BAFRA

Çapraz Park Uygulaması Delindi

 
 8110
Çapraz Park Uygulaması Delindi - Yorum içerir - Hamit Kılıç’ın talimatıyla Bafra Atatürk Bulvarı 1. kısımda başlatılan çapraz park uygulaması, yine aynı talimatla kısmen sona erdirildi.
Bafra Haber

 |  - Yorum içerir - Hamit Kılıç’ın talimatıyla Bafra Atatürk Bulvarı 1. kısımda başlatılan çapraz park uygulaması, yine aynı talimatla kısmen sona erdirildi.

Bafra Atatürk Bulvarı 1. kısımda, Güven Sokak kavşağı ile Türkeş Parkı kavşağı arasında 2025 yılı Kasım ayında çapraz park uygulamasına geçilmiş, bu düzenleme ile bölgedeki otopark yoğunluğuna çözüm üretilmesi hedeflenmişti.

Ancak uygulama, yolun küçük bir bölümünde kaldırılarak paralel park sistemine dönüldü. Güven Sokak kavşağından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) binasının bulunduğu kavşağa kadar olan bölümde paralel park düzeni uygulanmaya başlandı.

Bu değişiklikte, AK Parti binasını kiraya veren kişilerin ısrarlı taleplerinin etkili olduğu iddiası kamuoyuna yansıdı. Sonuç itibarıyla bulvarın bir bölümünde çapraz park sürerken, bir bölümünde paralel park uygulamasına geçilmiş oldu.

Uygulamanın değiştiği kısımda çift sıra parkların görülmeye başlanması dikkat çekti. Aynı güzergâhın devamında da sürücülerin paralel park yapmaya yöneldiği gözlemlendi.

Bir bütün olarak planlanan bir trafik düzenlemesinin parça parça değiştirilmesi, şehir içi ulaşımda karmaşa yaratır. Atatürk Bulvarı gibi ana arter niteliğindeki bir yolda, aynı fiziki şartlara sahip bölümlerde farklı park düzenlerinin uygulanması hem eşitlik hem de şehircilik ilkeleri açısından sorunludur.

Çapraz park uygulanacaksa, uygun olan tüm kesimlerde aynı standartla sürdürülmelidir. Uygulanmayacaksa da karar net şekilde ortaya konmalı; yol çizgileri, tabelalar ve diğer fiziki düzenlemeler gecikmeden güncellenmelidir. Şehir yönetiminde temel ölçüt; kişisel talepler değil, kamu yararı ve bütüncül planlama olmalıdır. 

Editör

  • BafraHaber Yorum
  • Çapraz Park Uygulaması Delindi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 22
User defaultYorum Id: 254765
26 Nisan 2026
07:20
  • Yorum Id: 254765
  • 26 Nisan 2026
  • 07:20

Mesela ismail usta pide salonunun karşı köşe boş oraya bi yeralti otoparkı ya da katli otopark yapsanız.bafrada 1 tane bile yok çözüm arayanda yok

User defaultYorum Id: 253469
01 Nisan 2026
13:10
  • Yorum Id: 253469
  • 01 Nisan 2026
  • 13:10

3 arabalik yere bir araba park ediyor. biz bulvarda oturan insanlar olarak memnunduk yeni uygulamadan. evimizin önünde park yeri bulamıyoruz, dönüp duruyoruz nereye park edelim diye

User defaultYorum Id: 252523
05 Mart 2026
17:02
  • Yorum Id: 252523
  • 05 Mart 2026
  • 17:02

Bir aralar zihni başgan diye birisi vardı katlı otopark filan yapıyorlardı ah ah ne desek boş

Daha Fazla Yorum