GÜNDEM

Dınkırcı Keşan Kaymakamlığına Atandı

 
 301
Dınkırcı Keşan Kaymakamlığına Atandı - Geçen hafta yayımlanan Valiler kararnamesi sonrasında, beklenen kaymakamlar kararnamesi de 7 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
Bafra Haber

 |  - Geçen hafta yayımlanan Valiler kararnamesi sonrasında, beklenen kaymakamlar kararnamesi de 7 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Geçen hafta yayımlanan Valiler kararnamesi sonrasında, beklenen kaymakamlar kararnamesi de 7 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Geçen hafta yayımlanan Valiler kararnamesi sonrasında, beklenen kaymakamlar kararnamesi de 7 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kararnamede 430 mülki idare amirinin ismi yer aldı.


Yayınlanan kararname doğrultusunda Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Samsun İlkadım Kaymakamlığı`na atanırken, Keşan Kaymakamlığı`na ise Balıkesir Gönen Kaymakamı ve Eski Bafra Kaymakamı  Bekir Dınkırcı atandı.
Kaymakam Bekir DINKIRCI çalışma prensibi olarak `Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir.` felsefesini benimsemektedir.


Bekir Dınkırcı kimdir`

İskilip Ortaokulu ve İskilip Lisesinde tamamlamıştır. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden 20-07-1987 tarihinde mezun olan Bekir DINKIRCI İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 26.06.1988 tarihinde Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine başlamıştır.

Kaymakam Adaylığı esnasında çeşitli kurs ve stajları başarı ile tamamlayan DINKIRCI yine bu dönemde Trabzon İli Maçka İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuştur. 76. Dönem Kaymakamlık Kursunu Haziran 1991`de başarı ile bitiren DINKIRCI, Aydın İli Karpuzlu ilçesine kurucu kaymakam olarak atanmıştır. Karpuzlu İlçesi sonrası sırası ile Erzurum İli Karayazı Kaymakamlığı, Çankırı İli Çerkeş İlçesi Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığı, Trabzon İli Akçaabat İlçesi Kaymakamlığı, Samsun İli Bafra İlçesi Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuş olup 25.08.2008 tarihinden itibaren de Balıkesir İli Gönen İlçesi Kaymakamı olarak görev yapmaktadır.

1989 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıllık süre için İngiltere`ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen DINKIRCI, Valilik düzeyinde çok sayıda Takdir ve Teşekkür belgeleri yanı sıra çalıştığı bölge ve il/ilçe sivil toplum kuruluşlarından alınmış özel ödül ve başarı belgelerine sahiptir. 1996 yılında Erzurum İli Karayazı Kaymakamlığı esnasındaki başarılı çalışmalarından dolayı Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı tarafından yılın bürokratı seçilmiştir. Dınkırcı görev yaptığı bölgelerde özellikle üretim ve eğitim kavramlarını ortak akılla analitik bir yaklaşımla değerlendirerek mülki idare amirlerinin ekonomik kalkınmadaki önderliğinin çağdaş örneklerini bölge halkıyla bütünleşerek ortaya koyduğu kırsal kalkınma projeleriyle tanınmaktadır.

Halen görev yaptığı Gönen İlçesinde de ilçenin sahip olduğu potansiyeli analitik bir değerlendirmeye tabi tutarak İlçede okul öncesi eğitimin, tarım ve tarıma dayalı sanayinin, ihracata yönelik alternatif tarım ürünlerinin,

sağlık turizmi ile eko turizmin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi için yoğun ve kapsamlı bir çalışma yürütmektedir. Bu bağlamda jeotermal ve normal seracılığın, bodur ve yarı bodur meyveciliğin, açık ve yarı açık hayvancılığın geliştirilmesi için köy köy dolaşarak çiftçilerle birlikte örnek uygulamalar yapmaktadır. Konuyla ilgili ülkemizdeki önemli kurum ve kuruluşları gezerek yeni yeni projeler gerçekleştirmektedir. Kaplıca ve eko turizmin geliştirilmesi için ilgili oda ve sektör temsilcileri ile bölgeye yatırımcıların gelmesi için yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüterek mevcudun rehabilitasyonu için çalışmalar yürütmektedir.

Ülkemiz ve ilçemiz açısından geleceğin enerjisi olan çevre dostu yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da Gönen Kaymakamlığı adına Avrupa Birliği Leonardo`da Vinci eğitim projesi hazırlayarak uygulamaya koymuştur. Bu bağlamda belediye başkanları, işadamları, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bu konudaki dünya devi olan Almanya da bulunan rüzgar ve güneş elektrik üretim santralleri ile bio enerji alanlarında gezi ve incelemelerde bulunmuşlardır. Tarım Bakanlığı tarafından, ülkemizde uygulanan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi çalışmaları kapsamında Balıkesir ilinde bir ilki gerçekleştirerek Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile Saraçlar Köyü Kapalı Sistem Sulama Projesini uygulamaya koymuş ve 2000

dekarlık alanda kuru tarım yerine sulu tarıma geçişi başlatarak, yerel ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarının başlatılmasına ciddi katkı ve desteklerde bulunmuştur.

Bekir DINKIRCI evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dınkırcı Keşan Kaymakamlığına Atandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0