BAFRA

İbrahim Semiz’den Büyük Çark

 
 8890
İbrahim Semiz’den Büyük Çark - AK Parti Bafra ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Bafra Adliyesi ile ilgili avukatlara söylediği sözlerin aksine açıklama yaptı. Semiz, BRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Bafra Adliyesi bugünkü ihtiyaçlara cevap verememektedir” dedi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - AK Parti Bafra ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Bafra Adliyesi ile ilgili avukatlara söylediği sözlerin aksine açıklama yaptı. Semiz, BRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Bafra Adliyesi bugünkü ihtiyaçlara cevap verememektedir” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı’nın Bafra’ya yeni adliye binası yapma isteği ve ısrarı devam etmekte. 

Bafra avukatları ve Bafra Halkının büyük bir kısmı Bafra’ya yeni Adliye binası yapımına özellikle Yeni Hastanenin ilerisine yapımına karşı çıkarken, Milletvekili Av. Orhan Kırcalı yapmakta kararlı. 

Bafra avukatlarından Muhammet Aydın, Bafra’ya neden bir adliye binası yapılmaması gerektiği ile ilgili bir açıklama yapmış ve adliye binasını her gün kullanan avukatlar olarak istememe sebeplerini madde madde belirtmişti. 

Av. Muhammet Aydın, AK Parti ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz’in adliye binası ile ilgili görüşlerini, “Ak Parti İlçe Başkanının, hem bu görüşmeden önce defaatle şahsıma ve diğer meslektaşlarıma ve hem de bu görüşmeden sonra biz avukatlara, yapımı planlanan yerin şu an için uygun olmadığı, ancak belki 15-20 yıl sonrası için yapılabilecek bir bina için önceden stok edilmek üzere elde tutulduğu hususundaki görüşü de biz avukatların bu husustaki değerlendirmelerine destek olmaktadır.” sözleri ile kamuoyuna duyurmuştu. 

Av. İbrahim Semiz, avukatlara ve Muhammet Aydın’a, yapılması planlanan adliye binasının yerinin uygun olmadığını belirtmesine rağmen BRT Haber’e yaptığı açıklama ile farklı bir görüş ortaya koydu.

BRT Haber’in “Karadeniz Bölgesi’nin en modern Adalet Binası Bafra’ya yapılıyor…” başlıklı haberinde İbrahim Semiz adına şu ifadeler yer aldı: 

Bafra Adliye binası 1986 yılında yapılmıştır. Bugünkü ihtiyaçlara cevap verememektedir. 19 Mayıs Adliyesi’nin kapanması ile birlikte Bafra Adliyesinin iş yoğunluğu da artmıştır.

#adliye4# binası içinde olması gereken denetimde serbestlik birimi Adliye dışında kirada hizmet vermektedir. İcra dairesi yer sıkıntısı çekmektedir. Yeni gelen hakim ve savcı odaları, Mahkeme kalemleri konusunda sıkıntıları vardır. 

Belki birkaç yıl daha bu şekilde Adliye binası hizmet verebilir, ancak daha sonra Adliye binası yetersiz kalacaktır. 

Tüm bunları düşünerek Milletvekilimiz Av. Orhan Kırcalı, Belediye Başkanımız Hamit Kılıç, ile birlikte yeni Adliye binası için yer araştırdık. Bu araştırma neticesinde Bafra Devlet Hastanesi’nin yanında 33.622,99 metrekarelik bir hazine arazisi tespit ettik.

Adalet Bakanlığı Bafra büyüklüğünde ki bir ilçe için Yeni yapılacak Adliye binası için 25.000 metrekarelik yer tahsisi istemektedir. Bu büyüklükte veya bu büyüklüğe yakın bir alanın Bafra’nın merkezinde ya da merkeze yakın olan bir yerde bulunamadı. Adliye binasının bu alana yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz.

Adliye binası yapılana kadar Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç, binanın yapılacağı alanın ve çevresinin ve yollarının tamamen bitireceğini belirtmiştir. Yeni Adliye binasında tüm sosyal donatılar yer alacaktır. Otopark, kreş, yemekhane vs. gibi.

Adliye binası yapılacak olan yerde mevcut yollar genişletilecek ve alternatif yollar açılacaktır. Trafik sıkıntısı olmayacaktır.

BRT Haber'in linki: https://www.brthaber.com/bafra-haber/karadeniz-bolgesinin-en-modern-adalet-binasi-bafraya-yapiliyor-h21870.html

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İbrahim Semiz’den Büyük Çark içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 76
User defaultYorum Id: 117587
26 Nisan 2021
14:00
  • Yorum Id: 117587
  • 26 Nisan 2021
  • 14:00

Bu kadar saçma bir haber daha görmedım dunya hayatında

User defaultYorum Id: 116708
14 Nisan 2021
20:26
  • Yorum Id: 116708
  • 14 Nisan 2021
  • 20:26

Akparti bafra teşkilatı kendini beğenmiş karaktersizlerle dolu...reis e zarar veriyorsunuz defolun gidin ...

User defaultYorum Id: 116155
05 Nisan 2021
12:10
  • Yorum Id: 116155
  • 05 Nisan 2021
  • 12:10

Yapacaksanız ikiz tepe eski hastene yerine yapın. bafra birazda ırmaktan alaçam yönüne açılsın.

Daha Fazla Yorum