EDİTÖR

Editörün 22 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

 
 1622
Editörün 22 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 22 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 22 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü


BELEDİYE BAŞKANI NEREDE

Yıllar yıllar önce Bekir Dınkırcı Bafra Kaymakamı iken, ben de bu gazeteciliğe yeni başlamışken, Belediye Başkanı Şükrü Neiş ve Kaymakam Bekir Dınkırcı yurt dışı seyahatine çıkmıştı. O günkü düşünce ile kamunun bu ziyareti bilmesi gerektiğini düşünmüş ve "Nerede kaymakam, nerede belediye başkanı"  şeklinde haber yapmıştım.
Zamanın kaymakamı, (kendisini saygı ile anıyorum, kıymeti, yaptığı işlerin mahiyeti şimdi anlaşılmaya başlandı) Bekir Dınkırcı, yurtdışı gezisinden döndüğü gibi Bafra Haber`e seyahati ile ilgili İçişleri Bakanlığının izin yazısını göndermişti.
Ben sözü Bafra Belediye Başkanına getireceğim. Kendisinin İtalya`ya gittiğini öğrendik. Belediyedeki bu tür soruları sorabileceğim kişiye sordum. Bilgisi yok, cevap verecek. Bu satırlar yazılırken cevap yetişirse altına ekleyeceğim.
Elimde 30`lu, 40`lı yılların gazeteleri var. O günün gazetelerinde şehrin ileri gelenleri Bafra`dan dışarı çıktıkları ve döndüklerinde küçük notlar şeklinde haberleri yapılırdı. Benden demesi...
Başkan Şahin, Havza Belediye Başkanı ile bazı temaslarda bulunmak amacı ile İtaya`ya gitmiş.

 

DONDURMACININ ÖNÜNDEKİ YOL BÖLÜCÜLER ERİYOR

İsmetpaşa Caddesi girişindeki dondurmacı Bafra`nın da bizim de başımıza bela oldu. Dün akşam Samsun`dayız. Bir vatandaş aradı ve dondurmacının önündeki yol bölücülerin yine kesildiğini söyledi. İnanmadık, kim kessin ki dedik. Vatandaş, yarım saat sonra bir daha aradı ve haber yaptınız mı dedi. Bu kez arayana kızdık, bu acelen ne, bizim de özel hayatımız var diye.
Samsun dönüşü oradan geçtik. Tam dondurmacının önündeki yol bölücüler kesilmemiş yine sökülmüş. Bugün sorduk soruşturduk. Sözde kamyonlar ezmiş, o yüzden sökmüşler. Neyse uzatmayayım, belediye bir hafta içinde tekrar yol bölücüleri oraya çakacak. Tekrar kaldırırlarsa ne olacağını şimdiden yazayım. O yol bordür taşları ile bölünür. Benden demesi.


KİRA KONTRATI GELEMEDİ GİTTİ

Bilgi edinme yolu ile Sosyal Yardımlaşma Vakfının yeni yerinin kira kontratını isteyeli bayağı bir zaman oldu. Bugün aldığım bir habere göre istediğim evrakı İçişleri Bakanlığına göndermişler. Ne ilginç, sözlü olarak dahi istesem verilebilecek bir belge bana sözde içişleri aracılığı ile gelecek.

Neyse ben dilekçeyi bekliyorum. Gelmezse benimde bir planım var. Ne yaparsanız yapın yaptığınız iş açık olacak. Devleti zarara uğrattığınızı, birilerine de rant sağladığınızı herkese duyurucağım.

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 

SÜREKLİ  SORUNLAR

7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"        demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"    deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"    gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."        işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

3- Selesepet Top Kandil Şenliği KONSERLERDEN kurtuldu

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 22 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0