EDİTÖR

İzin Belgesi Var Diye İki Ağacı Kesmişler

 
 315
İzin Belgesi Var Diye İki Ağacı Kesmişler - Bafra Haber - İsmetpaşa Camisi inşaatı önündeki iki ağacın kesilmesi engellendi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber - İsmetpaşa Camisi inşaatı önündeki iki ağacın kesilmesi engellendi.

Dün İsmetpaşa Camisi inşaatı önünde bulunan 4 yetişkin çam ağacından ikisi kesilmiş, diğer ikisinin kesilme işlemi ise bugüne bırakılmıştı.
Bugün Belediye Başkanı Zihin Şahin, Zabıta Müdürü ve Park ve Bahçeler Müdürünün girişimi ile kalan iki çam ağacının kesilmesi engellendi.

Ağaçların kesilmesi ile ilgili Cami inşaatı yetkilisinin belediyeyi yanılttığı ve Orman İşletme Müdürlüğünün adını kullandığı, Orman İşletme Müdürlüğünün, Bafra Belediye Başkanının ve Bafra Müftüsünün izinden ve kesimden haberi olmadığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Caminin yapımı ile ilgilenen cami imam hatibi ve İsmetpaşa Mahallesi`nin eski Muhtarı olan ve cami inşaatının ustası Aydın Türkmen, caminin önündeki ağaçların kesilmesi ile ilgili belediyeye başvurdu. Ellerinde Orman İşletme Müdürlüğünde izin belgesi olduğunu iddia eden bu kişiler iki ağacı kesti.

Orman İşletme Müdürü Ahmet Arıkan, kendilerine bu konuda bir yazı gelmediğini, kendilerinin de böyle bir izin vermediğini belirtti.

Zabıta Müdürünün Aydın Türkmen`den izin belgesini istemesi üzerine, Türkmen`in 2009 tarihli bir belge olduğunu söylediği öğrenildi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de Bafra Müftüsü İsmail Çiçek`i arayarak ağaçların kesilmesini durdurmalarını istedi.

İsmail Çiçek`in de ağaçların kesiminden haberdar olmadığı ve kalan iki ağacın kesilmemesi için talimat verdiği bilgisine ulaşıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İzin Belgesi Var Diye İki Ağacı Kesmişler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0