GÜNDEM

Dedeli Köyü Sakinleri Foseptik Çukurlarından Şikayetçi

 
 713
Dedeli Köyü SakinleriFoseptik Çukurlarından Şikayetçi - Tuğrul Taş "" Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Dedeli  köyünde yaşayan vatandaşlar, foseptik çukurları yüzünden sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, yetkililere seslendi.
Bafra Haber

 |  - Tuğrul Taş "" Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Dedeli köyünde yaşayan vatandaşlar, foseptik çukurları yüzünden sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, yetkililere seslendi.

Bölgede alt yapının olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Dedeli  köyü sakinleri, özellikle yaz aylarında kokudan ve sinekten köylerinde duramadıklarını söylediler. 

Çocuklarının pis suların etrafında oyun oynadığını belirten köylüler, yetkilere seslenerek çare istedi.
Köy halkı olarak yıllardır foseptik çukurlarıyla uğraştıklarını söyleyen Ömer Aydın, "Köyümüzde bulunan foseptik kuyusuna bir çare bulunamadı. 4 ay önce yine bir dilekçe yazdım saski`ye ama dikkate alan olmadı.
Çukurların kapakları dahi yok! Çocuklarımız düşecek, hayvanlarımız düşecek diye korkuyoruz. Çocuklarımız foseptik çukurlarının yanı başında oyun oynuyorlar. Çocuklarımız, yarın öbür gün bu mikroptan hasta olsa, ölse bunun hesabını kim verecek?

Kısa zamanda buraya bir çözüm istiyoruz. Bu pis su tarlalarımıza ve ürünlerimize de akıyor. Taşan pis sular tarlamda ıspanak, turp tarlama hatta kapalı seralarıma girdi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ürünlerimiz de bu pis sulardan zarar görüyor." dedi.

Mahallelerinin ortasında akan pis suyun kendilerine ve ürünlerine zarar verdiğin söyleyen Ömer Aydın "Çocuklarımız pis suların etrafında oynuyor. Her hafta hasta oluyorlar. Okullarından rapor alıyoruz. Mahallenin ortasından akan pis sular mahalleliye zarar veriyor. Havalar da ısındı, sineklerden, kokudan bahçelerimizde ve evimizde duramaz hale geldik. Sadece bir çare istiyoruz. Şu dönemdeki imkanlardan bizlerin de yararlanması gerekiyor. Mahallemize hizmetin gelmesini istiyoruz. Bu kadar gelişen bir ülkede bu pisliğin içinde yaşamak bizlerin hakkı değil. Yetkililerin bu sıkıntıya el atmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dedeli Köyü Sakinleri Foseptik Çukurlarından Şikayetçi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0