GÜNDEM

Yer Sahibi Tutuklu Gülenci, Devlet Kiracı Olunca Anlaşma Sona Erdi

 
 105
Yer Sahibi Tutuklu Gülenci, DevletKiracı Olunca Anlaşma Sona Erdi - Bafra Haber - Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Bafra SYDV), geçen yıl taşındığı binadan çıkıyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber - Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Bafra SYDV), geçen yıl taşındığı binadan çıkıyor.

Çıkma gerekçesi ise bina sahibinin Gülen Cemaatinden olması ve şu anda operasyonlar kapsamında tutuklu bulunması.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Gülen Cemaatine yönelik operasyonlarda birçok iş adamı Gülen Cemaatine maddi destek sağladığı iddiası ile tutuklanmıştı.

Bafra SYDV binasının yer sahibi de bu kapsamda tutuklanan iş adamları arasında yer almakta.

Bafra Kaymakamlığı, yer sahibinin tutuklanmasının ardından kira sözleşmesini tek taraflı iptal ederek kira ödemeyi bırakıp, kendine yeni bir yer aramaya başlamıştı.

Elde edilen bilgiye göre, Bafra SYDV, bu ay sonuna kadar binadan çıkacak. Yeni binanın da devlete ait bir yer olması için çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim`den boşalan binanın veya Gülen Cemaatinden devlete geçen okullardan birinin Bafra SYDV olarak kullanılması söz konusu.

Bafra SYDV`nin yeni binası, eski Kaymakam Halis Arslan zamanında ayda 3 bin liraya kiralanmış, açılışını da 21 Nisan 2015 tarihinde Samsun Valisi İbrahim Şahin yapmıştı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yer Sahibi Tutuklu Gülenci, Devlet Kiracı Olunca Anlaşma Sona Erdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0