GÜNDEM

Eğitim İş`ten Tekel İşçilerine Tam Destek

 
 245
Bafra Haber

 |  - Eğitim-İş, Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Onur Gündüz, Eğitim-İş Bafra Temsilcilik Başkanı Suat Özkolay ve Mali Sekreter Serkan Coşkun ile birlikte Bafra Tekel işçilerine destek olmak için ziyaret ettiler.

Eğitim-İş, Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Onur Gündüz, Eğitim-İş Bafra Temsilcilik Başkanı Suat Özkolay ve Mali Sekreter Serkan Coşkun ile birlikte Bafra Tekel işçilerine destek olmak için ziyaret ettiler.
Ziyarette Tek Gıda-İş Sendikası Bafra Baş Temsilcisi Halis Es, İşçi Temsilcisi Ahmet Hacıoğlu ve diğer işçiler hazır bulundu.
Eğitim-İş Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Onur Gündüz `Sizlere öğretmenlerin desteğini getirdik` sözleri ile başladığı konuşmasında Başbakan`ın `Kriz Türkiye`yi Teğet Geçti` açıklamasına atıfta bulunarak `Kriz Başbakan`ı teğet geçti ama Tekel işçilerini delip geçti.` dedi.
Gündüz sözlerini şöyle sürdürdü: `Bu iktidar, ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı var tanıyor musunuz` İşte o Bakan diyor ki, `sizin bu beğenmediğiniz 600 TL için milyonlarca insan sırada bekliyor` diyor. Peki, öyleyse de bu iktidarın ayıbı değil mi` 600 TL için milyonlarca insan sırada bekliyorsa, bu ülkede sizin yerinize de bakanlık yapacak binlerce insan var Sayın Bakan.`
Ülkeyi yönetenlerin çocuklarının 15 yaşında şirket sahibi, 22 yaşında gemi sahibi olduğunu söyleyen Gündüz, işsizliğin inanılmaz boyutlara ulaştığını vurguladı.
Gündüz, `Biz memur sendikaları olarak, Eğitim-İş olarak, `işçi memur el ele genel greve` diyoruz. Sizlere gönülden destek veriyor, sonuna kadar arkanızda olduğumuzu söylemek istiyoruz` diye konuştu.

Kandil`den elçi olarak geldiğini söyleyen teröristler için İçişleri Müsteşarı`nı sınıra kadar gönderen Bakan, anlaşılan açılım projesinin peşinde koşmaktan, vergi veren, katma değer üreten emekçilerin çaresizliğiyle ilgilenmeye fırsat bulamamıştır. Habur`da terör örgütü yandaşlarına gösterilen şefkatin binde biri emekçilere gösterilmemiştir. İşçiler üzerine yaşananlar örgütlü kesimlere dönük genel bir sindirme operasyonunun parçasıdır. Öyle anlaşılıyor ki emekçilere, hak arayanlara, hukuk isteyenlere dönük baskılar önümüzdeki dönemde artarak devam edecektir.

Eğitim-İş olarak son dönemde görülmemiş baskılarla karşılaşan emekçilerin yanındayız. İktidarın eliyle işçilere uygulanan akla ve vicdana sığmayan olumsuz davranışları kınıyor, sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. ``diyerek sözlerini tamamladı.
Onur Gündüz, ayrıca 16 Ocak Cumartesi Günü Ankara`da yapılacak Büyük Mitinge hazırlanan Tekel İşçilerinin bu onurlu mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini isteriz, dedi.

  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim İş`ten Tekel İşçilerine Tam Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0