GÜNDEM

Lösemili Çocuklar İstismar Mı Ediliyor?

 
 1900
Lösemili Çocuklar İstismar Mı Ediliyor? - Bafra Haber / Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Bafra`da da büyük dernek ve vakıfların adı kullanılarak dergi, kitap, kalem veya makbuz karşılığında yardım toplanıyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber / Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Bafra`da da büyük dernek ve vakıfların adı kullanılarak dergi, kitap, kalem veya makbuz karşılığında yardım toplanıyor.

Lösemili çocuklara yardım veya engellilere yardım adı altında dernek makbuzu ile toplanan bu yardımlar ile insanların yardımlaşma duyguları istismar ediliyor. 

Yardımsever insanlar bu yardımların LÖSEV veya Sakatlar Derneği aracılığı ile lösemili çocuklara ve engellilere ulaşacağı düşüncesi ile bağışta bulunuyor. Bağış sonrası makbuz verilmesi bağışın yasal olduğu düşüncesine sebep oluyor.

Makbuz karşılığı lösemili çocuklara yardım adı ile bağış toplanması bazı bilinçli vatandaşlar tarafından tepkiye ve şikayete sebep oldu.
Bugünlerde Bafra`da da birileri ellerinde makbuzlar ile dükkan dükkan gezerek veya yolda insanların önünü keserek bağış topluyor.

Lösemili çocuklara yardım amacı ile Bafra`da para toplayan bir genç Bafra Haber`e şu açıklamayı yaptı:

"Bizler Samsun`dan geliyoruz. Samsun`a da Eskişehir`den geldim. 21 yaşındayım ve hemşirelik 3.sınıf öğrencisiyim.  Türkiye genelinde kimsesiz çocuklar, kanserle, lösemiler ve engelliler için destek, katkı ve yardım çalışmaları yapıyoruz. Tamamen yasal emniyetten, valilikten, kaymakamlıklardan izinlerimiz var."  dedi.

LÖSEV Bafra Temsilcisi Erol Korkmaz ise "Ben lösemi hastasıyım ve tedavi gördüm. LÖSEV kimsenin kapısına gidip para toplamaz, sadece bağış alır. Sokaklarda bağış toplayanlara lütfen para vermeyelim. Bu arpaların nereye gittiği belli değil. Biz sadece lösev`in kendi banka hesabına para yatırmanızı tavsiye ederiz. Kimseye de para vermeyin. Bu üç kağıtçılıktır, başka hiç bir şey değildir. Halkımızdan tek isteğim sadece budur.  LÖSEV  bir vakıftır herkesin desteğini bekliyoruz."  dedi.

LÖSEV:  SAHTEKARLARA İTİBAR ETMEYİNİZ

Lösemili ailelerimiz, gönüllülerimiz ve kamuoyundan çok fazla şikayette; Tüm Türkiyede organize olmuş dolandırıcıların sokaklarda insanları durdurarak veya kapı kapı dolaşarak LÖSEV ve lösemili çocuklar adına gazete sattıkları, bağış topladıkları ve çıkarları için harcadıkları iletilmiştir.

LÖSEV asla sokaklarda para toplamaz, para ile gazete satmaz, evinize gelerek bağış istemez.  Bazen paylaço yada maskeli bir çocuk kılığına girerek bazen de sahte LÖSEV kimliği yada sahte makbuzlarla  kapınızı çalarak "LÖSEV adına bağış topluyoruz" diye gelen bu sahtekarlara itibar etmeyiniz.

Lösemili çocuklarımızın dolaylı olarak kanını ve canını çalan bu dolandırıcıları 155 Polis İmdat ve vakfımıza (0312 447 06 60) ihbar ediniz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Lösemili Çocuklar İstismar Mı Ediliyor? içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0