GÜNDEM

Eğitim Bir-sen`den Öğretmenler Günü Mesajı

 
 103
Eğitim Bir-sen`den Öğretmenler Günü Mesajı - Öğretmenler Gününde Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı İstiyoruz.
Bafra Haber

 |  - Öğretmenler Gününde Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı İstiyoruz.

Öğretmenler Gününde Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı İstiyoruz
Öğretmenler Gününde Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı İstiyoruz 24 Kasım Öğretmenler Günü Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle `Öğretmenler Günü`nü kutluyoruz` demeyi uygun bulmadığımızı baştan ifade etmek isteriz.

Her yıl Öğretmenler Günü`nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz. Biz bugün burada, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devreden, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, meslek grubunun mensupları olarak toplandık.

Milli Eğitim`de hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor;

Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz. `Eşit işe eşit ücret` Öğretmenlere Verilen Sefalet Ücretini Apaçık Bir Şekilde Ortaya Çıkarmıştır Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır.

Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1`deki bir öğretmen 1.577 TL ücret ile hizmetli ve memur personel arası bir maaş almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmamıştır.

Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım`da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini eğitimcileri yaptığı işin önemine gore değerlendirmelerini öneriyoruz. Milli Eğitim Bakanı, Kendi Çalışanına Sahip Çıkmalıdır

Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemiyoruz. Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz.

Bu ülkenin geleceği için her fırsatta `nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız` diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, araştırma görevlisine 1.869 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz.

Danışmanına, sekreterine ve şoförüne artışta hem fikir olan siyasilerin, geleceği emanet edecekleri öğrencileri yetiştirmesi için, sözde çok şey bekledikleri öğretmenlere sefalet ücretini reva görmelerini kabul etmek mümkün değildir. Bir ülke eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik hizmetleri ile ayakta durur.

Ülkelerin geleceği ise eğitime yaptıkları yatırımlarla doğru orantılıdır. En düşük maaş reva görülen öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.

652 Sayılı KHK ile öğretmenlerin özür gurubu tayin hakları sınırlandırılmış ve yılda bir kez yaz aylarında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Geçiş esnekliğini içinde barındırmayan KHK hükmü, ara dönemde tayin istemek üzere hayatını planlayan öğretmenleri adeta perişan etmiştir. 18-20 Kasım tarihlerinde `Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı`nda alınan `Özür Gurubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması` kararı, ara dönemde tayin isteyeceklerin mağduriyetini çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir.

Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir. Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyor.
Eğitim-Bir-Sen Bafra Temsiciliği
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim Bir-sen`den Öğretmenler Günü Mesajı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 11
User defaultYorum Id: 48973
07 Kasım 2017
20:35
  • Yorum Id: 48973
  • 07 Kasım 2017
  • 20:35

Başkan gerçekten güzel konuya değinmişsin.aynen söylediklerinize katılıyorum.

Not: Editör tarafından sansürlenmiş yorum.

User defaultYorum Id: 48976
07 Kasım 2017
20:35
  • Yorum Id: 48976
  • 07 Kasım 2017
  • 20:35

Yandaş sendikadan;gerçekleri duymak ve düzeltilmesini talep eden söylemler işitmek gerçekten hoşuma gitti.şimdi sıra sayısal çoğunluğu yönetenlere karşı harekete geçirmeye geldi sanırım. umarım takiyye yapmıyorlardır.bu arada yeni başkanı tebrik ederim.

Not: Editör tarafından sansürlenmiş yorum.

User defaultYorum Id: 48986
07 Kasım 2017
20:35
  • Yorum Id: 48986
  • 07 Kasım 2017
  • 20:35

Sayın başkan kopyala yapıştırla sorunlara çözüm üretmeye çalışma.kendi fikir ve çözüm önerilerimizi üretelim. bafra eğitim bir sen adına çözüm üretirseniz adınızı imzanızı atabilirsiniz. ama sendika adına görüş yazdığınızda kopyala yapıştır yaparken açıklamanın gerçek sahibinin imzasını da kopyalayın. genç ve dinamik yönetime bu yakışmadı. hem bu açıklamayı yönetim kararıyla mı yaptınız yok sa kendi adınıza mı. yoksa eski yönetimi neden yıktınız..

Not: Editör tarafından sansürlenmiş yorum.

Daha Fazla Yorum