GÜNDEM

Küsader`den Çanakkale`de Uluslararası Edebiyat Şöleni

 
 108
Küsader`den Çanakkale`deUluslararası Edebiyat Şöleni - Sunuculuğunu Program Yapımcısı, Metin Yazarı ve şair Arzu Yılmaz Dağdemir`in yaptığı, Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER), Çanakkale`de Uluslararası Edebiyat Şöleni düzenledi. Program Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.
Bafra Haber

 |  - Sunuculuğunu Program Yapımcısı, Metin Yazarı ve şair Arzu Yılmaz Dağdemir`in yaptığı, Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER), Çanakkale`de Uluslararası Edebiyat Şöleni düzenledi. Program Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

Şölene Bafra, Samsun, Ankara, Bursa, Eskişehir illeriyle, yurt dışından da Azerbaycanlı şair ve yazarlar katıldı.

Şölene Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın de katkılarıyla gerçekleşen ve KÜSADER`in düzenlediği etkinliğe, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, Bafra ve diğer iller ile yurt dışından, Azerbaycanlı şair ve yazarlar katıldı. Bu yazarlar arasında Bafra`dan KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş, Başkan Yardımcısı Oktay Zerrin ile dernek üyelerinden İsa Kahraman, Hakan Ertürk, Kemal Kosif, Kazım Memiç, Küsader Danışmanı ve üyesi Recep Akdaş ile yurt içi ve dışından katılan şairlerin gönderdikleri eserlerin editörlüğünü Azerbaycanlı Raife Serxan Qızı ve Antalya Sahil Kitap editörü Gonca Aydemir ve eşi Sahil Kitap Sahibi Savaş Ünal yaptılar.

Çanakkale Mehmet Akif İl Halk Kütüphanesi`nde düzenlenen, 100.Yılda Çanakkale ve 100 Şairle "Atatürk ve Çanakkale Şiirleri" Antolojisi ve Şiir Yarışması sonuçları gereği hem şiir dinletisi hem de plaket töreni düzenlendi. KÜSADER Başkanı, şair, yazar ve emekli eğitimci Gülseren Akdaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Antolojiye katılan eserler, Jüri Başkanı ve Orhan Gencebay`ın söz yazarı, bestekar Vural Şahin, ünlü söz yazarı Ali Tekintüre, Mehmet Ali Demircan, söz yazarı Cansın Erol, Yonca Şahin, Ilgar Türkoğlu ve Sibel Umur Özdemir`in Jüriliğini yaptığı şiirlerin ödülleri, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi`nde düzenlenen Uluslararası Edebiyat Şöleni`nde şairlerine takdim edildi. Azerbaycan`dan gelen Elli Atayurd, Necibe İllinois, Aybeniz Qafarlı. Arid Meherremov(qazi_veteran) ,Raife Serxanqizi, Aygun Rehimli ­ ­ ­_mugenni, Alemzer Sadiq sizin, Esmira Sirinova_Qabil Edaletin anasi şairlerle beraber Çanakkale Şehitleri`mizi anmak, kanları ile sulanan bu topraklarda ruhlarına dua etmek amacı ile çıktığımız bu yolda bizlere katkıda bulunan, destek olmak için bin bir zorluk ile gelen bütün şair dostlarımı. 100. yılda 100 kalem etkinligine katilan herkese, bu etkinliğe verdikleri destekleri icin çok tesekkür ediyoruz. KÜSADER derneğimizin hazırladığı 100. yılda 100 kalemle Atatürk ve Çanakkale Şiir Antolojisinin Uluslararası Edebiyat şöleni Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesinde plaket töreni yapılarak, Çanakkale`de şehitlikler gezilerek dua ederek ruhlarına Fatiha okuyarak vefa borcumuz ödemeye çalıştık.
u projeyi hazırlayan başta küsader tüm küsader yönetimine,değerli jüri üyelerimiz; Vural Şahin-Ali Tekintüre.Mehmet Ali Demircan`a Nesrin Demirtaş`a Çanakkale gezimize katılarak bizlere güç veren askef kurucularından Mustafa Yılmaz-yoşaybir-der başkanı Salim Gülbahçe ve eşine azerbaycan dan gelerek katılan Raife Serxanqızı-Ilgar Türkoğlu-Gazi Arif Meherremov-Aybeniz Qafarlı-Aygün Rehimli-Elli Atayurd-Necibe İlkin-Hecer Eminqızı, Ayşegül Dinçbaş,Oktay Zerrin, Hakan Ertürk, Naim Okay, Recep Akdaş, Hülya Soylu, Büşra Soylu, Ahmet Günay, Gonca Aydemir Ünal, Nesrin Demirtaş, İlyas Ekin, Hanife Bozbayır, Salim Gülbahçe, Arzu Yılmaz Dağdemir, Saadet Kılıçarslan, Ozan Dertli Şinasi, Ozan Maralı, Cevdet Şimşek, Sayde Güler, Ömer Sabri Kurşun, Rabia Barış, Necati Coşkun, Zafer Can, Orhan Oyanık, Mete Yıldız, Ziya Var ve ismini sayamadığım tüm dostlarımıza çok teşekkür ederiz."dedi.

Haber: Oktay Zerrin- Çanakkale

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Küsader`den Çanakkale`de Uluslararası Edebiyat Şöleni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0