Ankara`da Şaşkolaz, Bafra`da Başkolaz

Yetersiz ve gündemsiz kişiler “Ben önemliyim” sabit fikir ve düşüncesinden kendilerini alıkoyamadıkları için nerede nasıl davranacaklarının, nerede nasıl konuşacaklarının hesabını bir türlü yapamamaktadırlar.
 Tıpkı Vekil Ahmet Yeni gibi.
Fakülte için İmza kampanyasını başlattığımızda yanlış anlamaları ortadan kaldırmak, imza kampanyasının amaç ve hedeflerini anlatmak, ortak noktada buluşup beraber hareket etmek için Ankara’da vekillerimizi ziyarete gittik.
 Mecliste Vekil Ahmet Yeni ile iki saate yakın toplantı yaptık. İmza kampanyasının amaç ve hedeflerini anlattık. Kesinlikle hiçbir siyasi parti ve siyasetçiye karşı bir çalışma olmadığını, ülkemizin fakülteleşme sürecinde Bafra’mızın da hak ettiği noktaya gelmesi için yetkililerin elini güçlendirmek, Bafralının bu konuda yanlarında olacağını hissettirip süreci hızlandırmak için yapıldığını söyledik.
Vekil Ahmet Yeni’yi ikna ettik, gönlünü aldık, yanlış anlamaları ortadan kaldırdık, bu konuda beraber çalışma ve hareket etme kararı alarak İlçemize geri döndük.
 Bu ziyaretten bir hafta sonra Vekil Ahmet Yeni Bafra’ya gelerek katıldığı toplantılarda tamamen farklı bir yapıya bürünerek imza kampanyası aleyhine söylemediğini bırakmadı.
 Neymiş!
 -İmza kampanyasını düzenleyenler kim oluyorlarmış
 -Altmış bin imza karşılığında kaç lira paramız varmış
 -İmza atacağımıza para verseymişiz
 Gibi ilgisiz, alakasız, kırıcı ve bir vekile yakışmayacak sözler ile şaşkınlık yarattı. Bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü mecliste kendisi ile yapılan toplantıda alınan kararların aksine hareket etmiş oldu.
Vekil Ahmet Yeni’nin bu tavrına rağmen İmza kampanyası sonucunda Bafralı istediğini aldı, Turizm Fakültesine kavuştu.
Yine “Potansiyellerinden Hedeflerine” Bafra Sempozyumu ile ilgili davet edilme noktasın da belediye başkanımız ile beraber düzenleme kurulu Ankara’ya gitti. Ankara’da Bafralılar gecesine katılarak davetiyeler verildi.
 Bafralılar gecesinde Vekil Ahmet Yeni ile görüşüldü. Kendisine bilgi verildi. Ayrıca belediye başkanımız makamında kendisine davetiye verdi. Bu gecede söz alarak konuşma yapan Vekil Ahmet Yeni, İmza kampanyasından başlayıp sempozyum ve her iki organizasyonu ve düzenleme kurulundaki heyeti övücü sözler söyleyerek takdir etti. Bafra için beraber çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini, Sempozyuma katılarak Bafra ile beraber olacağını söyledi. 
Sempozyuma katılması da gerekiyordu. Bafra’dan sorumlu vekildi. Sempozyumun ev sahibi belediye kendi partilerinin belediyesiydi.
Sempozyuma katılmayarak tarihi hata yaptı. Sempozyum sonrası Bafra’ya gelerek yine katıldığı toplantılarda sempozyum, sempozyum düzenleme kurulu, sempozyuma katılan konuklar ve sempozyumda konuşulanlar ile ilgili aleyhte attı tutu.
Vekil Ahmet Yeni’nin alışkanlık haline getirdiği bu tavırlarına rağmen sempozyumda konuşulanların karşılığını en kısa zamanda Bafra’nın kazanımları arasına girecektir.
Vekil Ahmet Yeni üç dönem vekilliği esnasında herkese karşı aynı tavır içerisinde olmuştur. Buna rağmen Bafralı kendisini baş tacı yapmıştır.
 Baş tacı yapmıştır!
 İsteyerek mi`
 Severek saygı duyarak mı`
 Yoksa nefret ederek, nefret ve öfkesini içine saklayarak mı`
 Velhasıl Vekil Ahmet Yeni doğu Karadeniz kökenli olması hasebi ile
 Ankara’nın havasında şaşırıyor.
 Bafra’nın havasında başkalaşıyor.
 Üzülüyoruz; Bir siyasetçinin seçmenlerini hiçe sayan çelişkilerine.
 Üzülüyoruz; Bir siyasetçinin istikrarsız, seçmenine tepeden bakmasına
 Üzülüyoruz; Bir siyasetçinin siyaset makamını itibarsız güvensiz hale getirmesine.
 Saygılarımla 
İsmail Karahan
  • BafraHaber Yorum
  • Ankara`da Şaşkolaz, Bafra`da Başkolaz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0