokunmaktan kaçınılmamalıdır.

Belediyemizin gelir getirecek kaynaklara ihtiyacı vardır. Gelir getirici kaynaklardan biride sahip olduğu gayrimenkullerdir.

Bu gayrimenkulleri bu güne kadar kullananlar kusura bakmasınlar bedava kullanmışlardır. Sembolik bir kira ödemektedirler.

Artık sembolik kira ödeme devrine son verilmelidir.  Hak- hukuk- adalet uygulanmalıdır.

İlçemizin modern konaklama tesislerine, restoranlara ihtiyacı vardır. Belediyemizin bitişiğindeki Otel restore edilirse bu anlamda büyük bir eksikliği gidermiş olacaktır.

Bu otelin işletme ihalesi aşamasında fiziki ve iç donanımı bakımından restore edilmesi de gündeme getirilmelidir.

Bu konuları gündeme getirerek yazı yazmamızın arkasında art niyet aranmamalıdır. Amacımız yanlışların önüne hep beraber set koyarak doğruların yapılmasının önünü açmaktır.

Bu şekilde ihaleyi yapanlarda, ihaleyi alanlarda töhmet altında kalmaktan kurtulacaktır. Kamuoyunda boş konuşmaların dedikoduların önü kesilmiş olacaktır.

Kamuoyu adına beklentimiz, Bu otelin işletme ihalesinin herkese açık, şeffaf, dürüst, gerçek değeri üzerinden, basının huzurunda gerçekleştirilmesidir.

Kanun ve nizama uygun örnek bir ihale olmasıdır.

İhaleyi yapanları, ihaleye girenleri, ihaleyi alanları taktir ve alkışlayacak bir sürecin gerçekleşmesini bekliyoruz.

 

İsmail Karahan

Sevgi ve Saygılarımla

  • BafraHaber Yorum
  • Eski Tas Eski Hamam, Uygun Değil Yola Devam. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0