Damacana kalitesinde

Yerel seçimler yaklaşıyor. Heyecanla bekliyoruz. Belediyeleri telaş sardı.
Temiz suya kavuşulabiliyormuş demek… Peki, neden şimdi` Seçim yaklaştı, koşturmaca başladı…
Ben memnunum, seçim olmasaydı yapılacağı yoktu zaten. Hiç de sorgulamayacağım. Ne yapalım, Türkiye’de yerel yönetim anlayışı böyle. Elbette böyle olmamalı, bu da başka bir yazı konusu olsun…
  
Bafra’nın su sorununu daha önce yazmıştım. Bu konudaki tavrım açık: Yıllardır çamurlu, mikroplu suyu önümüze koymaları insanlık suçu….
   
2007 yazında karıştırdığım eski Bafra gazetelerinden derlediğim notlara bakıyordum. Bafra’nın görünüşe göre suyla ilgili derdi hiç bitmemiş.
 Şimdi ise o gazete haberlerini köşeme taşımak istiyorum.. Haberler 1950’lerden…

GAZİPAŞA SU İSTİYOR…
Çeşmelerinin suyu kesildiğinden dolayı Gazipaşalı kadınlar ve çoluk çocuk evlerine su alabilmek için eski hamam yanındaki yeni konan çeşmeye gidip zahmetle su taşıyorlar. Belediyeden Gazipaşa’ya su verilmesi için rica ediyoruz… (27.8.1953)

SUYUMUZU TEMİZLEYİN…
Vaki şikâyetle suların koku yaptığı hususu belediyece dikkate alınarak depoların temizlenmesi işi başlatılmıştır… (20.10.1954)

ŞEHİR SUYU ÜZERİNDE YUMUŞATMA TESİSİ
Bir müddetten beri işletmeye açılan Bafra şehir suyu aslında 41 derece sertliktedir. Türkiye’de ilk defa Bafra’da vücuda getirilen tesis 41 derecelik suyu evvela sıfıra indirtiyor. Sonra da saf su karıştırılarak 8 dereceye yükseltiliyor. Su ayrıca klor katılmak suretiyle mikropsuz hale getirilmektedir…(29.11.1954)

İÇME SULARI
 İçme sularının içilebilir hale gelmesi için hummalı bir çalışma sürüyor. Önümüzdeki bahar ve yaz mevsiminde su borularının döşenmesine imkân verilecek…(14.3.1955)

……
Bunlar sadece ellili yıllara ait…

Ve yıl 2008…

DAMACANA KALİTESİNDE SU YAKINDA EVLERİNİZDE
Bafra’nın uzun bir zaman sürecinde gündemini meşgul eden içme suyu konusunda müteahhit firma çalışmalarına devam ediyor.Bafralılar ise oldukça uzun bir zamandır hasretini çektikleri suya bir an önce kavuşmayı hayal ediyor… Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş “8 Ekim’de atılan imza ile Bafra’nın uzun yıllar gündemini meşgul eden bir sorunu ortadan kaldırmak için çok önemli bir adım attık… Çok yakında evimizde gönül rahatlığı ile para vermeden kendi suyumuzu içmeye başlayacağız.” dedi…. (4.11.2008)

İnşallah bu sefer…
Umarız bir 50 yıl sonra  bu yazıya daha eklenecek bir şey kalmaz ve yıllarca işlenen insanlık suçu burada noktalanır…

  • BafraHaber Yorum
  • Damacana kalitesinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 97142
27 Haziran 2020
13:07
  • Yorum Id: 97142
  • 27 Haziran 2020
  • 13:07

Yıl 2020