Herkese sevimli görünmek yazar için zor olabilir

Biraz eski bir köşe yazım fakat bugünlerde yayınlanması gereken en önemli yazım.

HERKESE SEVİMLİ GÖRÜNMEK YAZAR İÇİN ZOR OLABİLİR!!!

 Küçük kent ve ilçelerin yazılı basın organlarında yazı yazmak hiç de sanıldığı kadar kolay değildir.İlçemiz gibi;bu tip yerlerde yerel gazeteler ve internet haber kanalları inanıyorum ki ulusal kaynaklardan daha çok okunuyordur.Herkes kendi ilçesinde olup bitenleri daha fazla merak ediyordur kanaatindeyim.

Bu işin risk tarafı yok değil.İlk olarak bir köşe yazarı tarafsız olmak zorundadır.Kendi görüşü ne olursa olsun bunu ulu orta söyleyerek tartışma konusu olmamalıdır.Bir siyasi görüşe mensup olabilirsiniz ama bunu savunurken her zaman artı ve eksilerini de ölçmeniz gerekmektedir.Mühim olan zaman içinde ‘’Sezar’ın Hakkını Sezar’a vermektir.’’İnce noktayı o ince çizgide yürümektir önemli olan.

 

Herkese Sevimli Görünmek Yazar İçin Zor Olabilir.

 

Zaten kalemi elinize aldığınızda riske girdiğinizin ilk göstergesidir.İlk olarak sizi karşı cephe alırlar.Sizi eleştiri topuna tutarlar.Onun için köşe yazarı şahsın ne düşünüp nasıl tavır alacağını değil seçtiği konuda ne derece enine boyuna araştırma yaptığını ,yazdıklarının doğruluğunu ve konuyu çarptırılmadan gerekli yere mesajını göndermesini bilmelidir.Olumlu ya da olumsuz abartılardan hep kaçınmalıdır.Sade ve anlaşılır cümleler kullanmalıdır.

            Bir bölgedeki  ileri gelenleri övdüğünüz zaman pof pofçu olursunuz yerdiğiniz zaman ise karşı görüşlü olursunuz.Bunu böyle ayırt ederler.O yüzden eşit davranmak ve doğruyu doğru yerde söylemek gerekir.

            Fakat gördüğünüz,duyduğunuz bir konuyu yazmanız hem sizin için hem bulunduğunuz kent için hem ülke için yararı olacaksa sonuna kadar yazın derim ben.

    SEVGİ VE KARDEŞLİK TEMİNATIMIZ OLSUN!!!                                                                                      

 Murat Han Yıldırım
19 MAYIS AJANS

  • BafraHaber Yorum
  • Herkese sevimli görünmek yazar için zor olabilir içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0