GÜNDEM

Eğitim Sen'den Milli Eğitim Müdürlüğü Açıklaması

 
 1533
Bafra Haber

 |  - Bafra Milli Eğitim Müdürlüğüne kim getirilecek tartışmasına Eğitim Sen Bafra Temsilciliğinden açıklama geldi.

 Bafra Haber`in "liyakat mi siyaset mi" konulu Bafra Milli Eğitim Müdürlüğüne kimin getirileceği haberine ilişkin Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca`nın cevabıdır.

Öncelikle emekliye ayrılan Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Uzunlar`a ilçemizde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Haberde bahsi geçen konu için isimlerden önemli olan durum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine, liyakat esaslarına göre, atama şartlarına sahip adaylar arasından birinin atanmasıdır. Burada önemli olan konu,  tüm çalışanlara eşit mesafede durabilecek, siyasetle yakın bağlarının bu göreve etkisinin belirgin olmadığı kişiler arasından, liyakat esasına göre yapılmasıdır.

İleride de göreceğimiz gibi, Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna yapılacak atama, bir usul dahilinde olması gerekmektedir. Bu usul ve kurallar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önceden belirlenmiş ve tüm çalışanları kapsayacak şekilde olmalıdır. Atama duyurusu atama şartlarına sahip tüm adaylara imza karşılığı yapılmış olması gerekmektedir.  

Eğitim-Sen olarak atama yönetmeliklerine defalarca karşı çıktık ve bununla ilgili davalar açtık. Maalesef ki atama yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler liyakati dikkate almamış ve mülakat sınavı adı altında siyaset ile ilişkiyi daha da güçlendirmiştir. Mülakat sınavının başladığı günlerden bugüne yapılan sınavlarda ise hangi adayların yüksek not aldığı basında ve ilgili memur haberlerini ilgilendiren sitelerde geniş yer almıştır. Liyakat esasları dikkate alınmamış, benim adamım olsun nasıl olursa olsun prensibi belirlenmiştir.

Konu Eğitim Bir Sen Başkanı Hamdi Yıldız ile ilgili olduğundan yapılan haberde diğer sendikalarında görüşleri merak edilmiştir. Liyakat esasları dahilinde her aday gibi Hamdi Yıldız`ın adaylığı da normal bir süreçtir. Burada bizler açısından önemli olan durum, sendikal temsil gücünü kullanarak böyle bir göreve talip olup olmamasıdır. Bu göreve kadro ile değil de görevlendirme ile geldiğinde sendikal görevlerinden istifa edip etmeyeceğidir.

Olaylara sendikal bakış açısı itibariyle verdiğimiz cevaplar daha önceki basın açıklamalarımızda dile getirilmiştir. Bir kişi atama şartlarını taşıyor ve atama yönetmelikle yapılıyorsa, kişi sendika temsilcisi dahi olsa o göreve atanabilmelidir. Sendikal görevi atamaya engel değildir. Ancak yapılacak olan atama görevlendirme şeklinde olacaksa görüşümüz, bu görevlere sendika yönetiminde olan arkadaşların talip olmaması yönündedir.

 

 

  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim Sen'den Milli Eğitim Müdürlüğü Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0