Ahmet Yeni’nin milletvekili, Zihni Şahin’in Belediye Başkanı, Tuncay Yurduseven’in de AK Parti ilçe Başkanlığı döneminde Bafra’ya kazandırılamayan ve Özelleştirme İdaresi tarafından 2014 yılında Bahar Medikal isimli firmaya 7 milyon 600 bin liraya  satılan Tekel Binası arsası Samsun Büyükşehir Belediyesine geçiyor. 

Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekel Otoparkını kamulaştırma kararı aldı ve altı otopark üstü park kararını meclisten geçirdi ve kararı askıya çıkarttı. Kararı öğrenen arsa sahibi, kamulaştırma bedeli yerine Samsun'dan arsa verilmesini teklif etti. Bu teklif Mustafa Demir tarafından olumlu karşılandı. Arsa sahibine Atakum ve Tekkeköy'den emsal değerde arsalar gösterildi.  Teklifin kabul edilmesi üzerine takas işlemlerine başlandı. 

Arsanın 2014 yılı dolar karşılığı değeri 3 milyon 200 bin Dolar. Bugünkü Kur üzerinden yaklaşık 92 milyon Türk lirası yapıyor. 

Firma ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmelerin sona yaklaşıldığı yakın zamanda devir işlemlerinin başlayacağı bilgisine ulaşıldı. 

Şu anda Bafra Belediyesi tarafından kirası ödenerek halka ücretsiz olarak kullandırtılan otoparkın Büyükşehir ile beraber ücretli olması bekleniyor.