Bende İsterim

Bafralı Yolda Yürümez, Sadece Yürüyecek Kaldırım Bulamaz…

Bir laf var ki nereye gitseniz karşınıza çıkabilecek cinsten. Kaldırım varken yoldan yürüseniz Bafralı mısın sen diye sorarlar ya da öyle olduğunu düşünürler. Ama vatandaş ne bilsin adam var olan kaldırımı hiç görmemiş ki. Kullanma imkânı olmamış ki.

Kaldırımların işgali ile ilgili olarak çalışmalar ilk olarak geçtiğimiz günlerde ilkadım Belediyesinde başladı. Belediye Zabıta ekipleri çevik kuvvet ile girdi caddelere, sokak aralarına. Zabıtalar kendi elleriyle kaldırdı kaldırımla bulunan eşyaları, masaları, sandalyeleri.

Şimdi sıra Bafra`da…

Bafra Belediyesi bugün itibariyle kaldırım işgallerine karşı savaş açtı. Ne kadar başarılı olur bilemem ama şu bir gerçek ki bu iş zabıtaya kaldıysa bu işin içinden çıkamazlar.

Geçmişte örneğini gördük. Atatürk Bulvarı güzelleştirme çalışmalarının sonucunda Bafra Belediyesi Zabıta Ekipleri Bulvar üzerinde araç parkını yasaklamaya kalktı ama sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.

Bu kaldırım işgallerini de zabıta ekiplerinin çözeceğini hiç sanmıyorum. Ancak İlkadım Belediyesinin yaptığı gibi çevik kuvvetle girilirse olur. Ama sadece o gün olur yarın senaryo aynı.

Bu işi çözmek hiç de kolay değil
Bende isterim kaldırımlarda yürürken rahat olmayı,
Bende isterim sağa-sola çarpmadan,
Yola inmeden,
Tepemde etek-gömlek asılmadan,
Sağda-solda duran bisikletlerden yer aramadan,
Lokantanın masasını görünce yola inmeden,
Baharat kokusunu almadan yürümeyi bende isterim…
Ama her şey bizim istememizle olmuyor.
Ben istiyorum sen istiyorsun ama esnaf istiyor mu`
Esnaf razı mı dükkânını 20cm içeri çekmeye, esnaf razı mı eşyalarını içeri almaya.
Zorla Güzellik Olmaz.
snafı ikna etmedikten sonra, esnaf memnun olmadıktan sonra ne kadar uğraşırsanız uğraşın bana boşa çaba harcamak gibi geliyor.
Bafra için hayırlısı olsun başka ne diyelim...

  • BafraHaber Yorum
  • Bende İsterim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0