BAFRA

Kırılanı Döküleni Söküp Götürerek Mi Bafra’yı Yöneteceksiniz?

 
 3973
Kırılanı Döküleni SöküpGötürerek Mi Bafra’yı Yöneteceksiniz? - Yorum Haber - Tekel Caddesi’ndeki aydınlatma direklerinden biri yıkılınca belediye tarafından sökülüp götürüldü. Ya sonra…
Bafra Haber

 |  - Yorum Haber - Tekel Caddesi’ndeki aydınlatma direklerinden biri yıkılınca belediye tarafından sökülüp götürüldü. Ya sonra…

Bafra’da ticaretin nabzının attığı, ana damarlarından Tekel Caddesi bu özelliği ile en çok araç ve yaya trafiğinin yaşandığı yerlerden biri. Daha önceleri kaldırımların darlığından dolayı yayalar için çok da konforlu olmayan, yolun genişliği ile başıbozuk çift sıra parklar ile çirkin bir görünüme sahip olan Tekel Caddesi, Zihni Şahin döneminde, bizim de fikir ve iknasal olarak katkımız ile güzel bir görünüme sahip oldu. Kaldırımlar maksimum genişledi, araç parkları ortadan kalkarak daha derli toplu bir görünüme kavuştu. 

Zengin ışıklandırması ile de Bafralıların ve Bafra’ya gelen misafirlerin selfi fotoğraf çekindiği, araç içerisinden canlı yayınlar yaptığı bir cadde oldu. 

Tabii bu caddeyi daha güzelleştirmek, ilk olarak da korumak gerek. 

Gelelim konuya…

Çevreden aldığımız bilgiye göre, bundan yaklaşık 4 ay önce bir tır (şehre gündüz girmesi yasaklı araç) Tekel Caddesinden gelip, Atatürk Bulvarı’na dönerken caddenin başındaki direğe çarptı ve direk eğildi. Trafik ile iligli kısımlar konumu değil…

Olması gereken direk ya düzeltilir ve eski görünümüne kavuşturulur ya da sökülüp en kısa zamanda yenisi konulur. 

Maalesef öyle olmadı. 

Aldığımız bilgiye göre gece belediye ekipleri direği sökerek götürdü. 

Neyse ki yan durmasından rahatsız olmuşlar. Bu da iyi bir gelişme çünkü Bafra’da şu anda birçok yerde, eğik, bükük, kirli, kırık dökük kent mobilyaları bulunmakta.

Aradan 4 ay geçtiğine göre direğin yenisini almayı düşünmüyorlar diyebiliriz. 

Zaten kimse de sormuyor, talep etmiyor…

Peki, Bafra’yı böyle mi yöneteceksiniz?

Şehirdeki fiziki bozuklukların kentin bakımsız görünmesine ve daha sonra sosyal bozulmaya sebep olabileceğini bilmiyor musunuz?

Tamir edilmeyen küçük bir pencere camının bütün sokağın ya da mahallenin kaybedilmesine sebep olabileceğini bilmiyor musunuz?

Hani bir gün “kırık camlar teorisi” ile ilgili küçük bir yazı yazmıştım ya!

Bence bir kez daha bu teoriyi okuyun ve kentte, örneğin kent mobilyalarının sürekli bakımlı olmasının ne kadar önemli olduğunun farkına varın. 

ali ihsan

19 Ağustos 22, bafrahaber.com

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kırılanı Döküleni Söküp Götürerek Mi Bafra’yı Yöneteceksiniz? içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 12
User defaultYorum Id: 153206
23 Ağustos 2022
21:49
  • Yorum Id: 153206
  • 23 Ağustos 2022
  • 21:49

Bu başkan bırakın tedasin yapacağı işi yapmayı 4 yıldır kendi işini dahi yapmıyor. 1 başkan seçtik. oda 3 başkan yardımcısı getirdi. belediyeye malyetleri yılda 700 bin lira. kendi parası kendi işi değil ya. savurganlık torpil israf yandaşlık diz boyi değil basketbolcu boyu oldu. allah var ölüm var hesap vsr

User defaultYorum Id: 153168
22 Ağustos 2022
23:15
  • Yorum Id: 153168
  • 22 Ağustos 2022
  • 23:15

Arkadaşlar hizmet yapamadılar yapamıyorlar yapamayacaklar kadrolar zayıf yok gibi hersey

User defaultYorum Id: 153044
20 Ağustos 2022
17:02
  • Yorum Id: 153044
  • 20 Ağustos 2022
  • 17:02

Akp li çalmadan başka ne bilir

Daha Fazla Yorum