Bafra MHP`de buluşamadı

Yerel seçimler yaklaşırken MHP beş aday adayı ile ümit olmaya çalışırken, maalesef ümitsizliğe neden olmuştur.

Bu ümitsizliğin en önemli nedenlerinden biri, başarısız iki seçim süreci geçiren bir yönetimle, üçüncü bir seçime gitmeleridir.

İkinci neden, aday adaylarının, ilçe teşkilatının dışında, kendi başlarına birbirlerini töhmet altına bırakacak seçim politikası izlemeleri ve aranılan belediye başkanı adayı olup olamayacakları endişesi taşımalarıdır.

Üçüncü neden ise ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri hakkında konuşulan şaibelerdir.

Mevcut yönetim iki seçim başarısız olmasına rağmen, koltuğa yapışmış, hiç bırakma veya revize etme niyeti yoktur. Bu yönetimdeki bazı kişiler halka itici gelmektedir. Halk bu kişilerin, bulundukları yerde halka hizmet değil, kendilerine hizmet yapacaklarını düşünmektedir.

Burada sayamayacağımız daha bir çok olumsuz nedenden dolayı bu yönetimle MHP’nin, kimi aday gösterirse göstersin, başarılı olma şansı kesinlikle yoktur.

Ama geç kalınmış değildir. Bu yönetim değişmeli veya revize edilmelidir. Halk yeni, vizyon sahibi, sevilen-sayılan insanların yönetimde yer almasını istemektedir.

Aday adayları ile ilgili halkımızın genel görüşleri kısaca şöyledir:

Hasan Aslan

On yıllık belediye başkanlığını başarısız bulmakla birlikte insanlarla bire bir kurmuş olduğu diyaloglardan dolayı, tekrar aday olmasını isteyenlerin sayısı oldukça fazladır. Belediye başkanlığından sonra halktan kopmamış, halkla iç içe günlerini geçirmiştir. AKP ve Şükrü NEİŞ’de aradığını bulamayanlar, AKP ve aday olursa Şükrü NEİŞ ile ancak Hasan ASLAN’ın mücadele edebileceğini düşünmektedirler.

Oysa Hasan ASLAN, siyasette camiasının ağabeylik ve bir bilenlik makamına ulaşmış biridir. Bu seçim zorlu bir seçim olacaktır. Camiasında bu makamda kalarak birleştirici-toparlayıcı görevi üstlenip daha çok faydalı olabilir.

Nusret Seven

Lise yaşamından sonra Bafra’dan ayrılmış, yüksek tahsilini Ankara da tamamladıktan sonra orada yerleşerek eğitim ve ticaretle uğraşmış, siyasette ağırlıklı olarak ülkü ocaklarında kendini yetiştirmiştir. Uzun süre dışarıda yaşayıp seçim sürecinde aday olması inandırıcı gelmemektedir Projelerinin birçoğunun uygulanırlılığı tartışılır. Bafra’nın gerçek sorunlarını ve çözüm yollarını tespit edememiştir. Siyasette beden dili ve konuşma dili vardır. Nusret beyin beden dili ve konuşma dili birbirine zıtlık göstermektedir.

Bu nedenle kusura bakmasın, burada aktarmak zorundayım. Tek adaymış gibi ciddi bir çalışma ve tanıtım yapmasına rağmen, Bafralı kendisini İnandırıcı-Gerçekçi-Güvenilir bulamamaktadır.  Ziyaret ettiği yerlere bir saat sonra bir başkasını yollayıp halkın nabzını tutmuş olsaydı bu yazdığım düşüncelerimi bizzat kendisi öğrenecekti.

Cemalettin Şimşek

Henüz kesin aday adaylığını açıklamamasına rağmen, aday adayı olarak adı kamuoyunda konuşulmaktadır. Kendisi hakkında, MHP’ye ciddi sıkıntı oluşturacak bir takım söylentiler kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Anlatılanlara göre, benim de UTANÇ BİNASI olarak hakkında yazı yazdığım, bölge hastanesinin yapımı durduktan sonra artan, başta demir olmak üzere inşaat malzemelerinin akıbeti hakkında sorulmaktadır. Çünkü bu dönemde hastane yaptırma derneğinin başkanı Cemalettin Beydi. Buradaki malzemeler onun sorumluluğundaydı. Bize gelen bilgilere göre bu malzemelerin bir kısmı özellikle demirler Çetinkaya beldesinin istinat duvarlarında kullanılmıştır.  Diğer kısmı ise ‘Devletin malı deniz, Yemeyen keriz ‘ sözü misali alanın elinde kalmıştır. Bir takım uydurma evraklarla hadise kılıfına uydurulmuş kapatılmıştır. O dönemde Çetinkaya beldesinin belediye başkanı MHP’li Hadi SEZER beydi.  Bu konuyu ilgililer akıllarda soru işareti kalmayacak şekilde evrak ve belgelerle kamuoyuna açıklamalıdırlar. O artan malzemelerde Bafralı tüysüz yetimin hakkı vardı. Kimse kimseye peşkeş çekme hakkına sahip değildir. Eğer böyle bir şey olmuşsa bunun hesabını ilgililer vermelidirler. Yoksa halk sandıkta bunun hesabını soracaktır.

