GÜNDEM

Kaymakam Katırcı: Yaşlanan Bizler Değil, Nüfus Cüzdanlarımız

 
 130
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesinde 18-24 Mart "Yaşlılar Haftası " kutlama çerçevesinde 75.yıl Huzurevi Müdürü Mustafa Erdoğan, 75.Yıl Huzurevi Koruma Derneği Başkanı Şengün Gürses ve yaşlıları temsilen üç sakin Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`yı makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Katırcı,`` Hayat, doğumla ölüm arasında geçen bir süre. İnsanoğlu geriye dönüp baktığında ya iyilikleri hatırlıyor ya da kötülükleri hatırlıyor. İstiyoruz ki iyilikler çok olsun. Bu hepimizi ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla biz bir aileyiz, bir bütünüz. Yaşlanan bizler değil, nüfus cüzdanlarımız. Ruhumuz ve moralimiz her gün taze kalıyor. Sizleri seviyor ve hürmet ediyoruz. İyi ki varsınız.``dedi.

Huzurevi sakinlerinden Duran Ülgen ise yaptığı konuşmada "Bütün insanlar için değişik manalar ifade eden yaşlılık özel bir dönemdir. Yaşlılık dönemi toplumla bütünleşmeyle birlikte geçmişiyle barışık yaşama bağlı kalınması gereken bir dönemdir. Biz yaşlılar toplumda tüketen kenara itilmiş bakıma muhtaç bireyle olmak yerine katkıda bulunan ve üreten bireyler olmak istiyoruz. Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşam kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur."diyerek duygularını aktardı.

Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Mustafa Erdoğan ise,`` Her geçen zaman bu oran biraz daha artmakta buda yaşlanan bir toplum olacağımızın göstergesidir. Hizmetlerimizde bu oranları dikkate alınarak sunmamız gerekli. Ömrünün büyük bir bölümünü gerek ailesine, çevresine gerek milletine ve vatanına hizmetle geçirmiş büyüklerimize hizmet etmek, onların hizmetlerini karşılamak bizler için bir minnet borcudur. Ömrü olan herkes bir gün yaşlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı aracılığıyla anayasasında ki sosyal devlet olma ilkesi gereği kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecektir. " şeklinde konuştu.

 

  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Katırcı: Yaşlanan Bizler Değil, Nüfus Cüzdanlarımız içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0