GÜNDEM

Yardımseverler, Bafra Yaşlıları Koruma Derneğinin Yardım Yemeğinde Bir Araya Geldiler

 
 105
Yardımseverler, Bafra Yaşlıları Koruma DerneğininYardım Yemeğinde Bir Araya Geldiler - Bafra Yaşlıları Koruma Derneğinin düzenlediği yardım yemeği Bafra Öğretmenevinde yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Yaşlıları Koruma Derneğinin düzenlediği yardım yemeği Bafra Öğretmenevinde yapıldı.

Program, Bafra Yaşlıları Koruma Derneği yönetiminden Emine Yılmaz`ın takdim konuşması ile başladı.

Bafra Yaşlıları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaya 75. Yıl Huzurevinin Bafra`ya kazandırıldığı günleri şu sözlerle hatırlattı: "˜`Bafra`ya Huzurevi yapılması fikri ilk olarak bir dönem Bafra TSO Başkanlığını yapmış tütün tüccarı Süleyman Türk tarafından ortaya atılmış olup dönemin Bafra Kaymakamı Talat Sungur`a bu fikrini söylediler.

Kaymakam Talat Sungur bir muhtarlar toplantısında Bafra`ya huzurevi yapılma fikrini söylediğinde tüm muhtarların birer maaşını bağışlamasıyla ilk kaynak oluştu.

Belediyeden şimdi huzurevi binasının bulunduğu 4 dönümlük yer sembolik bir rakamla 100 bin liraya satın alındı. 1989 yılında ve aşevi amacı ile temel atıldı. Tamamen yerel kaynak ve bağışlarla Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı önderliğinde yapılan binanın yapımı 1993 yılında bitti. Ancak  o günkü idarecilerin tasarrufu ile huzurevi amacıyla yapılmasına rağmen Kredi Ve Yurtlar Kurumuna devredildi.
 4 yıl boyunca bu kurumda kaldı. Ancak bu durum huzurevi yapılması için bağış yapan vatandaşların tepkisine yol açtı.
1997 yılında Bafra Kaymakamı Hayati Soylu halkın tepkisine kulak vererek kredi yurtlar kurumunun yeni bir binaya taşınmasını sağlayarak binayı SHÇEK Genel Müdürlüğüne protokol ile devretti ve 1998 yılında Ağustos ayında müdür ataması yapılması ile tefriş çalışmalarına müteakip 15 Kasım 1998`de Bafra 75. Yıl Huzurevi hizmete açıldı.``

Bafra 75. Yıl Huzurevi sakinlerinden Şahin Dursun bir konuşma yaparak kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise tek tek masaları dolaşarak Bafra 75.Yıl Huzurevi sakinlerinin elini öperek sohbet etti.

Kaymakam Arslan ise konuşmasında geceyi düzenleyenlere teşekkür ettikten sonra yaşlılara ve huzurevi sakinlerine el ele birlikte sahip çıkılmasını önerdi. Konuşmalardan sonra ise yemek ikramı yapıldı. Gece müzikli programla sona erdi.

Yemekli programa ayrıca Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz ve huzurevi sakinleri, Bafra Yaşlıları Koruma Derneği üyeleri, Bafra Yaşlıları Koruma Derneği kurucu başkanlarından Şenday Gürses, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Daire Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yardımseverler, Bafra Yaşlıları Koruma Derneğinin Yardım Yemeğinde Bir Araya Geldiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0