DENGE`sizlik Yapmayın!

3.Sınıf İlçe Kaymakamı O Makama Layık Değil Öyle mi`

Herkesin bildiği gibi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar yardımcılığına atandı.

Kimisine göre Samsun adına bir kazanım oldu. Kimisine göre Bakan Suat Kılıç, kendisine rakip olarak gördüğü Aslan Karanfil`in önünü kesmek için kendisini Ankara`ya çekti.

Asıl önemli sorun kendinizi bilmez birkaç gazetecinin (hatta birinin) edindiği izlenim ya da söyle şöyliyelim yazdığı senaryo; Aynen şöyle yazmış köşesinde, Bakan Kılıç kendisine rakip gördüğü Aslan Karanfil`i yanına almak suretiyle sadece onun önünü kesmekle kalmayıp, bir de Ondokuzmayıs Kaymakamı Kadir Ekinci`yi Aslan Karanfil`in yerine atanmasını temin edip onunla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunun açılması yönünde bir çalışma içerisine girdiğini bu çerçevede Aslan Karanfil`in ardından vekaleten Ondokuzmayıs Kaymakamına bırakılması için uğraş verdiğini öğrenmiş. Ve buna da Vali Bey`in ve diğer vekillerin izin vermeyecekleri konusunda oldukça emin.

Buraya kadar her şey normal olabilir eleştiriye açık. Olabilir de olmayabilir de. Olursa bir Ondokuzmayıslı olarak gurur duyarım.

Ama beyefendinin üslubu yanlış. Senelerin gazetecisine yakıştıramadım.

Yazının devamında kullandığı cümle aynen şu ``İl Özel İdaresi gibi çok önemli ve büyük bir kurumun henüz birinci sınıf ilçe kaymakamı olmamamış bir kişinin atanmaya çalışılmış olması sıkıntıdır.``
Arkadaş; yazında da söylemişsin, Ondokuzmayıs Kaymakamı Kadir Ekinci`yi tanımıyorsun

Hadi diyelim gerçekten tanımıyorsun, yaptığı çalışmalarıda mı takip etmedin. Gazeteci olarak geziyorsunuz birde. Ondokuzmayıs Kaymakamlığı ve Özel idaresinin Samsun genelinde 2010 ve 2011 yıllarında çalışmalarında birinci olduğunu da mı bilmiyorsunuz`
Kadir Ekinci`nin Sivas Vali yardımcılığından geldiğini, Bafra İlçesinin Kaymakam vekilliğini yaptığını,19 Mayıs İlçesinde Nebyan Turizm Merkezi olarak ilan edilmesi için projeler yaptığını, Hagip Projesi (Hazır giyim sektöründe genç istihdamı destekleme projesi) ve birçok projeler...
İlçenin vizyonunu değiştirdi.

Sürekli turizm değerlerini geliştirmek amacıyla turizm kitapçıkları yaptırdı.

Hükümet Konağını az bir ödenekle komple yeniden inşa etti.

Her şeyden önce şehit yakınına, gaziye, garibana sahip çıktı.

Köylünün sıkıntısı için kalktı evine gitti, beraber yemek yedi.

Geldiği günden beri İlçenin tanıtımını yapmak için sürekli çalışmalar yaptı.

Her hafta sonu kendi arabasıyla köyleri gezen bir kaymakam, 19 Mayıs sevdalısı Kaymakam, Kısıtlı imkânlarla çok güzel şeyler ortaya çıkaran bir kaymakam.

Ondokuzmayıs ilçesinde Köy yolları çalışmalarında Ramazan ayında gecenin 3`ünde kendi aracıyla köy yollarındaki çalışmaları takip ettiğini, çalışmalarıyla Ondokuzmayıs ilçesine gelmiş geçmiş en iyi Kaymakam olduğunu, halkla iççice olduğunu bilmiyorsan senin haberciliğin bu kadar. Bunun gibi yüzlercesini sayabilirim. Habercilik sürekli Hükümeti yermek ya da övmek değil. DENGE’li olmaktır.
Eğer senaryosu gerçekse Büyük düşünen, planlı ve disiplinli çalışan, geleceğe yönelik büyük hedefleri olan bir kaymakam, İl Özel İdaresini dolduracaktır. Hatta orayı da bir düzene getireceği de kesindir.

Kadir Ekinci`yi tanımak isterseniz adresi belli. Ha yok ben makamına gidemem dersen. Tanımana yardımcı olmak için söylim kaymakamlık sitesinde özgeçmişide de var.
Senin birinci sınıf dediğin Kaymakamlara fazlasıyla taş çıkartacağı kesindir.

 

  • BafraHaber Yorum
  • DENGE`sizlik Yapmayın! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0