BAFRA

Hamit Kılıç, Lengerli’deki Tesis İçin Müdürü Görevden Aldı Sonra…

 
 14622
Hamit Kılıç, Lengerli’deki Tesisİçin Müdürü Görevden Aldı Sonra… - Lengerli Köyüne yapılan ve düğün salonu, lokanta, Bungalov evden oluşan turistik tesis, Bafra Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Mehmet Karagözlü’nün başını yedi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Lengerli Köyüne yapılan ve düğün salonu, lokanta, Bungalov evden oluşan turistik tesis, Bafra Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Mehmet Karagözlü’nün başını yedi. 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Yapı Kontrol Müdür Vekili Mehmet Karagözlü’yü görevden aldı. 

Mehmet Karagözlü Başkan Hamit Kılıç tarafından görevden alınıp Fen İşleri Müdürlüğünde görevlendirildi.

#hamit-kilic1#’ın, Karagözlü’yü, “konaklama” şeklinde izin verdiği ve inşaatın projeye uygun olmadığı için görevden aldığı öğrenildi.  

Belediye Başkanı Hamit Kılıç 2021 Aralık ayında, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Karagözlü’nün imzaladığı projeyi onayladı. 

Onaylanan belgede “İlgi dilekçeniz ekinde belediyemize sunulan 3A yapı sınıfı, sökülür takılır ahşap malzemeden yapılan tek katlı konaklama evi ve Sökülür Takılır Ahşap Malzemeden yapılan lokanta, 10 Adet sökülür takılır ahşap malzemeden yapılan konuk evi müştemilatları= toplam 781,00 metrekare yapılara ait projeler yapılan inceleme sonunda yürürlükteki yönetmelik ve mevzuat hükümlerine uygun bulunarak onaylanmıştır.” ibareleri yer aldı. 

Yapı izni belgesinde ayrıca “Aykırı bir yapılaşma yapılması halinde verilen iznin geçersiz sayılacağı ve 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanarak yıkım kararının alınacağı” hususu da yer aldı. 

Bu izin kapsamında yatırımcı inşaata başladı. Ancak, proje içerisinde düğün salonu yer almamasına rağmen, düğün salonu da yapılıyor iddiaları kamuoyunda ve özellikle sektör ile ilgili kişiler arasında konuşulmaya başlandı. 

Kamuoyunda, arazinin 1. sınıf tarım arazisi olduğu, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu, bir ahır ya da uydu görüntüsünden çatı gösterip bu projenin yapılamayacağı, başka hiç kimsenin böyle bir projeyi onaylatamayacağı, ancak arkası sağlam kişilerin yaptırabileceği konuşulmaya başlandı. 

Ancak, tüm bu olmazlara rağmen, yatırımcının arkasında Limak Holding gibi hem AK Parti’ye, hem de Cumhurbaşkanına yakın kişiler olduğu, hatta son olarak da, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayından birinin de arkasında olduğu, yatırımcının bu güçle projeyi yapmaya başladığı ve proje dışı eklentileri yapma cesareti bulduğu iddia edildi.

MHP Meclis üyesi Recep Kaplan Nisan ayı Meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi ama Hamit Kılıç soruyu geçiştirip cevap vermedi. 

6 aydır inşaata göz yuman, meclisteki soruyu duymaza gelip cevaplamayan, kamuoyundaki konuşmalara kulak asmayan, projenin teknik ve hukuki yönleri ile ilgili mecliste açıklama yapmayan Hamit Kılıç, düğün salonu rezervasyon kayıtları yapmaya başlayınca müdahil oldu.

Elde edilen bilgilere göre, Başkan Hamit Kılıç, inşaatın projeye uygunluğunun kontrol edilmesi amacı ile bir ekibi Lengerli’ye gönderdi. Belediye çalışanlarını yatırımcı karşıladı. Yatırımcı ile belediye çalışanları arasında başka bir haber konusu olacak skandal niteliğinde diyalog yaşandı. Belediye çalışanları geri dönerek yaşananları belediye başkanına aktardı.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, izni pansiyon şeklinde değil de konaklama şeklinde verdiği ve inşaatın projeye uygun olmadığı gerekçesi ile Yapı Kontrol Müdürünü görevden aldı. Müdürünü görevden alan Hamit Kılıç, bir gün sonra yatırımcıyı makamında kabul etti. Yatırımcı, “İnşaatı durduracağını” söyledi. Hamit Kılıç’ın kendisine çok ilgili davrandığı ve “gereken yardımı yapacağız” dediği iddia edildi.

Müdürü görevden alan Hamit Kılıç’ın, inşaatı mühürlemesi ve yıkım kararı alması gerekirken devam demesi, Kılıç’ın yukarıdan diye tabir edilen üst siyasetten baskı gördüğü yorumlarına sebep oldu. 

Ali İhsan

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Emoji ile de tepkinizi ifade edebilirsiniz.

VİP içerikler yer almaktadır.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hamit Kılıç, Lengerli’deki Tesis İçin Müdürü Görevden Aldı Sonra… içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 77
User defaultYorum Id: 148803
18 Haziran 2022
11:05
  • Yorum Id: 148803
  • 18 Haziran 2022
  • 11:05

Ey gidi rahmetli karagözlü macıirlerin baş tacı

Cevap
  • Yorum Id: 172411
  • 20 Mart 2023
  • 19:16

Haraç cı ikide yapı denetimci 5 10 verirsen ceza yok vermezsen ceza var karşı çıkarsan benim arkamda koca kurum var ne oyarsan yap nereye şikayet edersen et diyorlar

User defaultYorum Id: 148183
10 Haziran 2022
20:05
  • Yorum Id: 148183
  • 10 Haziran 2022
  • 20:05

Müdür günah keçisi oldu, proje devam ediliyor anlaşılan, başkan durdursun muhurlesin

Cevap
  • Yorum Id: 150702
  • 15 Temmuz 2022
  • 18:23

O müdür garibanın eski evini yeni diye 30000 bin cexa yazdı ekibi de haraçı c. f ve e bunlar başkana yanlış bilgi verip vadandaşı cezalandırıyorlar ama para verirsen 5000 10000 işini hallediyorlar

User defaultYorum Id: 150687
15 Temmuz 2022
16:22
  • Yorum Id: 150687
  • 15 Temmuz 2022
  • 16:22

Müdür yetmez yapı denetimde iki tane eleman var biri f... biri de e.diye bir şahış fakir fukaraya ceza yazmak harac almak bunların kirli işlerini herkez biliyor bizim arkamızda koca bir kurum var nereye sikayet ederseniz edin diye insanları tehdid idiyorlar

Daha Fazla Yorum