Ali Yıldız

Kendisi hakkında bürokratlığı döneminde olumsuz bir hadiseye şu ana kadar rastlamadık. Kişisel diyalogları zayıftır. Basında, kadrom ve projelerim ile göreve hazırım demesine rağmen somut bir kadro ve projesini göremedik. Bafra dışında yaşadığı için de henüz aday adaylığı bile kabullenilmemiş olup, kayda değer bir aday olarak konuşulmamaktadır.  Basınla-halka birebir diyaloga girerek kadrosunu, projelerini anlatmalıdır. Bu haliyle aday olursa başarı şansı yoktur. Benim şahsi kanaatim iyi bir belediye başkanının yanında çok faydalı iyi bir bürokrat olabilir.

Erkin Kurt

Katı kuralları, prensipleri, ilkeleri olan başarılı bir eğitimci. Bu yönü bir takım kişiler tarafından kendisine aşırı tepki gösterilmesine neden olmuştur. Belediye başkanlığından ziyade Bafra belediyesinde kendisine bürokrat veya belediye başkan yardımcılığı yönünde ihtiyaç vardır. Bu yönde çok daha faydalı olacaktır. Halk ta kendisine bu gözle bakmaktadır. Ne derece doğrudur bilemiyoruz ama aday adaylığı konuşulduğu günden beri güçlü bir adayın lehine çekileceği söylenmektedir. Bakalım zaman ne gösterecek.

MHP, MHP’li belediye meclis üyelerinin belediye meclisinde EVET oyu verdikleri Akaryakıt ve LPG istasyonu ile ilgili çok büyük sıkıntı yaşayacaktır. O civarda yaşayan aileler 220 imza toplayarak konuyu idare mahkemesine getirmektedirler. İdare mahkemesinden bir sonuç alamazlar ise MHP’ye sandıkta çok ağır bir bedel ödeteceklerini söylemektedirler.

Bu konuda kendilerini sözlü ve yazılarımla uyarmama rağmen aldırış etmediler. Yazdığım yazımdan dolayı MHP ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi tarafından çok ağır hakaret-küfür-tehditle karşı karşıya kaldım. Bunun karşılığını halkımız kendilerine sandıkta verecektir.

Velhasıl BAFRA MHP’DE BULUŞAMADI. Buluşmadı. Yönetimde ve aday adaylarında aradığını bulamamıştır. Katıldığı iddia edilen 500 kişi geçmişte MHP’li olup memuriyetten dolayı üye olamayan kişilerdir. Emekli olmaları vesilesi ile resmi üye olmuşlardır. Zaten MHP’ye oy veren kendi camiasının seçmenleridir.

Bu yazım birilerinin işine gelmeyecek aşırı tepki gösterilecek yorumlarla karalama kampanyası başlatılacaktır. Çünkü MHP Bafra teşkilatının en başarılı olduğu konular şunlardır:

Camia içerisinde veya dışarısında, işine gelmeyen insanları karalama.

Kendi içinde ve dışında dedikodu, iftira üretme.

Kendi içinde ve dışında entrikalar çevirme.

Eleştirilere tahammül edememe.

Eleştirilere karşılık susturma, korkutma, hakaret, küfür, tehdit ile cevap vermede oldukça başarılılar. Bu nedenle ilçe yönetimi değişmelidir diyoruz. Bu yapıdaki insanlardan siyasetçi değil, sokak kabadayısı olur.

Bu nedenle MHP camiasını buradan naçizane uyarmak isterim.

İlçe yönetimini ya değiştirin ya da revize edin.

Mevcut aday adaylarından birini tercih edecekseniz, aday adayları birbirlerinin hakkında asla olumsuz propaganda yapmasınlar.

Aday adayları, adaylığı kesinleşen adayın etrafında, adaymış gibi çalışacaklarını deklare etmelidirler.

Sivil toplum kuruluşlarını, esnafı, halkı ziyaret ederken beraber hareket etsinler.

Camianız içerisinden sevilen sayılan kişilerle ziyaretlere gidiniz.

En önemlisi şahsi projelerinizi, partinizin projeleri ile birleştirerek ortak projelerle kamuoyuna demeç veriniz.

İnandırıcı, gerçekçi, güvenilir ve gelecek seçimler için değil, gelecek nesillere hizmet için yola çıkınız.

Belki bu şekilde farklılıklarla alternatif olma yolunda bir adım atmış olursunuz. Şu anki konumunuzla kesinlikle başarı elde edemeyeceğiniz gibi büyük bir hüsrana uğramanız için bütün şartları oluşturmuş olursunuz.

İsmail Karahan

Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra MHP`de buluşamadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0