BAFRA

Samsun Valiliğinden Bafralıları Çıldırtacak İfadeler: Pidenin Hası Çarşamba'da Yapılır!

 
 4041
Samsun Valiliğinden Bafralıları Çıldırtacakİfadeler: Pidenin Hası Çarşamba'da Yapılır! - Samsun Valiliğinin resmi internet sitesinde Çarşamba pidesiyle ilgili ifadeler, Valiliğin tarafsızlığına gölge düşürdü. Dünyaca ünlü Bafra Pidesi'ne rağmen, “kapalı pidenin hası Çarşamba’da yapılır” denildi.
Bafra Haber

 |  - Samsun Valiliğinin resmi internet sitesinde Çarşamba pidesiyle ilgili ifadeler, Valiliğin tarafsızlığına gölge düşürdü. Dünyaca ünlü Bafra Pidesi'ne rağmen, “kapalı pidenin hası Çarşamba’da yapılır” denildi.

Samsun Valiliği resmi internet sitesinin Çarşamba ilçesine ait mutfak kültürünü tanıtan sayfasının Çarşamba Pidesi ile ilgili bölümünde, “Büyük şehirlerde Samsun ve Bafra pidesi olarak tanınan kapalı pidenin hası Çarşamba’da yapılır aslında.” ifadeleri yer aldı. 

Sayfada kullanılan bu ifade, özellikle Bafra Pidesi'nin, dünyaca ünlü lezzet rehberi TasteAtlas tarafından 2024 yılında dünyanın en iyi pidesi seçilmesinin ardından daha da manidar hale geldi.

#bafra-pidesi0#'nin uluslararası başarısına ve kabul görmesine rağmen Valilik sitesinde yer alan bu iddialı cümle, tarafsızlık ve kurumsallık ilkeleriyle çelişiyor. 

Bu durum, “Valilik sitesi bir Çarşambalı tarafından mı yönlendiriliyor?”, “Bir Çarşambalı, Valilik sitesini kendi memleketçiliğine mi alet ediyor?” gibi soruları gündeme getirdi.

“Valilik Kurumu Tüm Samsun'u Temsil Etmelidir”

Kamuya ait kaynaklarda tarafsız, kapsayıcı ve belgelere dayalı içeriklerin yer alması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, Samsun Valiliği’nin internet sitesi, sadece Çarşamba’nın değil, tüm Samsun’un sayfasıdır.

“Hası bizde yapılır” gibi bir ifade, hem dayanaksız hem de taraflı bir yaklaşımı yansıtıyor. Bu nedenle, Çarşamba ilçesi mutfak sayfasındaki içeriğin gözden geçirilmesi ve tarafsızlık ilkelerine uygun hale getirilmesi gerekmekte.

Samsun Valiliğinden Bafralıları Çıldırtacak İfadeler: Pidenin Hası Çarşamba'da Yapılır!

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Valiliğinden Bafralıları Çıldırtacak İfadeler: Pidenin Hası Çarşamba'da Yapılır! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 20
User defaultYorum Id: 239696
12 Nisan 2025
21:02
  • Yorum Id: 239696
  • 12 Nisan 2025
  • 21:02

Samsun valiliği sosyal medyasının başındaki vatandaş sanırım çarşambalı 2024 yıljnda bafra pidesinin dünya birincisi olduğunu unutmuş herhalde sayın valimiz gereğini yapar diye düşünüyorum

User defaultYorum Id: 239711
12 Nisan 2025
22:46
  • Yorum Id: 239711
  • 12 Nisan 2025
  • 22:46

Valilik güzel demiş bafraya hak sahip çıkan yok.hani hamit başkan nerde.yavas yavaş bafra kaybediyor.

User defaultYorum Id: 239436
09 Nisan 2025
15:02
  • Yorum Id: 239436
  • 09 Nisan 2025
  • 15:02

Bakın bu ülkede olan biten her şeyi sineye çektik sayılır, ama bu kadarı çok fazla. pideler ikiye ayrılır; 1. bafra pidesi 2. diğer pideler. vali bey sabrımızı taşırma!

Cevap
  • Yorum Id: 239715
  • 12 Nisan 2025
  • 22:53

Valinin suçu yok ki.baskana suç bulun.

Daha Fazla Yorum