BAFRA

“Parka gidecekmiş 2 gözümün çiçeği, maske taksa bari”

   |   
 13875
“Parka gidecekmiş 2 gözümünçiçeği, maske taksa bari” - 19 Mayıs Belediyesi, korona virüsü (Kovid-19) önlemlerine dikkat çekmek için Yeşilçam sanatçılarının repliklerinden oluşan afişleri reklam panolarına asarak, vatandaşlara temizlik maske, mesafe, çağrısı yapıyor.
Bafra Haber

 | Bafra haber - 19 Mayıs Belediyesi, korona virüsü (Kovid-19) önlemlerine dikkat çekmek için Yeşilçam sanatçılarının repliklerinden oluşan afişleri reklam panolarına asarak, vatandaşlara temizlik maske, mesafe, çağrısı yapıyor.

Editörün notu:

Koronavürüsle mücadele çok yönlü devam etmekte.  Belediyeler de farkındalık yaratmak amacı ile sosyal mesajlar vermekte. Tabi sosyal mesaj biraz da zeka ve özgünlük gerektiriyor. Olmadığı yerde de taklit devreye giriyor. Taklit de kötü bir şey değil. Ancak zeka ve incelikten yoksun birinin taklitçiliği kötü bir eser ortaya çıkartıyor.

Bafra Belediyesi de bu kötü örneklerden birini Nisan ayındaki "Sözde Bafra" şivelerini billboardlara taşıyarak yapmıştı.  

O dönemde, Tokat, Nevşehir ve Kapaklı'da yerel şive ile farkındalık çalışmaları yapıldı. 

Bafra Belediyesinin inavosyoncu zeki çocukları da, bu billboardlardan öykünerek Bafra için bir çalışma yaptılar. 

Gülelim mi ağlayalım mı bilemedim. 

Goca Bafralı yazmış, gadaşım yazmış… 

Bu konuya o zaman girecektim ancak halkın bu kadar tedirgin olduğu bir dönemde belediyeye bu konuda yüklenmek istemedim. 

Hatta o günlerde kadın emek pazarını eleştiren bir yazım vardı. Yayımlamaktan vazgeçip erteledim. 

Goca Bafralı kime denir? Kadim Bafralı demekmiş. Yok gadaşım "Goca Bafralı" biraz dandun, biraz odun, biraz kaba saba tiplere denir. Gadaşım da mafya ağzıdır. 

Bafra'da yaşayan 100 kişiye ya da Bafra'ya dışarıdan gelmiş burada yaşayan 100 kişiye sorun bakalım Bafra'nın genelini kapsayan, artık konuşulan, kullanılan bir şivesi var mı? 

Evet, Tohat'ın var, Nevşehir'in var ama Bafra'nın yok. Ya da şu anda yok. Şu kötü günlerde aklı sıra bizi güldürmek için verdiğiniz bu mesajlar ile başka şehirlerde bizi bu şekilde konuşan bir kasaba durumuna düşürdüğünüzün farkında mısınız? 

Sizden özgün bir şey çıkmaz onu anladık. Öyleyse çok uzağa gitmeyin. Bakın 19 Mayıs Belediyesi çok güzel bir çalışma yapmış. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin unutulmaz replikleri ile sosyal mesajlar vermiş. 

Bunları taklit edin. Tabi bunun için de bagajın biraz dolu olması gerekir, derinlik, incelik, kültür gerekir. Anladın mı gadaşım. 

Bu vesile ile 19 Mayıs Belediyesini, Başkanını bu çalışmaya imza atan ince ruhlu arkadaşı tebrik ederim. 

Goca Bafralı saa diim saa. Böyle şeyler yapma gadaşım, sen en iyisi süsetme daha iyi.

29 Aralık 2020, Bafra

Ali İhsan


19 Mayıs Belediyesinin ulusal basında da yer alan ve takdir toplayan haberi: 

19 Mayıs Belediyesi’nce hazırlanan ilçedeki billboard ve raketlere asılan afişlerle salgınla mücadelede temizlik, maske kullanımı, sosyal mesafe konusunda alınması gereken tedbirlere dikkat çekiliyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören afiş çalışmalarında, Çöpçüler Kralı, Şabanoğlu Şaban, Al yazmalım, Çiçek Abbas, Neşeli Günler gibi film sahnelerindeki akıllara kazınan Yeşilçam sanatçılarının replikleri yer alıyor.
Billboard ve raketlere asılan afişlerle, “Parola ne? Temizlik, maske, mesafe”, “Sevgi neydi? Temizlikti, maskeydi, mesafeydi”, “Reca ederim incinme kuzum, mesafe mühim” ve “Paranın, imanın ve koronanın kimde olduğu belli olmaz” gibi yazılar, Yeşilçam repliklerine uygun hale getirilerek, farkındalık oluşturuldu.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 ile savaş devam ediyor. Bizler de yerel yönetimler olarak birçok tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz. Fakat en büyük tedbir kişisel olarak alınan tedbirdir. Bu yüzden temizlik maske, mesafe kuralları çok önemli. Bizler korona virüse dikkat çekmek amacıyla Yeşilçam repliklerini kullanarak ilçemizdeki reklam panolarına bazı çalışmalar yaptık. Bu kuralların akılarda kalması ve vatandaşlarımıza temizlik, maske, mesafe çağrısında bulunmak amacıyla böyle bir çalışma yapmayı tercih ettik” dedi.
Farkındalık çalışması, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, birçok kez paylaşıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • “Parka gidecekmiş 2 gözümün çiçeği, maske taksa bari” içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 64
User defaultYorum Id: 111315
26 Ocak 2021
18:19
  • Yorum Id: 111315
  • 26 Ocak 2021
  • 18:19

Bizim tabelalar daha güzel olmuş

User defaultYorum Id: 110333
13 Ocak 2021
08:57
  • Yorum Id: 110333
  • 13 Ocak 2021
  • 08:57

O tabaleda vaadler vardi sözler vardi sanayi yapılacaktı bir zahmet yetine gelir misin başkan şaşaa diimmm saaa başkanı

User defaultYorum Id: 109693
03 Ocak 2021
23:06
  • Yorum Id: 109693
  • 03 Ocak 2021
  • 23:06

Bir şey bulamıyorsunuz derdiniz haber değil sadece başkanımızı kötülemek ne var o tabelada başkan espri yapmış bunda yadırganacak ne var ben çok beğendim hatta baya güldüm bırakın bu boş işleri azda olsa chpyi eleştir millet vekilleri tecavüz peşinde senin benim paramla maaş alıyorlar azcıkta onları dile getirin korkmayın bu kadar vatanını seviyorsan nerde kadın hakları tecavüze uğrayanlar bayan değil mi yoksa. bir kelime ettiniz mi allah aşkına her gün takip ediyorum sizi başkanımızı kötülemekten başka bir haber yok köylere okadar yollar yapıldı yapılmaya devam ediyor bir kerecik olsun yapılan hizmetlerden bahset

Cevap
  • Yorum Id: 109734
  • 04 Ocak 2021
  • 15:33

Ya kardeş boş yapma sen farklı biyerde yaşıyosun bafradan haberin yok herhalde

Daha Fazla Yorum