Alaçamlı Halk Şairi, Reklam Yazarı, Eğitimci Hasan Sancak (54), 1 Aralık 2000`de notere onaylattığı `Gerçek Rüya Gıda Işınlama Reklam Senaryosu` dolayısıyla `Dünyada İlkler Kitabı`nda yer almak istiyor. 
  Hasan Sancak, Aralık 2000`de gördüğü rüyasını, `Gerçek Rüya Gıda Işınlama Reklam Senaryosu` adıyla notere onaylattığını, bu olayı binlerce kişiye hem sözle hem de internetten yazıyla anlattığını belirtti. Sancak, "Dünyada ilk defa emekli bir öğretmen `1 Aralık 2000`de Gerçek Rüya Gıda Işınlaması Reklam Senaryosunu` notere onaylatmıştır. Bu konu bir Türk`e aittir. Dünyanın neresinde bir gıda ışınlaması reklam senaryosu oynarsa, orada hakkımı sonuna kadar savunacağım. Şimdiden basınımızı bu konu hakkında
bilgi sahibi yapmış oluyorum. Yarın bir gün muhakkak bir şirket ulusal televizyonlarda böyle bir reklam senaryosunu oynatacaktır. Konuyu unutturmamak için çocuklarıma bunu vasiyet olarak bırakacağım. Konu başlığı hakkında bilgi sahibi olanların benimle temasa geçmelerini istiyorum" dedi.