BAFRA

Mama kabı değil sinek üretim kabı

 
 2644
Mama kabı değil sinek üretim kabı - YorumHaber - Bafra Belediyesine Ait Alparslan Türkeş Parkındaki Mama Kabı Çürümüş Mamalar İle Dolu. 
Bafra Haber

 |  - YorumHaber - Bafra Belediyesine Ait Alparslan Türkeş Parkındaki Mama Kabı Çürümüş Mamalar İle Dolu. 

Üzerinde Bafra Belediyesi Sokak Hayvanları rehabilitasyon ve bakım merkezi yazan mama kabı sinek üretim merkezine dönmüş. 

Zaman zaman mama kaplarını kontrol ediyor ve fotoğraflar çekip arşivimize ekliyoruz.. Son olarak 15 Temmuz’da çektiğimiz fotoğrafın üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Maalesef o gün bugündür mama kabında değişen bir şey yok. Mama kabı adeta karasinek üretim merkezine dönüşmüş. Şükür ki yanındaki su kabı sürekli temiz ve dolu. Belli ki, park görevlisi merhametli ve oraya hortumunu tutuyor. 

Dört bir yanı köylerle, baş ve bahçeler ile dolu bir şehir olmamıza rağmen nedense sokak hayvanları ile barışık olamadık. Yeni neslimizi de bu konuda bilinçlendiremedik. Bazıları ölsün bazılar da bakım evini barınak sanıp oraya tıkın diyor. 

Bu noktada sivil toplum kuruluşlarına yöneticilere büyük görevler düşüyor. Sivil toplum kuruluşları ve kedi köpek severler ayrı bir konu. Sorumlulukları yok. Ancak yönetenlerin özellikle belediyelerin kanunlar ile belirlenmiş görevleri var.

Bafra Belediyesi Sokak hayvanları hususunda hiç de samimi değil. Tepkilere oranla, dayatmalar ile iş yapıyor. Belediye Başkanı başkan olduğunda barınağın yerini dahi bilmiyordu. 

Bu sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarına merhamet gösterilip su ve mama konusunda daha özenli ve istekli olmalıyız. 

Aç ve susuz kalan hayvanlar tıpkı insanlarda olduğu gibi huzursuz hatta hırçın olabiliyor. 

Belediyenin bu konuda görevlerini harfiyen yerine getirmesi hem de kedi köpek sevicileri motive etmesi gerekiyor. 

Belediye kendi sorumluluğundaki parka koyduğu ve üstüne adını yazdığı mama kabına bakamaz ise diğer mama kaplarına nasıl bakabilir. Empati yapıp anlamaya çalışıyor ve bu iş gerçekten de bu kadar zor mu diye kendime soruyorum.

Zor mu?

Parklarındaki mama ve su kaplarını doldurmak temiz tutmak bu kadar zor mu?

Mühendisleri sürgüne gönderip, atıl işlere verip yerine kendine yakın yerlerden yeni mühendisler alacağına, ortalığı boş boş gezen zabıtalar ile dolduracağına, birkaç işçi daha alsaydın daha iyi olmaz mıydı.

Olmazdı değil mi?

ali ihsan

12 Ağustos, bafrahaber.com

Bafranın haberi, bafra
 Yorum Yap
  • BafraHaber Yorum
  • Mama kabı değil sinek üretim kabı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 6
User defaultYorum Id: 152614
13 Ağustos 2022
09:05
  • Yorum Id: 152614
  • 13 Ağustos 2022
  • 09:05

Vatandaş olarak veya hayvan sever olarak siz neden almıyorsunuz hatta hayvanları alın evinizde besleyin kimse bişey demez bu konuda ama yapamazsınız çünkü hayvan sever değil elesti sevenlerden siniz bu hayvan severleri çok merak ediyorum ne kadar hayvan seviyorlar sokak köpekleri bir bir toplayip kapılarına bağlayacak bir bulabilsem bu hay.aab sevetleri

Cevap
  • Yorum Id: 152805
  • 17 Ağustos 2022
  • 20:55

Sen bir gram su da verme mama da. rizki veren hûdadır. ancak o hûda senin bu taş kalbini de goruyordur muhakkak. allah kahretsin sizin gibileri

Cevap
  • Yorum Id: 152626
  • 13 Ağustos 2022
  • 18:23

Ne kadar boş konuşuyorsun, nerden biliyorsun evimizde hayvan veya hayvanlar olmadığını ? belediyenin mama kabına yarari yok mama kabına hayvanseverler hariç yemek mama koyan zaten yok. yararınız yoksa zarariniz da olmasın mama kapları temiz kalsın ki temiz yere yemek koyabilelim!! geçende kendi ellerimizle kurtları toplayıp yıkadık mama kabından, bu bizim görevimiz değil ama biz sizler gibi bencil değiliz bu dünya sadece siz kötü insanların değil! bunu artık belediye ve sizin gibi boş beyinli insancıklar anlasın...

User defaultYorum Id: 152628
13 Ağustos 2022
18:26
  • Yorum Id: 152628
  • 13 Ağustos 2022
  • 18:26

Kışın ayrı aci çekiyorlar yazın ayri acı çekiyorlar. bu sokak canları eziyet çekmeye gelmis bu dünyaya. bazi düşüncesiz sorumsuz insanlar sayesinde hayatları daha da zor hale geliyor maalesef. insanlar 2 saat açlığa dayanamazken hayvanlar ne zorluklarla karnını doyurmaya çalışıyor. insanoğlu artık bencil olmaktan vazgeçin birazda şu sokak canlarına faydanız olsun, bayat ekmek kutusundan kaç kere çöp topladık yazık yazık yazık.... belediye aç gözünü!

User defaultYorum Id: 152624
13 Ağustos 2022
16:27
  • Yorum Id: 152624
  • 13 Ağustos 2022
  • 16:27

Bafra belediye başkanı hamit kılıç bırakın barınağın yerini bilmeyi millete hizmet edilen hiç bir yeri bilmiyordu. bildiği cemaatinin vakfı yaptığı inşaatların inşaat yerleri ile diğer işyeri olan sıhhat tekstildir. belediye başkanlığı kendisine 27.5 beden büyük gelmistir. evine dönsün işine dönsün bafra kurtulsun. zeynep çiçek başkan olsa hamit kılıçtan 20 kat daha iyi çalışırdı. faydalı olurdu.

Daha Fazla Yorum