GÜNDEM

Yazlığı Yıkılacak Olan Yörükler Sakinlerinden Basın Açıklaması

 
 441
Bafra Haber

 |  - Yörükler Beldesi 77 Nolu parseldeki yazlıkları yıkılacak olan Yörükler sakinleri, yazılı basın açıklaması ile 77 Nolu parselin hukuki ve idari durumu hakkında bilgiler verdi.

Yörükler Mağdurları adına Osman Tokur tarafından gönderilen yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

1990 Yılında Ondokuzmayıs İlçesi Yörükler beldesine ait olan tapulu 77. Parselden almış olduğumuz yerlere belediyenin de zımnen izin vermesi nedeniyle evlerimizi yaptık.

1993 yılında belediye gelirlerinin artması için kaçak inşaat tutanağına istinaden para cezalarını ödedik.

Belediyeden aldığımız izinle elektrik saatlerimizi aldık.
Belediye suyumuzu bağladı.
Telefon santrali yaptırmamıza izin verdiler, telefonlarımızı aldık.
Sokaklarımıza isim, evlerimize numaralar verildi.

24 yıldır sorunsuz yaşadığımız kaymakam kampı için Büyükşehir Belediyesi sit alanı olduğu gerekçesiyle YIKACAM dedi.

Hâlbuki burası bizler evlerini yaptıktan sonra 3. Derece sit alanı olarak ilan edilmiştir. 3. Derece sit alanlarında evlerin yıkılmaması gerektiği gibi buralarda yerleşim yapmak bile mümkündür.

Bizler ise sit alanı olmadan buralara yerleşmiştik. Bunun üzerine Ramsar sözleşmesi var dendi. Bununda 1999 yılında evler yapıldıktan çok sonra ilan edildiği ortaya çıkınca bu gerekçe ile yıkım yapılamayacağı da anlaşılınca Kuş cenneti dediler.
Kuş Cennetine 15 kilometre uzakta olması nedeni ile yıkım için tek gerekçe kaldı. 1993 yılında tutulan kaçak inşaat cezası ve ruhsat olmaması.

Büyük Şehir Belediyesinin burayı yıkmak istemesindeki nedeni anlamış değiliz. Devamlı basında ve televizyonlarda buranın kamu alanı olduğunu vurgulaması, bizleri işgalci diye lanse etmesi Samsun halkı üzerinde böyle bir algı oluşturmasına neden oldu.

Samsun`da bir gazeteci, bizlerle ilgili yazdığı yazı,  böyle bir algının oluşması sonunda olmuştur. Eğer gazeteci veya haberci olsaydı bu zat, gazeteciliğin en temel prensibi olan "objektif olma" ilkesini benimseyerek bizi de dinler ona göre bir yazı yazardı.  Demek ki kendisini bir yere lanse etmiş yandaş birisidir bu zat.

Bizler ne hırsızlık yaptık, ne işgal yaptık, para ile Yörükler Halkının tapulu yerinden almış olduğumuz parsellere evimizi yaptık.

Tek isteğimiz, tüm birikimlerimizle yaptığımız evlerimizde huzur içinde oturmak. Doğaya, ağaçlara, hayvanlara zarar vermediğimiz gibi oraların bekçileri gibi hareket etmektir.

Umarım anlarlar.

 Yörükler Mağdurları olarak tüm Samsun, Ondokuzmayıs ve Bafra halkına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

  • BafraHaber Yorum
  • Yazlığı Yıkılacak Olan Yörükler Sakinlerinden Basın Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0