BAFRA

Osman Genç’ten 2 Milyon 700 Binlik “barış Pınarı Harekâtı” İstismarı

 
 1349
Osman Genç’ten 2 Milyon 700Binlik “barış Pınarı Harekâtı” İstismarı - Bafralı iş adamı Osman Genç'in, “Barış Pınarı Harekâtına” destek amacıyla 400 bin litre akaryakıt bağışladı" haberi yalan çıktı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafralı iş adamı Osman Genç'in, “Barış Pınarı Harekâtına” destek amacıyla 400 bin litre akaryakıt bağışladı" haberi yalan çıktı. 

Osman Genç’in “Barış Pınarı Harekâtına” destek amacıyla 2 milyon 700 bin lira değerinde 400 bin litre akaryakıt bağışında bulunmadığı, seferberlik ilanı durumunda devlete 400 bin litre akaryakıt vermeyi üstlendiği ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre; Bafra Kaymakamlığı, Askerlik Şubesinin talebi ile her yılın Ekim ayında bütün alanlarda Seferberlik planı yapmakta. 

Bu kapsamda Bafra’daki 4 akaryakıt istasyonu ile geçmiş yıllarda olduğu gibi irtibat kurulmuş ve bir seferberlik ilanı durumunda ne kadar akaryakıt verebilecekleri sorulmuş, verebilecekleri rakamlar imzalı olarak kayıt altına alınmış. 

Osman Genç de, bir seferberlik ilanı durumunda bu yıl için 400 bin litre akaryakıt verebileceğini beyan etmiş. 

Osman Genç’in, Barış Pınarı harekâtına 400 bin litre akaryakıt bağışladı haberi, geçen hafta önce bir basın mensubunun sosyal medya hesabından paylaşıldı, bir gün sonra da bir internet haber sitesinde yayımlandı. 

Aşağıya eklenen haber ve paylaşımda belirtildiği gibi, 

“Barış Pınarı Harekâtı için bağış yapılmadığı”, 

“Kaymakamlık ile bir protokol imzalanmadığı” 

“Tebliğ kâğıdına atılan bir imza olduğu”, 

“Verilen, bağışlanan herhangi bir şeyin olmadığı”; 

“Ülkemizde herhangi bir zamanda seferberlik ilan edilme durumu ile ilgili her yıl düzenli bir şekilde yapılan bir planlama olduğu”, 

“Kaymakamlık tarafından rutin olarak alınan bir beyan olduğu”, 

“Barış Pınarı Harekâtının ve Milli duygularımızın istismarı olduğu”

“Haberi ve paylaşımı okuyan insanların, habercilerin haberine güvenerek inandıkları”,

“Osman Genç’in, 2 Milyon 700 bin değerinde 400 bin litre akaryakıtı verdiği (bağışladığı) hissine kapıldığı”,

“Gazetecilerin, bilerek ve isteyerek yanlış beyan ile yanıltıldığı”

ortaya çıktı. 


Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Ramis Genç Petrol sahibi Osman gençten anlamlı bağış türk silahlı kuvetlerinin başlattığı sınır ötesinde barış pınarı harakatina katkı sağlamak amacı için dört yüzbin litre akaryakıt bağışında bulundu bağış protokolü Bafra kaymakamı ve iş adamı genç tarafından imzalandı bağışlanan akaryakıt iki milyon yediyuzbin TL değerinde..” ifadeleri yer aldı. 

Bir İnternet haber sitesinde ise “Barış Pınarı Harekatı İçin 400 Bin Litre Akaryakıt Bağışladı” başlığı ile aşağıdaki haber yayımlandı:

Bafralı İş Adamı Ramis Genç Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Osman Genç, Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla 400 bin litre akaryakıt bağışladı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için düzenlenen Barış Pınarı Harekatına destek amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında Bafralı hayırsever iş adamı ve Türk Hava Kurumu Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, 2 milyon 700 bin tl değerinde 400 bin litre akaryakıt bağışladı.

Bafralı Hayırsever İş Adamı Osman Genç, Bafra55.net Haber Sitesi Muhabiri Ali Keskin’e yaptığı açıklamada; “Mehmetçiğimizin Ülkemizin güneyinde kurulan Terör koridorunu bozmak ve bölgeye barışı getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatına bir nebze destek olabilmek için, Ülkemizin bekası ve geleceği için elimizi taşın altına koyduk. Üzerimize düşen görev neyse, Vatan için, Millet için biz dünden hazırız’’ dedi” 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Osman Genç’ten 2 Milyon 700 Binlik “barış Pınarı Harekâtı” İstismarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0