Dayatma Aday Listesi

Partilerin aday adaylık süreci nihayet bitti. Ak Parti Samsun aday listesi maalesef hayal kırıklığı yarattı.

Seksen civarında içlerinde çok değerli aday adaylarının olduğu listeden çıka çıka seçmenin isteklerini hiçe sayan, adeta seçmenle alay edercesine dayatılan isimler tekrar aday gösterildi.

Samsunlu ilçe, belde, köyleri ile Ak Partiye oldukça çömert davranarak genel ve yerel seçimlerde desteğini fazlası ile verdi.

Bunun karşılığında maalesef seçilen vekillerden ve bakandan gereken ilgi alakayı göremedi. Bu nedenle mevcut milletvekilleri ve bakanı bu dönemde aday listesinde görmek istemediğini temayül yoklamalarında yapılan anketlerde açıkça dile getirdi.

Buna rağmen dağ fare doğuramadı.

Böyle bir listeyi Samsunluya zoraki dayatmakla açık ve net bir şekilde;

-Ey samsunlu, senin isteklerin umurumda değil.
-Ey samsunlu, sen beğenmeyeceksin ben beğeneceğim.
-Ey samsunlu, sen istemeyeceksin ben isteyeceğim.
-Ey samsunlu, ben tercih edeceğim sen seçeceksin.

Emri ne itaat edilmesi Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından istenildi.

Samsunlu bu zoraki dayatmaya boyun eğecek mi`

Eğmeyecek.

Seçmenin isteklerini hiçe sayan, dayatmacı, anti demokratik, tutuma karşı sandıkta gereken tepkisini gösterecektir.

Göstermelidir.

Bu liste neden kabul edilebilir değil`

-Dört istenmeyen milletvekilini listeye alıyorsun. Kuruluşundan bu güne il ve ilçe başkanlığını yapan şahıslara yer vermiyorsun.                                                 Bu ne tezat` Bu ne çelişki`
-Bu kadar genç bayan taliplinin içerisinde altmış yaşını aşmış, vekil olarak koltuk işgal etmekten başka bir marifeti olmayacak, samsuna ülkemize bir katkıda bulunamayacak birini hatır belasına listeye alıyorsun.

İl ve ilçe teşkilatları bu listeye karşı tavır koymalıdırlar. Fakat Ak Parti il ve ilçe teşkilat başkan ve yönetimindekiler de böyle onurlu ve gururlu davranışı sergileyecek cesaret görmek imkânsız.

Koltuklarından olma korkusundan seslerini dahi çıkaramayacaklardır. İstemeye-istemeye bu adayları sırtlarında taşıyarak meclis göndereceklerdir.

Şayet Ak Parti tekrar iktidar olursa kaybeden yine Samsun bölgesi olacaktır. Teşkilatların istemediği kişiler milletvekili olunca kendi içlerindeki hesaplaşma, kopukluk hizmet almamızın önünü tıkayacaktır.
 
Ak Parti aday listesi muhalefet partilerinin işini kolaylaştırmıştır. Özellikle MHP Bafra’nın adayı Cemalettin Şimşek beyi ikinci sıraya koyması ile tepki oylarını kendine iyi bir çalışma ile yönlendirebilir.

Kısacası bu genel seçimde de aday listeleri oluşturulurken seçmenin istekleri değil, genel başkan ve etrafındaki bir takım lobilerin isteği doğrultusunda hazırlandığı apaçık net bir şekilde gözükmektedir.

Buradan İlçemiz ile ilgili meclis gidecek iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerine üç önemli sorunlu konuyu acil ve ivedilikle çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz.

-Fakülte konusu.
İlçemizin olmazsa olmazıdır. Muhakkak en kısa sürede fakültesine kavuşmalıdır. Altmış bin imza ile bu konuta istek ve iradesini ortaya koymuştur.

-Tekel binaları.
Tekel binaları Bafralılara en iyi hizmet edecek şekilde değerlendirilmelidir. Tütün ve tekel İlçemiz halkının en az yüzyıllık hayat hikâyesini yaşam tarzını yönlendirmiştir.

-Çetin kaya beldesindeki yarım kalan hastane inşaatı.
Bafra için utanç binası olmuştur. Utanç binası olmaya da devam etmektedir. Bu utançlıktan bir an önce kurtulmalıyız. Utanç binasını onur ve gurur binası haline getirmek zorundayız.

Seçmenini karşısında elbençe görmek isteyen vekil değil, seçmeninin karşısında hizmetkâr olduğunu bilecek vekillerimize kavuşma temennisi ile.
 
Saygılarımla
İsmail Karahan


 

  • BafraHaber Yorum
  • Dayatma Aday Listesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0