GÜNDEM

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`un Konuşması

 
 321
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`un Konuşması - Potansiyellerinden hedeflerine Bafra Sempozyumunda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, `Potansiyellerimizin farkına varamıyoruz.` dedi.
Bafra Haber

 |  - Potansiyellerinden hedeflerine Bafra Sempozyumunda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, `Potansiyellerimizin farkına varamıyoruz.` dedi.

Potansiyellerinden hedeflerine Bafra Sempozyumunda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Potansiyellerimizin farkına varamıyoruz.” dedi.

Bölgenin değerlerini ortaya koymak için tartışılması gerektiğini ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, “Önemli bir başlangıç bizleri bekliyor. Çoğu zaman potansiyellerimizin farkına varamıyor, bunları bilmiyoruz.  Bilmediğimiz potansiyeller üzerinde de gerekli çalışmaları yapamıyoruz. Eğer farkına varırsak,  hedeflerimizi ortaya koyarsak çok kısa zamanda önemli mesafeleri almış oluruz.” diye konuştu.

Bafra’nın Samsun’un en önemli ilçelerinden birisi olduğunu belirten Vali Aksoy, “Özellikle Kızılırmak Deltası üzerindeki arazi varlığıyla sadece Samsun’un değil Türkiye’nin de önemli tarımsal potansiyelini de barındıran bir kent. Bu potansiyeli harekete geçirmek içinde bu zamana kadar yürütülen çalışmalar var.  Özellikle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen sulama projeleri devam ediyor. Son yıllarda önemli artışla hızla mesafeler alındı. Bafra’daki sulama projemizde özellikle tapulaştırma projeleri nedeni yle bir aksama oldu. Bu işlerde tamamlandıktan sonra Bafra’nın sulama projesi daha hızlı bir şekilde devam edip, tamamlanacak.” şeklinde konuştu.

Bafra’nın turizm potansiyelinin de gözle görülür bir şekilde yüksek olduğunu söyleyen Aksoy, “ Bu alanda önemli bir ivmeye sahip olan Bafra özellikle Kızılırmak Kuş Cenneti’yle sadece Samsun ve Karadeniz’in değil tüm Türkiye’nin ve dünyanın da önemli noktalarından birisi. Kızılırmak Deltası,  Uluslararası NAMSAN sözleşmesi ile koruma altına alınan sulak alanlardandır. Özellikle doğal sit alanı ve doğal hayatı ve yaban hayatı koruma alanı üç ayrı mevzuat dahilinde korunan bir yer ve 342 değişik kuş türünün yaşadığı bir alanda bu bölgeyi kuş cennetlerinden ayıran en önemli özelliklerden biriside buradaki mandaların varlığıdır.  Bu süreç bir birilerini tamamlayan ekolojik değerlerin sürdürülebilmesi bakımından da oldukça önemli. Yaklaşık 1 milyon yatırımı da burada gerçekleştirdik.  Özellikle kuş cenneti üzerindeki yolların standartlarını doğal malzemeyle iyileştirdik ve daha rahat bir ulaşımı sağlamak için çalışmalarımızı burada yaptık.” dedi.

Konuşmasına devam eden Vali Hüseyin Aksoy, “Özellikle turizm bölgemizin daha üst seviyelere çıkarmak açısından yapılması gereken çalışmaları sivil toplum örgütlerimizle ve odalarımızla birlikte önümüzdeki dönemde de çalışacağız. Birlikte yürüteceğimiz önemli çalışmalar var. Bakanlar Kurulu’nca çeşitli tarihlerde Samsun’da turizm alan ve merkezleri ilan edildi. Bunlardan biriside Bafra; aynı zamanda Kolay Beldemizde turizm alan bölgesi ilan edilen bölgelerimizden bir tanesi.” diye konuştu.

Sempozyumların kayıt altına alınması gerektiğini belirten Aksoy, “ Bu sempozyumun daha kapsamlısını biz Samsun Sempozyumu olarak ekim ayında gerçekleştirmiştik.  300’e yakın bilimsel bir bildiri oldu.  O bildirileri tekrar taradık ve bir yayın haline getirme aşamasındayız. Zannediyorum ki bu sempozyumda yayın haline getirilecektir. Çünkü zaman zaman bu toplantılarda kayıt altına alınıp arşivlenmediği taktirde daha ileriki süreçte onlardan yararlanma bakımından bazı zafiyetler ortaya çıkabiliyor. Umuyorum ki bu sempozyumda kayıt altına alınıp, daha sonraki süreçte bundan yararlanılan bir kaynak olarak bundan istifade edilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`un Konuşması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0