Belediyenin icraatlarının pis kokuları

Belediyenin çalışmalarını takip etmekten uzak kalınca kapalı kapılar ardında sessiz sedasız icraatlarının pis kokuları çıkmaya başladı.

Belediyenin kapalı kapılar ardındaki icraatlarının arkasında her zaman olduğu gibi bir takım belediye müdürlerini, bir takım belediye meclis üyelerinin olduğu söylenmektedir.

Aynı zamanda bu müdür ve belediye meclis üyeleri Belediye başkanının akıl hocalığını yapmakta, başkanın bu kişilerin sözünün dışında hareket etmediği konuşulmaktadır.

Bu yazımda yanlış ve doğruları ile kamuoyunu meşgul eden bizlerinde gündeme getirmemiz ısrarla istenen bir konuyu ele alıp konuşacağız.

Akaryakıt istasyonuna dönüştürülen eski mezbahana yerinin ihalesi.

Her şeyden önce samsun/Sinop yolu yanı Bafra girişi ve çıkışı üzerinde yeni bir akaryakıt istasyonu açılmasına izin verilmesi tarihi bir hatadır. Bu dönemin belediye icraatları içerisinde kara bir leke olarak kalacaktır.

Geçmiş dönemde bu güzergahta beş adet akaryakıt istasyonu bu günkü yer dahil olmak üzere açılma aşamasında yazı ve haberlerimiz ile üzerine gitmemiz sayesinde iptal edilmiştir.

Akaryakıt istasyonu açılmasına izin verilmesi ve ihale yöntemi neden yanlıştır`

- Bu güzergâh üzerinde yeterince akaryakıt istasyonu mevcuttur. Yaklaşık bu güzergâh on kilometre olmasına karşın on altı adet akaryakıt istasyonu faaliyettedir.
- Mevcut akaryakıt istasyonlarının birçoğu mevzuat açısından yasal olmamakla birlikte zamanında verilmiş bir hakkın devamından faydalanmaktadır.
- Mevcut akaryakıt istasyonlarının birçoğu isim değişikliği veya şikayet konusu olduğu takdirde ruhsatları iptal edilecektir.
- Mevcut akaryakıt istasyonları iş yapamamaktan şikayetçi masraflarını dahil çıkaramama noktasına geldiklerini söylemektedir.
- Bafra’nın giriş ve çıkışını güzelleştirelim derken akaryakıt istasyonu mezarlığına çevrilmiştir.  
- İhalenin duyurulmasında eksiklik yapılmıştır. Belediyenin sitesinde dahil bu ihaleden bir önceki ve sonraki ihaleler ilan edilmesine karşılık bu ihale ilan edilmemiştir.
- Belediye başkanı bizzat şeffaf ihale sözü vermiş belediyenin bütün ihalelerinin en azından yerel basında ilan edileceği sözünü vermesine rağmen bu söz yerine getirilmemiştir.

Diğer yandan eski mezbaha alanı iki üç sefer ihalesi yapılmış bir takım nedenlerle sonuca gidilememiştir. Her seferinden üslup, usul, şekil, yöntem bakımından söylentiler çıkmıştır. Yine aynı söylentiler kulaktan kulağa dolaşmaktadır.

Nedir bunlar`
- İhaleyi alan firma belediyenin akaryakıt ihalesini kazanmış, akaryakıtını vermektedir.
- İhaleyi alan firmanın mevcut akaryakıt istasyonu adı gecen belediye müdürlerinin her gün sık sık uğrak dinlenme yeridir.
- İhaleyi alan firmanın mevcut akaryakıt istasyonu adı gecen belediye meclis üyelerinin her gün sık sık uğrak ve dinlenme yeridir.

Şimdi diyeceksiniz ki belediye müdürleri ve belediye meclis üyelerinin her gün sık sık bir yerlere uğrayamaz mı`

Uğradığı zaman illa arkasında bir şeyler mi aramak lazım`

Tabi ki uğrayabilir. Tabi ki arkasında bir şeyler aramamak lazım.

Fakat buradaki hassas nokta;

-Üslup,
-Usul,
-Şekil,
-Yöntem,

Yönünden belediye, belediye müdürleri, belediye meclis üyeleri ve belediyeye iş yapan şahıs ve firmaların eksikliklerinin kamuoyundaki olumlu veya olumsuz farklı yansımalarıdır.

Bu yansımadan da alnı açık olanların yazı yazmamızdan haber konusu olmalarından gücenmemeleri gerekir.

İcraatlardaki üslup, usul, şekil, yöntem eksikliği her zaman muhataplarını töhmet altında bırakmaktadır. Bu nedenle icraatlarımızda üslup, usul, şekil ve yöntem yönünden şeffaf kanunlara bağlı geleneksel dürtüleri dikkate almamız gerekir.

Bu ihalenin tek olumlu yönü var. O da fiyatıdır.  Bütün bu olumsuzluklara rağmen verilen rakam ile bu yer değerini bulmuştur.

Saygılarımla
İsmail Karahan

  • BafraHaber Yorum
  • Belediyenin icraatlarının pis kokuları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0