Bir alacakaranlık

Bir kitap okudum. Adı, “”Alacakaranlık”. Dünyada en çok okunan kitaplar arasına girmiş. Roman, bir kızın bir vampire âşık olmasını anlatıyor. Benim ilgimi çeken kızın karakteri oldu. Kahramanımız kendi adına bir karar veriyor. Sonuçları ne olursa olsun katlanmaya hazır. Kendi adına karar verebilmek, sorumluluk alabilmek, başlı başlına önemli bir değer. Ödeyeceği bedel çok ağır. Ancak sonucuna katlanmaya hazır. Tabi karşılaşacağı sonuçların bedelini kimseye ödetmemeye de hazır. Bu roman gerçekçi değil ama içinde önemli dersler barındırıyor.                                                                                                                                                                                                                                                     
   Bir de olayın çevresel boyutu var. İnsanların aldığı kararlara saygı göstermek gerek. Fikir beyan edilmeli ama son kararı kişinin kendisi vermeli. Aksi halde kendi adına kararlar alamadığından huzursuzluk hissedecektir. Böylece kişi kendi potansiyelini keşfetme imkânı bulamayacaktır.
               Toplum olarak bireylerin yetişmesinde sorumluluk alabilmesine özen gösterilmeli. Bu konuda önemli eksikler olduğunu düşünüyorum. Toplumda bağımlı kişiliklerin çok fazla olması bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.
               Ayrıca, insanlar açık olmalı, kurallarını açıkça ortaya koymalı ki, karşısındaki kişi hassasiyetlerini anlasın ve doğru pozisyon alabilsin.
               Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim doğru ve yanlışı anlatır, uyarısını yapar, tercihi muhatabına bırakır. Artık sorumluluk insanındır.
  • BafraHaber Yorum
  • Bir alacakaranlık içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0