Bafra’da imar yolunda kalan 3 yapı kamulaştırma programına alındı


Bafra Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında, imar uygulamaları sonucunda yol alanında kaldığı belirlenen üç yapıyla ilgili kamulaştırma konusu görüşüldü.
Meclise sunulan teklifte; Kavakpınar, Fevziçakmak ve Yaka mahallelerinde bulunan üç yapının, farklı tarihlerde gerçekleştirilen imar uygulamaları sonucunda imar yolunda kaldığı belirtildi.
Kavakpınar Mahallesi Burak Sokak No:8’de bulunan yapının, 17 Eylül 2024 tarih ve 318 sayılı Encümen Kararı ile gerçekleştirilen imar uygulaması sonucunda imar yolunda kaldığı tespit edildi.
Fevziçakmak Mahallesi Dededağı Köy Yolu Sokak No:3/1’deki yapının ise 2 Mart 2021 tarih ve 58 sayılı Encümen Kararı kapsamında yapılan imar uygulaması sonucunda yol alanında kaldığı bildirildi.
Yaka Mahallesi İshaklı Sokak No:9 adresindeki yapının da 13 Şubat 2026 tarih ve 62 sayılı Encümen Kararı ile gerçekleştirilen imar uygulaması sonucunda imar yolunda kaldığı kaydedildi.
5 yıllık kamulaştırma programına alındı
Kamu hizmetinde kullanılan yol kısımlarının kamulaştırılmasına yönelik işlemlerin yürütülebilmesi amacıyla söz konusu taşınmazların, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümleri doğrultusunda Bafra Belediyesi’nin 5 Yıllık Kamulaştırma Programına alınması konusu Kasım ayı Belediye Meclisi toplantısında görüşülerek karara bağlandı.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın