BAFRA

Hamit Başkanın 160 Bin Liralık Trafik Sirkülasyon Projesi Neden Çöp Oldu?

 
 6373
Hamit Başkanın 160 Bin LiralıkTrafik Sirkülasyon Projesi Neden Çöp Oldu? - Hamit başkanın 160 bin liralık trafik sirkülasyon projesi neden çöp oldu
Bafra Haber

 | Bafra haber - Hamit başkanın 160 bin liralık trafik sirkülasyon projesi neden çöp oldu

Dünkü yazımda, Bafra’nın trafiğini düzenleme sorumluluğunun Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezinde (UKOME) olduğunu;

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Samsun merkez ve ilçelerde trafik düzenleme işini, Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı mühendis ve teknisyenler aracılığı ile yaptığını;

Ancak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın kendi üzerine vazife olmayan bu işi Samsun’dan da habersiz bir şekilde, Ankara’da profesyonel bir şirkete yaptırdığını;

Bunun için de iddiaya göre 160 bin lira ödediğini;

Buna rağmen projenin bir çöp olacağını, hiçbir uygulama imkanının olmadığını yazmıştım.

Ben projenin uygulanamayacağını söylüyorum. Benim ve benim gibi kişilerin bunu anlaması çok da zor olmadı. Ama görülüyor ki idare bu yetenekten yoksun.

Soyut düşünme –imajinasyon-  yeteneği zayıf olan kişiler (Vizyonsuzlar) için önerim:
Projeyi Beşyol-Migros arasında delinatörler ile yolu bölerek ve geçici trafik adaları yaparak projeyi uygulayın.

Uygulayın da, zihninizde canlandıramadığınız projeyi somut olarak görün hatta yaşayın.

Profesyonel olduğu söylenen ünlü şirket bu projeyi bir metaverse’de mi hazırladı yoksa Bafra’da mı anlamış değilim.

Sadece ölçerek sayarak proje hazırlanamayacağının en güzel örneğini Tofaş Kavşağında gördük. Karayollarının mühendisleri araçları saydı ve en çok aracın Samsun-Sinop-Samsun istikametinde hareket ettiğini görüp önceliği onlara verdi. Sonuç, o istikametlere gidenlere konfor, Bafralıya çile.

Şimdi şirkete ve Hamit Bey’e soruyorum:

1-

19 Mayıs Caddesi’nden gelen bir aracın Beşyol’a doğru (Yaşar Doğu Caddesi) dönmesini neden istediniz?
Amacınız Alaçam Caddesi veya Beşyol’a gitmek isteyen araçların Tekel Caddesi’nden geçmelerini engelllemek ve böylece Tekel Caddesi trafiğini rahatlatmak mı?

19 Mayıs Caddesi üzerinden Alaçam Caddesi’ne ve Beşyol’a bağlanmak için az 4 sokak var. Bafralı Beşyol’a nasıl gideceğini bilir.  Siz yoksa Beşyol’a gitmek için Tekel Caddesi’ni mi kullanıyorsunuz?

Bu proje ile Migros ve Beşyol kavşağında oluşacak kaosu hiç hayal edebildiniz mi?
Bunun sonunda oralarda sinyalizasyon sistemi gerekecek. Bir yorumcu sorun olacağını öngörmüş ama sinyalizsyon ile çözülebileceğini yazmıştı.  Sirküle olsun derken yavaş da olsa akan trafiği durduracağınızı hayal edemediniz mi? Edemediniz çünkü imajinasyon yeteneğiniz sıfır.

2

Cumhuriyet Meydanındaki parktan bir parça koparmayı nasıl düşünebildiniz. Hangi akla hizmet. Otomobil ve beton aşkına-aklına mı? Bırakın trafik yavaş aksın. Parkı ortadan kaldırmak veya küçültmek de neyin nesi?

Her zaman derim, Hasan Aslan’ın Bafra’ya birçok hizmeti oldu ama bunlardan en keyiflisi Cumhuriyet Meydan Parkı ve Alparslan Türkeş Parkıdır. Bafra’ya prestij kazandırdı.

Cumhuriyet Meydanı eskiden araçların etrafında döndüğü bir beton yığınıydı. Bafra’dan bir haberiniz olsa o günleri bilir ve o günlere geri dönülmesini aklınıza dahi getirmezdiniz. Dün dedim ya, siz ev-iş-vakıf arasında mekik dokumuşsunuz. Sizin  ayağınızda Bafra’nın tozu yok.

3

Cumhuriyet Meydanından Alaçam Caddesi’ne gidişi kapatmak ama belediye yönünden Cumhuriyet Meydanına bağlanmak da neyin nesiydi. Bunu kendiniz için yaptıysanız size yol tarifi vereyim. Rahim Bey Sokak’tan meydana gelebilirsiniz. Meydanda dönüp durmanıza gerek yok.

4

Hükümet Caddesi’nden gelen araçlardan Alaçam Caddesi yönüne gitmek isteyenlerin Rahim Bey Sokak’tan dönmesi de neyin nesi. Akıl karı iş değil. Ama bundan da neyi amaçladınız anlamış değilim. Onca aracı fare deliğine sokmak gibi bir şey.

6

Hükümet Caddesi’nden Kirazlar’a kadar çift yön olması da anlaşılır değil. Bundan ne gibi bir amaç güttünüz. Tekel Caddesi istikametinden gelen araçların Gazipaşa’ya bağlanması bu kadar önemli mi? Herkesi her yere bağlamak zorunda mısınız?

Yine Kirazlar kavşağında gereksiz bir şekilde araçların ada etrafından dönmek zorunda kalacağını, trafiğin duracağını, belki de sinyalizasyona ihtiyaç duyulabileceğini düşünemediniz mi?

O yol üzerinde çift yönlü araç trafiğinin yaratacağı diğer sorunları; ses, görüntü, gaz gibi kirlilikleri düşündünüz mü? Ya otopark ihtiyacı... Bu araçlar nereye park edecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza’ya Çarşamba’ya katlı mekanik park yapıyor. Yoksa Bafra’ya otopark yaptırtacaksınız da bizim mi haberimiz yok.

7

Gelelim İshaklı Kavşağına... Bundan yıllar yıllar önce o proje uygulandı. Zamanın müdürü Yakup Tulum’a bu proje olmaz, olur yanı yok demiştim. Yapalım görelim demişti. Ve olmadı. Kısa sürede vazgeçildi. Sonuç, belediyenin yani halkın binlerce parası ve işçinin emeği heba oldu.

Amaçları neymiş; Mezarlık istikametinden gelen araçların meydana gelmeden Bafra’nın öteki yakasına, Atatük Bulvarına bağlanması...

Yazık...

Bafra’ya giren araçlar, Elekçi Yokuşu kavşağından, Hastane Sokak’tan (Medibafra), Askerlik Şubesinden ve en az üç-dört ara sokaktan öteki yakaya bağlanabiliyor zaten.

Azıcık Bafralı olsaydınız bundan da haberiniz olurdu.

Şimdi orada kafama takılan bir şey daha var ki, işte bu en zoru:
İshaklı Kavşağından 19 Mayıs Parkına doğru gelen trafiği neden Cumhuriyet Caddesi’ne bağladınız ve neden sadece dondurmacının araya kadar?
Şaşmamak mümkün değil. Zaten Askerlik Şubesinden oraya bağlanılıyor. Bafra’ya gelen araçları kısa yoldan dondurmacının araya neden sokasınız ki. Böyle bir uygulama ile 19 Mayıs Parkı kavşağının halini düşünebiliyor musunuz?

8

Ya Güven Sokak... 
Güven Sokağı çift yönlü yapmakta ne gibi bir amacınız olabilir. Atatürk Bulvarından gelen araçları Cumhuriyet Caddesi’ne bağlamak ise zaten Medrese Aralığı-Hamit Çalış Sokak üzerinden Cumhuriyet Caddesi’ne bağlanıyor. Yoksa amacınız oradaki kaldırım hatta yol işgalini önlemek mi?

Görüldüğü gibi projenin iler tutar bir yanı yok. Sonuç, yazık oldu Bafra’nın 160 bin lirasına.

Bir sonraki yazı, benden beleş Bafra trafiği tavsiyeleri.

Ali İhsan Başaloğlu

7 Ocak 22,
bafrahaber.com

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hamit Başkanın 160 Bin Liralık Trafik Sirkülasyon Projesi Neden Çöp Oldu? içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 18
User defaultYorum Id: 136185
08 Ocak 2022
21:57
  • Yorum Id: 136185
  • 08 Ocak 2022
  • 21:57

O değil de eski tekel in mal sahibi “yeri sattım kardeşim boşaltın “ derse ne yapacaz? onca arabayı bafranın neresine sokacaz başkan…

Cevap
  • Yorum Id: 139390
  • 11 Şubat 2022
  • 04:06

Rizeli satiyorda alan yok :)

User defaultYorum Id: 135936
07 Ocak 2022
22:26
  • Yorum Id: 135936
  • 07 Ocak 2022
  • 22:26

Hamit beye bu tür projeler/ugraslar yerine bafranin bir kaç noktasinda heykel yaptirmasini tavsiye ediyorum. böylelikle editörün de gözüne girmis olur.

User defaultYorum Id: 136212
09 Ocak 2022
00:25
  • Yorum Id: 136212
  • 09 Ocak 2022
  • 00:25

Bu çöpü bir de seddeye atmasınlar. para gitti birde çevreye zarar vermesinler. hamit kılıç başkan kendi makam odasına, yardımcının makam odasına yapımı ve dayayıp döşemesi, makam vip araç alımı için, türkeş parkında ki meclis toplantı salonu ve tefrişatı için kaç lira harcadı, bu çöp denen 160 bin liralık proje gibi başka para harcanmış projeler var mı. kaç liea tutuyor. suriyeye hibe edilen temizlik aracı kaç lira. çok soru var.

Daha Fazla Yorum