BAFRA

Hamit Kılıç’tan Sorumlu Olmadığı Binaya Fahiş Ödeme

 
 26309
Hamit Kılıç’tan SorumluOlmadığı Binaya Fahiş Ödeme - Bafra Belediye Başkanı Hamit kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki bir caddede bulunan bir binaya 150 Bin lira enkaz bedeli ödemesi için meclisten yetki istedi. Talep, 1 ret, 4 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Başkanı Hamit kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki bir caddede bulunan bir binaya 150 Bin lira enkaz bedeli ödemesi için meclisten yetki istedi. Talep, 1 ret, 4 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 1994 yılında yapılan imar uygulaması sonucu imar yoluna isabet eden ve yer sahibi ile mahkemelik olunan 2 katlı eski bir binanın enkazına 150 bin lira ödemek için meclisten yetki istedi. 

Evin Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve bu ödemenin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiği ve enkaz bedelinin neye göre belirlendiği, yüksek olduğu görüşleri mecliste tartışıldı.

Söz konusu ev yıkıldığında Hasan Çakın Caddesi ile Karadeniz Caddesi ile birleşecek. Bu caddeler Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında yer almakta.

Meclis üyeleri, söz konusu evin Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olduğunu ve Bafra Belediyesine açılan davanın ret edilip, talebin Samsun Büyükşehir Belediyesine yapılması gerektiğini belirtti. 

Diğer itiraz ise fiyatın yüksekliği ve neye göre belirlendiği üzerinde oldu. İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Recep Mutlu, bu fiyatı neye göre belirliyorsunuz. Bu konuda hiçbir açıklama yok, diye tepki gösterdi. 

MHP Meclis üyesi Emin Usta ise hem fiyatın yüksekliğine itiraz etti hem de, bu evin artık Bafra Belediyesi sorumluluğunda olmadığını, parayı Samsun Büyükşehir Belediyesinin ödemesi gerektiğini belirtti. 

İstimlak uygulamasından sonra söz konusu taşınmazın sahibine emsal değerde arsa verildiği öğrenildi.

Teklif, Önder Fatih Şenol’un ret, Kübra Ülkü Can, Recep Kaplan, İsmail Bekar, Recep Mutlu’nun çekimser oyuna karşılık diğer meclis üyelerinin kabul oyu ile kabul edildi. 

MECLİSTEN YETKİ GEREKİYOR

Meclise sunulan dilekçe şu şekilde: 
Samsun işi Bafra ilçesi Altınyaprak Mahallesi 125 ada 37 nolu parsel üzerindeki taşınmaz 1994 yılında yapılan imar uygulaması sonucu imar yoluna isabet etmiştir. 

Söz konusu durum ile ilgili olarak 2012 yılında Samsun İdare Mahkemesine tam yargı davası açılmıştır. Halen de Samsun 2. İdare Mahkemesinin 2018/1679 Esas numarası üzerinden enkaz bedeli istemli dava devam etmektedir. 

Yukarıda belirtilen dava ile ilgili olarak davada karşı taraf Necmiye Kalkan belediyemize 26.08.2020 tarihli dilekçesi ile sulh talebinde bulunmuştur. 

İlçemizi Altınyaprak Mahallesi Çizmeli 2. Sokak No: 23, 125 ada 37 nolu parsel üzerindeki taşınmazın (arsa hariç) kıymet takdiri ile ilgili gerekli çalışmanın yapılması sonucu taşınmaz ile ilgili enkaz bedeli 150 TL olarak belirlenmiştir.

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun Belediye Meclisi'nin görevleri başlıklı 18. Maddesinin (h) fıkrası gereğince "Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı 5.000 TL'den fazla dava konusu olan Belediye uyuşmazlıklarına dair sulh ile tasfiye, kabul ve feragate karar vermek Belediye Meclisi'nin görevi olduğundan, Necmiye Kalkan ile taşınmazın (arsa hariç) enkaz bedeli olarak belirlenen 150.00 TL üzerinden sulh olunması hususunda Belediye Meclisince karar alınmasını arz ederim.

ENKAZ BEDELİ NASIL HESAPLANIR

İlgili kurum enkaz bedeli hesaplanacak bina ile ilgili yazı ile talepte bulunur.

Bina hakkında gerekli bilgiler alınır, gerekirse yerinde inceleme yapılır.

Yıkılacak binada bulunan eski PVC, alüminyum, demir kapı ve pencerenin, çatıdan çıkacak olan eski kerestenin, çatı sacının, betonun içerisinden ayıklanacak hurda demir vb. maliyetlerin toplamı pratik hesaplamaya esas olmak üzere yığma ve karkas yapılar için yapı birim alanına isabet eden yaklaşık metraj birim ölçüleri hesap cetvelinden faydalanılarak hesaplanır. 

Bulunan miktarlar piyasadan alınan hurda değerleri ile çarpılarak fiyat bulunur.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hamit Kılıç’tan Sorumlu Olmadığı Binaya Fahiş Ödeme içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 50
User defaultYorum Id: 104527
15 Ekim 2020
17:46
  • Yorum Id: 104527
  • 15 Ekim 2020
  • 17:46

Mustakil ev orasi 400binlira ederivar

User defaultYorum Id: 102883
17 Eylül 2020
05:12
  • Yorum Id: 102883
  • 17 Eylül 2020
  • 05:12

Sayin meclis uyeleri bu ev sizin olsa belediyeye bagis mi yapardin yoksa..

User defaultYorum Id: 102778
16 Eylül 2020
11:46
  • Yorum Id: 102778
  • 16 Eylül 2020
  • 11:46

Ozkok reklam

Daha Fazla Yorum