Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü Bafra’da ilköğretim okulları arası ödüllü kitap okuma yarışmasına ilgi büyük oldu. Okullardan gelen talep üzerine başvuru tarihleri uzatıldı. Yarışmaya ilçedeki ilköğretim okullarındaki 4. - 8. sınıf öğrencileri katılacaktır. Bu projeyle ilçedeki tüm ilköğretim okulu öğrencilerine kitap okutmak amaçlanıyor.
Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şahin Çetin, “8 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası ile başlayan ve 23 Mart’ta sone erecek yarışmada amaçlarının Cumhurbaşkanlığının başlattığı “Türkiye Okuyor” Kampanyasına katkıda bulunmak, ilçemizin okuma düzeyini yükseltmek, çocuklarımıza kitap sevgisi aşılamak olduğunu belirtti. Müdür Çetin, “Seçilen bu 6 kitap okulumuzun Türkçe öğretmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen “100 Temel Eser” arasından belirlenmiştir.” dedi.
Okul müdür yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Bekar, “Yarışmaya müracaatın yoğun olduğunu ve başvuru süresinin uzatılması için taleplerin geldiğini bu sebepten dolayı süreyi 31 Ararlık 2010 tarihine kadar uzattıklarını belirtti. Okullar katılım formlarını okulumuzun http://www.bafraataturkioo.k12.tr/ internet adresinden alabileceklerdir. Bu formları doldurduktan sonra okulumuza ulaştırmaları gerekmektedir. Belirlenen eserlerden komisyon tarafından titizlikle hazırlanan sorular çoktan seçmeli (test) hazırlanacaktır ve sınavlar üç aşamadan oluşacaktır. 4.5. 6.7.8. sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmanın birinci aşaması 23 Şubat 2011, ilk 100’e giren öğrencilerin katılacağı yarı final aşaması 09 Mart 2011, ilk 10’a giren öğrencilerin katılacağı final ise 23 Mart tarihinde yapılacaktır. Yarışmada birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinciye Mp4 müzik çalar, Mp3 müzik çalar ve çeşitli hediyeler verilecektir.” dedi.
Yarışmada okutulacak kitaplar Cengiz AYTMATOV- Beyaz Gemi Beydeba-Kelile ve Dinme Mevlana -Mesnevi’den Seçmeler Ömer SEYFETTİN -Yalnız Efe Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU -Yaban Sait Faik ABASIYANIK- Son Kuşlar
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!