GÜNDEM

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme

 
 124
Bafra Haber

 |  - Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Dursun, “Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’ kapsamında ekonomik yatırımların desteklenmesi programı uygulanmaktadır. Bu kırsal kalkınma plan ve programları ile 2006-2010 Ulusal Tarım Strateji çerçevesinde, tarım üreticilerine kırsal alanlarda bireysel veya bir araya gelerek öz sermayeye dayalı projeli yatırımları için belirlenen iller dâhilinde kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için projeler başlatılmıştır.” dedi.

Bu projelerin 1. etabına Samsun’un dahil olmadığını belirten Dursun, “Samsun 2. etabında dahil oldu. Bu etap 2006 yılında uygulandı. Bu uygulama neticesinde Bafra ilçesinde 2 yatırımcı hibe desteği almaya hak kazandı. Toplam proje tutarının yarısı olan hibe desteği 341.429 TL olarak ikinci etapta Bafra ilçesine verildi. Ve bu sayede 36 kişiye istihdam sağlandı.” diye söyledi.

2007 yılında 3. etabın devreye girdiğini kaydeden Dursun, “Bu etapta Bafra ilçemizden 5 tane proje faydalandı. Burada da toplam alınan hibe miktarı 855.202 TL oldu. Bununla birlikte 84 kişiye istihdam sağlandı. 4. Etabı 2008 yılında gerçekleşti. Bu sayede 998.157 TL hibe alındı. Ve 32 kişiye istihdam sağlandı. 2009 yılında bu etapta hibe olarak 1.297.723 TL hibe alındı. Projenin hayata geçmesiyle 30 kişiye istihdam sağlandı.” şeklinde konuştu.


Ahmet Dursun, “Dört etap sonunda Bafra ilçesinde toplam 17 proje kazandırıldı. Toplamda 3.492.511 TL gibi ilçemize bir hibe desteği girmiş ve 182 kişiye istihdam sağlanmıştır.” diyerek sözlerini tamamladı.
  • BafraHaber Yorum
  • Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0